Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepienia

Polecane posty

Gość gość

Czy szczepienie dzieci jest obowiązkowe? Dziś zaszczepilam moje dziecko i strasznie płacze dostała 3 szczepionki ma 8 tyg. Czy można by było jakoś to ominąć nie chce by dziecko cierpialo

Gość gość
Biedne dzieci, kiedyś było tylko kilka szczepień a dziś cała masa!

Gość gość
Po co tyle na raz szczepionek? Na jednej wizycie ,jedna szczepionka. Dziecko moze miec powiklanie, pomyslalas o tym? Szczepionki to nie witaminy.

Gość gość
Nie ukrywam że nie znam się na tym. Pielęgniarki i lekarz powiedzieli ze tak trzeba

Gość gość
Up

Gość gość
W książeczce zdrowia dziecka masz wypisane jakie szczepienia i kiedy. Albo kupujesz swoje 5w1 i masz jedno ukłucie albo bierzesz na NFZ i masz 3 ukłucia.

Gość gość
To są takie szczepionki? Ile kosztują i czy bez recepty je dostanę?

Gość gość
Nie, tylko na receptę. Ale nie wiem jak to wygląda kiedy przyjęło się już pierwsza dawkę tych na NFZ.

Gość gość
Nie rozumiem tej nagonki na szczepienia. Dziecko bardziej będzie cierpiało jak nie zaszczepisz i zachoruje niż od głupiego ukłucia, ale jak wolisz słuchać eko-mamusiek chrzaniących o zmowie koncernów farmaceutycznych to twoja sprawa.

Jesli przyjelas juz pierwsze dawki to mozesz kolejne zakupic skojarzone. Nie da sie odwrotnie tzn jesli zakupilas raz skojarzone, musisz juz takie wykupic fo konca szczepien. Co do klucia, placzu, zalu - dziecko szybko zapomni, nie przejmuj sie :-) Pierwsze dziecko szczepilam na NFZ i bylo klute po dwa trzy razy i swietnie sie ma. W OZ dziwnie na mnie patrzyli ale wiadomo, pielegniarka woli wbijac igle raz a nie trzy. Dzis szczepilam drugie dzieciatko. Mam wczesniaka wiec w prezencie od panstwa otrzymalam szczepionki skojarzone. Maluch zachowuje sie jak i starszy syn. Troche marudny i tyle. Wniosek - nie ma roznicy.