Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZDROWE DOMOWE SŁODYCZE

Polecane posty

Gość gość

Szukam pomysłów, przepisów na zdrowe domowe słodycze, które smakują dzieciom. Wiem, że najlepiej bez słodyczy :p, że domowe i tak zawsze lepsze niż ze sklepu :P. Ale może macie jakieś swoje sprawdzone pomysły na pyszności, które nie są napakowane masłem i cukrem, za to mają zdrowe składniki?

Gość gość
ps. żeby nie było - moja propozycja :) domowe pralinki "kulki mocy" suszone daktyle zalewam w misce wrzątkiem, tyle żeby przykrył owoce (czasem dodaję też figi, rodzynki, śliwki itp) na suchej patelni prażę w zależności od zawartości szafek: płatki owsiane, żytnie, orkiszowe, pestki słonecznika, dyni, sezam, orzechy, wiórki kokosowe jak owoce namiękną blenduję je, dodaję kakao, wsypuję uprażone płatki i nasiona, jak masa jest za rzadka, daję trochę mleka w proszku. Odstawiam, żeby masa zrobiła się bardziej zwarta, robię z niej kuleczki, które obtaczam w wiórkach kokosowych lub kakao.

Gość gość
Ja może jestem trochę wygodnicka, ale nigdy nie byłam kulinarnym talentem, dlatego wolę kupić zdrowe słodycze dla dzieci, np. http://www.earthofeco.com niż piec coś, co nie wyjdzie :)

Gość Ola 111111111111112233
domowe słodycze np. raffaello, kinder pingui, toffifee, knoppers na stronie www.ladyochmistrzyni.pl w zakładce "Domowe slodycze"