Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce cewnika cesarka..,

Polecane posty

Gość gość

czy da się założyc cewnik już na śpiąco ? czy musza to zrobić jeszcze przed? smutas.gif z ostatniej cc najgorzej wspominam cewnik

Gość gość
A skad wiesz jaki rodzaj znieczulenia wybierze anestezjolog? Narkozę stosuje sie przeważnie w przypadku cc na cito. JAk zabieg jest planowany albo nie pilny i nie ma innych p/wskazań to zazwyczaj sie to znieczulenie podoponowe albo zewnątrzoponowe.

Gość gość
a to nie kwestia wyboru ? jak przed cc miałam rozmowę z anestezjologiem

Gość gość
Weź się nie nakręcaj. Ja mailami CC na cito, mimo to składali mi cewnik na szybko przed, wsyztsko czułam, nie było to straszne, nawet nie skumalam że to jest to.

Gość gość
Ja tez mialam zakladany przezd zabiegiem i zastosowali taki krem znieczulajacy, nic nie bolalo. Dowiedz sie, popytaj. Przy drugiej cc pielegniarka do mnie podeszla z cewnikiem a ja zapytalam o ten krem. Prezwrocila oczami ale poszla po niego i znowu nic nie czulam podczas zakladania.

Gość gość
Nie kochanie to nie jest kwestia wyboru.

Gość gość
Ja to wspominam ten cewnik też tak dramatycznie, ze aż mnie ciary przechodzą, a miałam dwa razy.

Też miałam cc ale o cewniku nic nie wiem teraz czeka mnie drugi poród ale nie wiem jak to się potoczy bo przy pierwszym nie planowana cc z bólami porodowymi, że cewnik to był pikuś jak go nie czułam.

Gość gość
Ja nie czulam zakladania cewnika, najpierw podali mi znieczulenie w kregoslup a za chwile cewnik zakladali

Gość gość
Ja miałam dwa razy cc. Oba w innych szpitalach. Przy pierwszym miałam zakładany cewnik na żywca jeszcze na sali, czyli wiadomo ze bolało. A przy drugim miałam zakładany cewnik juz na stole operacyjnym po podaniu znieczulenia i nic nie czułam. Oba cc były planowane

Gość gość
Autorko, a jak ty sobie wyobrażasz leżenie 12 godzin po cc bez cewnika?

Gość gość
nie wiem gdzie rodziłaś ale ja mogłam wybrać , wywiad z anestezjologiem , mam kłopoty z nerwicą lekarz stwierdził że lepszym rozwiązaniem będzie ogólne znieczulenie bo jestem ciężko przestraszona

Gość gość
Ja tez nie miałam wyboru , zakładali mi cewnik przed cc , też mnie bolało , myślę ze nie masz wyboru , chyba ze pójdziesz rodzić prywatnie to pewnie w tedy można ustalić co i jak

Gość gość
Ja wogole nie czulam cewnika. Prawidlowo zalozony cewnik nie boli!

Gość gość
14:24 w b.dobrym szpitalu w dodatku w tym w którym pracuje mój ojciec na oddziale Gin-pol. Po narkozie jest najwięcej powikłań dlatego bardziej preferuje się znieczulenie przewodowe. Nie wiem gdzie ty rodziła skoro nawet cewnika nie potrafili założyć że znieczuleniem. Ja miałam ze znieczuleniem w kremie :-p zapytaj lekarza czy możesz bez cewnika. Położysz trochę we własnym moczu najwyżej.

Gość gość
Ja miałam zakładany cewnik przed znieczuleniem ale nie bolało, potem tylko takie nieprzyjemne uczucie, jakbym sikała i leciało obok cewnika, ale po wkłuciu w kręgosłup przeszło, nie czułam go aż do wyjęcia, a to była sekunda.

Gość gość
to u mnie nie ma żadnych kremików znieczulających pierwsze słyszę, przychodzi pielęgniarka i nie jest też specjalnie delikatna bez pieszczenia się nawet nie śmiałabym zapytać o znieczulenie do cewnikowania. jak miałam laparoskopie jajnika to miałam tylko ekg , lewatywę , nie zakładali mi cewnika . znieczulenie ogólne . obudziłam się na sali pooperacyjnej już z cewnikiem leżenie 12 h także ominęło mnie to. nie wiem jak będzie teraz

Gość gość
Miałam 2 razy cewnik przy cc- w ogóle nie czułam bo miałam zakładany na stole po znieczuleniu - Niemcy :) Polecam tam rodzić, rewelacja :)

Gość gość
Ja tez mieszkam w Niemczech i cewnik tez po znieczuleniu. To jakies barbarzyństwo przed i specjalne sprawienie kobiecie cierpienia

Gość gość
dokładnie takie atrakcje tylko w polsce, może w większych miastach polski się to praktykuje ale mniejszych miasteczkach nie ma na co liczyć normalnie za murzynami;/ z resztą nie tylko to ale gastroskopie i inne badania znieczulenie jest normą a tu męcz się ;/

Gość gość
Dziewczyny wiem ze łatwo mowic ze za granica to jest tak i tak. Jak juz bedzie tak daleko to powiedzcie ze prosicie najpierw znieczulenie a dopiero pozniej cewnik, bo ich to nie zbawi jak go założą minutę pozniej a wam to oszczędzi stresu i cierpienia. Szczęśliwego rozwiązania

Gość gość
ogólnie mam kłopoty z pęcherzem, częste zapalenia ale cewnikowanie było dla mnie traumą :( zazdroszcze wam że zniosłyscie to lekko

Gość gość
Moga zalozyc po uspieniu. Ja tak mialam. Sami widzieli jak bardzo sie boje I najpierw mnie uspili... Ale ja mialam cc planowane w UK.

Gość edyta89
Z pierwszą cc nie miałam problemu z cewnikiem przy drugiej puelegniarka założyła mi na sile a położna mówiła ze mogła poczekać to by mi po znieczuleniu założyła potem miałam zapalenie i problem z załatwianiem się poproś żeby założyli po znieczuleniu