Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na silny ból gardła?

Polecane posty

Gość gość

Witam, chyba nie ten dział, ale myślę, że są tu mądre kobiety i mi pomogą. Złapałam od synów jakiegoś wirusa i o ile oni przechowywali go łagodnie, to że mną jest tragedia. We wtorek wieczorem miałam prawie 39 stp, w środę miałam już tylko stan podgoraczkowy, ale cały dzień przełożyłam, ciągle było mi zimno, miałam dreszcze.Do tego doszedł katar, suchy kaszel i ból gardła. Wczoraj byłam u lekarza, bo moje węzły na szyi miały wielkość piłeczkę ping-ponga i zaczęłam odkrztuszac wydzielone z krwią. Lekarz stwierdził, że to wirus, bo mam bardzo czerwony, przrkrwione gardło (stąd krew)i kazał stosować tamtum Verne, pecto drill. Ale ja oszałeje przez to gardło, trzecia noc nie śpię, bo gdy leżę mam zatkany nos, muszę oddychać ustami, a wtedy tak gardło tak boli, że nie mogę przełknąć śliny i mam wrażenie, że się duszę. Nic nie jem. Co mi pomoże? Ratunku

Najlepiej przepłucz sobie gardło 3 razy dziennie wodą z solą oraz dodawaj miód zamiast cukru do herbaty. Jeśli natomiast przebywasz poza domem i nie masz możliwości zastosować takiej kuracji to weź sobie pastylki do ssania http://fiorda.pl/ które są bardzo skuteczne.

Gość gość
Na gardło bardzo dobry jest miodowy dicotuss. Ma delikatny smak i można go pić także w nocy. Nie ma co truć się chemią, jak są tak bezpieczne i ziołowe lekarstwa

Gość gość
Orofar do ssania najlepszy

Gość gość
Przede wszystkim uzywaj kropli do nosa - przetkaja nos i bedziesz mogła nim oddychac, a poza tym maja właściwości odkazające cała nosogardziel.

Gość gość
Autorko, miałam taki ból gardła, że zaniemówiłam na kilka dni. Oto, co mi pomogło: polecam do ssania Orofar max na zmianę ze Strepsils intensive. Do psikania już masz najlepsze, czyli Tantum Verde. Do płukania: łyżka wody utlenionej w pół szklanki letniej przegotowanej wody. Do picia siemię lniane NIEMIELONE gotujesz kisiel i pijesz, świetnie nawilża i łagodzi gardło. Na kaszel ACC 600 ale masz Pectodrill który jest prawie tak samo dobry. Temperaturę dobrze zbija Pyralgina (bez recepty), dlatego nie faszeruj się paracetamolem czy ibuprofenem, bo moga być za słabe, tylko kup Pyralgine.

Gość gość
A te co radzą płukać solą: na takie gardło jak ma autorka czyli zajechane kaszlem z krwią sól tylko ją bardziej podrażni, ja np wymiotuję od płukania solą. Autorko nie płucz solą, to dobre tylko 1 dnia, a nie jak choroba jest już zaawansowana.

Gość malvinka_
Na ból gardła spróbuj płukanie płynem http://glimbax.pl/. Ma działanie przeciwbólowe, do tego przeciwzapalne. Zalecany jest też np. przy zapaleniu dziąseł - moja mama w takim przypadku stosowała i bardzo polecała.