Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

współżyjąc z chłopakiem przed ślubem nie można dostać rozgrzeszenia

Polecane posty

Gość gość

bo ma śmiertelny grzech

Gość gość
Można, jeśli się tego zaniecha

Gość Olga18
Jakieś odrodzenie religijne na kafeterii. Czy jakieś święto dziś, a ja zapomniałam.

Gość gość
naprawde nie rozumiem sensu spowiedzi jesli ida ludzie mowia ze wspolzyja bez slubu. ksiadz mowi idz i nie grzesz wiecej. wsrod 5 warunków dobrej spowiedzi masz - mocne postanowienie poprawy i zaniechanie powtorzenia danego grzechu. i potem za kilka miesiecy ida i spowiadaja sie z tego samego. nie ma tu dla mnie zaniechania, nie ma poprawy. jako ksiadz nie dalabym rozgrzeszenia - zalozylabym monitoring, podsluch i notowala w excelu kto jakie grzechy ma i czy nastepuje poprawa. tak nie moze byc. dlatego jak wiem ze nie dam rady zaniechac danego grzechu to wole nie isc do spowiedzi i do komunii. nie bede zyc w oszustwie i udawaniu ze jestem ok, jak nie jestem. ile ludzi zgrywa takich dewotów !!!

Gość gość
właśnie też tego nie rozumiem takie dziewczyny mają grzech śmiertelny bo się nie szanują.

Gość gość
gość dziś A faceci już nie? Zresztą... nie po to ma się błonę dziewiczą, by się jej pozbywać! Jakoś ręki sobie nie ucinacie dlatego, że ktoś tak chce!