Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

blokada psychiczna niepłodność

Polecane posty

Gość gość

Witam,jestem Ewelina,mam 32 lata i 7 letniego syna. O drugie dziecko staramy się od 3 lat. Obydwoje jesteśmy przebadani od stóp po głów. Lekarze,a byłam już u kilku sugierują blokadę psychiczną. Pomocy,jak mam się odblokować......

Gość gość
Nowe studia (podyplomowe), nowe hobby, planuj egzotyczne wakacje albo remont.

Gość michalina92
Hej.mam 25 lat,mąż rok starszy i mamy 3letnią córkę Julię ale jest problem z drugą ciążą. 1,5 roku sie staramy biore tabletki clo 2 razy dziennie 5dni a potem przez 10dni raz dziennie duphaston. Zauważyłam że po tabletkach boli mnie brzuch,mam plamienie jak mam owu i wydluzyl mi sie cykl.bo okresy mialam co 19dni a teraz co 24. chodze tez do pani ktora leczy metoda niekonwencjonalna ale trzeba w to wierzyc i raz wykryla mi że mam zrosty a niedawno że przysadka nie wytwarzala mi hormonów.mam jeszcze na 3cykle tabletki a jak nie to zabieg udrozniania jajowodow albo zmienie lekarza.dodam jeszcze ze maz pracuje za granica czyli ma wszystko to co facetowi tez nie sprzyja podroze,wstrzemiezliwosc i przegrzewanie jader. Troche sie nakrecilam teraz bo tak nagle przyszedl mi ten drugi instynkt macierzyński i zawsze powtarzalam sobie ze nie chce zeby miedzy dziecmi byla duza roznica wieku a juz sie taka robi niestety..

Gość gość
Zrób coś co pozwoli Ci o tym zapomnieć ;)

Gość gość
Upij sie

Gość gość
Edukacja byla,remont tez,upilam sie nie raz i tez niestety nic :(

Gość gość
Może głupie pytanie, ale czy nie jesteś z tych kobiet co nie zasnął jeśli mają brudny garnek w zlewie? Mam taką koleżankę i też miała problem z zajściem w ciążę. Nie twierdzę, że garnek jest przyczyną niepłodności, tylko podejście.

Gość michalina92
no w sumie cos w tym jest. ja wole miec wszystko zrobione,popisane itp

Gość gość
No wlasnie tak mam,musze miec wszystko zaplanowane itd

Gość michalina92
a słyszałyscie o mikroskopie owulacyjnym? co myslicie o tym bo mysle zeby to kupic

Gość gość
Dwa lata starań, masa badań, testy owu, mierzenie temperatur, było wszystko. Przez rok wmawiałam sobie że wyluzowałam i mi nie zależy. Po laparoskopii gdzie okazało się że jest ok (miałam nadzieję że zrost po cc to mój problem) odpuściłam bo straciłam nadzieję. Odstawiłam leki, termometry, testy. Dziś 6 tc.

Gość gość
U mnie trwało to 4 lata, pojechałam do szeptuchy i nie uwierzysz, ale chyba ona mnie odblokowała. Ja nie podchodziłam do tego poważnie, ale mąż powiedziała, że można już ostatecznie spróbować. Były tam 2 razy, przy czym drugi raz w wyznaczonym przez szeptuchę terminie i po 2 wizycie zaszłam w ciążę. Sama byłam w szoku.

Gość gość
Moja kuzynka zwolniła się z pracy i dopiero wtedy zaszła w ciążę. Nie lubiła tej pracy i pewnie dlatego nie mogła zajść w ciążę, a po zwolnieniu przestała się denerwować i po trzech miesiącach od zwolnienia była w ciąży. O dziecko starała się 5 lat.

Gość gość
Tu autorka,co to jest Szeptucha? No,ja pracuje z dziecmi i to takimi malymi w dodatku. Wyjazdy tez byly,czytanie ksiazek itd

Gość michalina92
tez czytalam ze jakas zmiana trybu zycia itp pomaga w tym.bo ja znowu mam nadzieje ze corka dostanie sie do przedszkola u nas na wsi,znajde prace i nie bede myslec tyle o tym i potem zaskoczy

Gość michalina92
a mysle ze ta szeptucha to jakas pani znachorka

Gość gość
Szczeniak Ci pomoże, tylko traktuj go jak dziecko.

Gość gość
Ale ja mam juz syna i jeszcze pracuje z dziecmi,wiec nie wiem czy pies cos da,poza tym maz nie chce psa :(