Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak złapać mocz u dziewczynki niemowlaka POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pomóżcie mi - proszę o rady! Przyklejam woreczki do pieluszki to leci siku gdzieś bokami i nie łapie się (już 9 dni próbuję...), trymać małą potrafię godzinę na pion, mąż "pod dupcią" z kolei siedzi w pogotowiu z pojemniczkiem, moczy nóżki, poimy... No nie wiem już co począć. Nie mogę sobie poradzić, a za tydzień idziemy do lekarza na kontrolę. Jakieś inne sposoby macie?

Gość gość
Ja przykleiłem woreczek, Pampers pod pupę i nie zapinam tylko czekałam, cały czas pilnując czy woreczek się nie przesunąl lub odkleil. Nie musisz zebrać całego, wystarczy 20ml. A najlepiej to dać dziecku dużo wody albo zaraz po karmieniu.

Gość gość
A ile ma Twoja córcia? Ja robiłam to jak moja mała miała 3 miesiące. Kupowałam woreczki do pobrania moczu dla dziewczynek, rano małą podmywałam, kładłam na przewijak, przyklejałam woreczek na pipcię ( wg. wskazówek na woreczku) i czekałam, aż mała nasika. Przykładałam jej w tym czasie zimny nóż do stópek, mieszałam wodę w wanience i udawało się. Robiłam to 3 razy i chociaż jestem totalne beztalencie, to zawsze mi się udawało.

Moja córka ma 2 miesiące. Chyba zrobię ten trik z przeiwjakiem. Moja mama łapała mnie i bratu mocz na talerzyk wyparzony, ale ten pomysł mnie nie przekonuje... W każdym razie dziękuję za rady!

U nas udalo sie chyba dopiero w 8 woreczek.Musisz bardzo dokladnie go przykleic do pipki,zeby mocz nie wylecial bokiem.Ja sprawdzalam co 10 minut.Udalo mi sie zlapac moze 10ml,zawiozlam do laboratorium i tyle wystarczylo. Daj jej pic,Sprobuj mala pomiziac po podbrzuszu.

Gość gość
pamiętaj jak będziesz przyklejała ten woreczek, żeby skóra nie była niczym posmarowana - bo się odklei. Powinna być jak najbardziej sucha.

Gość gość
Tak jak dziewczyny radzą, ja robiłam badania kilka razy. I ja to robiłam wieczorem - wykapałam małą, dałam mleko i potem trzymałam z woreczkiem na przewijaku, tak długo aż zaczęła siusiać. Musisz w tym momencie ten woreczek przycisnąć do skóry, bo inaczej nie ma szans, wszystko wyleci bokami. I od razu odkleić i do lodówki, a rano do laboratorium. Robiłam tak kilka razy i zawsze wyniki były prawidłowe.