Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 27

Polecane posty

Gość gość
Aby była jasność - nie mam nic przeciwko lepszemu uposażeniu sędziów, jako intelektualnej elity, bez której państwo nie mogłoby normalnie funkcjonować. Wysokie, adekwatne do kompetencji pensje, to jednak co innego od wysokich, wypłacanych z budżetu emerytur. Szczególnie, gdy zdecydowaną większość społeczeństwa obowiązuje dość twardy lecz sprawiedliwy system kapitałowy, zgodnie z którym wysokość emerytury jest uzależniona od tego, ile się w ciągu życia odłoży w składkach emerytalnych. Sędziowie, ale również prokuratorzy, służby mundurowe, górnicy czy rolnicy kosztem reszty społeczeństwa otrzymują nadzwyczajne benefity emerytalne. Jak to się ma do cytowanych powyżej artykułów 2 i 31 Konstytucji RP, które opisują zasadę równego traktowania wszystkich obywateli przez władze publiczne?

Gość gość
zobacz czy w lodówce nie siedzi ci shatyn

Gość gość
zamknij morde shatyn

Gość otulona_snem
co za cholera,ze nie mozna postow wysylac

Z sędziami to nie jest prosta sprawa. Musza być niezależni i prawo tą niezależność musi im zapewniać.

Co do Leppera... Uważam, że wykorzystuje się jego śmierc do politycznych celów a tak naprawdę to on po prostu popełnił samobójstwo i niczego waznego nie wiedział. Przecież Jarosław K. nie dopuściłby do tego, żeby Lepper posiadał jakieś wrażliwe informacje.

Uniwersytet Jagielloński nie znalazł się na liście uczelni, które przeprowadzą wakacyjne kursy języka polskiego dla cudzoziemców. Wśród zwycięzców konkursu organizowanego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego jest za to szkoła o. Tadeusza Rydzyka - dostała najwięcej pieniędzy w przeliczeniu na jednego studenta. x x Zamiast UJ "uczelnia" rydzykowa....:O

Gość otulona_snem
ale,co to ma wspolnego z jakas niezaleznoscia? nieplacenie skladek do ZUS-u szczegolnie w tak tragicznej sytuacji w PL

PiS szykuje się do odwołania wicemarszałków Sejmu z opozycji. Partia nie chce zrobić tego sama - o pomoc poprosiła Pawła Kukiza, który w tej sprawie zarządził dyscyplinę w swoim klubie. Posłom, którzy się wyłamią, Kukiz grozi konsekwencjami. x O sprawie posłowie Kukiza usłyszeli na wtorkowym spotkaniu klubu. – Paweł powiedział, że jest plan odwołania wicemarszałków z opozycji. To mają być kary wychowawcze za grudniową blokadę mównicy. Kukiz rozmawiał już z Kaczyńskim. Obiecał mu, że nasz klub będzie jak jedna pięść – relacjonuje polityk z Kukiz’15. x x Nie wiem czy to prawda ale jeśli tak to bardzo źle świadczy o Kukizie....:O

otulona_snem dziś ale,co to ma wspolnego z jakas niezaleznoscia? nieplacenie skladek do ZUS-u szczegolnie w tak tragicznej sytuacji w PL x x Tu chodzi o ich emerytury. A już tym mozna szantażowac czy też wpływac na ich decyzje... Nie wypowiadam się konkretnie bo akurat się na tym nie znam ale podtrzymuje to co napisałem wczesniej. Z tym trzeba ostrożnie bo nie wszystko jest takie proste jak się wydaje.

otulona_snem dziś no jakos Pan Wronski i Pan Sumlinski co innego mowi... x x Wiem, że co innego mówią ale nie oznacza to, że mają rację tak jak i ja racji mogę nie mieć. Ale staram sie być obiektywny. Lepper to była przystawka do pisu i Jarosław K. zadbał, żeby nie miała żadnego znaczenia a więc i styku z wrażliwymi i tajnymi informacjami bo to przecież jemu by zagrażało a wiedział, że lepperowcy są nieobliczalni bo to tylko proste chłopy od blokowania dróg. Dlatego nie wierze, żeby Lepper coś naprawdę wiedział i dysponowal czyms co jest tajne i co mogłoby zagrozic Jarosławowi K.

otulona_snem dziś no,ale z jakiej paki maja nie placic anm swoje emerytury?.... x x Tak jak napisałem. To nie są proste sprawy i raczej nie takie jasne jak mogłoby się nam wydawać. Ale jak napisałem. Mogę sie tylko domyślac a nie dysponuje wiedza na ten temat. Dla przykładu z innej beczki. Cała "Pustynna burza" i to co potem nastapiło tzn np upadek Kadafiego, generalnie było OK. Nikt się nie spodziewał, że urosnie jakies państwo islamskie i zaczną się takie jaja jakie teraz są z muzułmanami i Arabami. Dlatego napisałem, że to wszystko nie jest takie proste.

otulona_snem dziś no wybacz,ja tam bardziej im ufam niz tobie,ale sobie mysl co sobie tam chcesz x x A ja w tej sprawie bardziej ufam Jarosławowi K. niż tym panom. To on był dysponentem tego co tajne i jego brat a nie oni... A on, wbrew pozorom, dobrze wie co robi, to twardy i profesjonalny gracz.

To ja wiem akurat, mimo, że tam nie mieszkałem. Amerykanie nie wiedzieli? Wiedzieli albo... Aż takich skutków nie nie spodziewali pomagając w obaleniu satrapów muzułmańskich.

otulona_snem dziś wiedzieli,bo to nie pierwsza taka akcja,takie akcje juz w latach 50 przeprowadzali pod tzw"falszywa flaga" x x To ja wiem ale chyba nie spodziewali się ani państwa islamskiego ani takiego napływu Arabów do Europy. Ale sorry... Musze znikać na czas jakiś oczywiście...

Gość gość
otulona_snem dziś > ha na tej zasadzie to lepiej nie wychodzić z domu, bo pijany kierowca (a jak wiesz jest ich od groma i trochę)może ciebie zabic :p

Gość gość
Dupa was boli k***a

Gość gzub
Groźne dla zdrowia suplementy na rynku. Ale państwo nie ujawnia ich nazwy 'Po badaniu kilkudziesięciu próbek suplementów diety NIK stwierdził bezpośrednie zagrożenie zdrowia i życia konsumentów. Prezes NIK zawiadomił prokuraturę, ale produkty ciągle są na rynku. W dodatku organy państwa nie chcą ujawnić ich nazwy. ' x 1,65 mln kapsułek ciągle w obrocie W 4 na 11 badanych próbkach probiotyków stwierdzono obecność niewykazanych szczepów drobnoustrojów. A w jednej obecność bakterii kałowych.

Gość gość
dziadzia :D

Gość gzub
Tak u nas dba sie o zycie i zdrowie ludzi. Reklamy bombardują nas bez przerwy obiecując cuda, a tymczasem firmy farmaceutyczne robią kokosy trując nas. Ustawodawca zezwalający na reklamy tych niby cudownych leków -równiez dla dzieci powinien za karę je zjadac przymusowo > Więcej ... http://wyborcza.pl/7,155287,21352381,grozne-dla-zdrowia-suplementy-na-rynku-ale-panstwo-nie-ujawnia.html#BoxGWImg

Gość avedis
[W 2015 r. Polacy wydali na suplementy diety 3,5 mld zł, kupując blisko 190 mln opakowań. Statystyczny Polak nabył więc sześć opakowań suplementów diety, wydając na nie ok. 100 zł. A popyt rośnie.] x Na szczęście reklamy na mnie nie działaja. Wiadomo, że to ogłupianie ludzi i wyciąganie kasy. Nie wiem kto jest za to odpowiedzialny i dlaczego państwo uniemozliwia publikacje tych danych ???!!!

Gość gość
no cóz kasa za reklamy nie śmierdzi, a zdrowie obywateli to nie sprawa 'dobrej zmiany'

Gość osa bzzzzz
Szkoła Rydzyka dostanie dotację z ministerstwa. A Uniwersytet Jagielloński został z niczym 'Prawie 60 tys. zł dostanie Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej na organizację kursów dla cudzoziemców. Wygrała w ministerialnym konkursie. Czy spełniła wymogi? - dopytywała toruńska "Gazeta Wyborcza".' x http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21353300,szkola-rydzyka-dostanie-dotacje-z-ministerstwa-uniwersytet.html#BoxNewsImg&a=65&c=61

Gość osa bzzzzz
rozdawnictwo naszych pieniędzy trwa :( ((( swój swojego musi wspierać, a może rozgrzeszenie bedzie

Gość gość
rząd polski wspiera Rydzyka brawo wyborcy PiSu

Gość gość
nie ma to jak dojna zmiana!!! Smerf Ważniak spłaca naszymi pieniędzmi raty zobowiązań mafiozo niech żyje średniowiecze w Wolsce!

Gość gbur
a po zajęciach, w ramach lekcji w-f, darmowy oklep na mieście od przedstawicieli pisowskiej polskiej kultury patriotycznej ;)