Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Studia po raz kolejny

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Czy polskie prawo/ przepisy wewnątrzuczelniane etc. nie zabraniają podjęcia tych samych studiów, z których się wcześniej zrezygnowało? Czy np. przy składaniu dokumentów będą wypytywać o przyczyny rezygnacji?

Gość gość
mysle ze nawet mogli by cie przywrocic na ten etap na ktorym byles. przynajmniej na jednej uczelni tak robiono przy SKRESLENIU studentow. rekrutowales sie w normalnym trybie znow jak pierwsze roczniki, jak sie dostales to pisales prosbe o zaliczenie na poczet twojego "wznowionego" studiowania tych przedmiotow ktore udalo ci sie zaliczyc, jesli sie zgodzili to pewnie wracales np. na 3 rok. dobrze pisze? tylko na takie kolejnej wznowienie" studiow z mozliwoscia zaliczenia ci tamtych przedmiotow bylo chyba 5 czy 10 lat. wydaje mi sie ze 5 lat

Gość gość
możesz studiować ile razy chcesz,ja studiowałam 4 razy 2 razy po rezygnacjach. Nawet jeśli miałaś jakieś oceny i zaliczenia to mogą one zostać przepisane.

Gość gość
ok ,a jaki jest limit czasowy powrotu na studia na takich warunkach. no i wez pod uwage ze to ze zdawalas np prawo samorzoadowe w 2010 r. nie musi oznaczac ze zalicza ci je ja powrocisz na studia w 2018.. jako wykladowca nawet bym nie wyrazila zgody, bo przez 8 lat prawo nie stalo w miejscu. wiem ze tak gadajac mozna powiedziec ze zadne studia nei maja sensu, bo cala nauka zmienia sie i to co uczylismy sie 2 lata temu juz moze nie byc aktualne, no ale jednak ja bym byla przeciwna przepisywaniu niektorych przedmiotow sprzed kilku lat