Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szplitra śląskaaaa

przeterminowana marmolada

Polecane posty

Gość szplitra śląskaaaa

przeterminowana marmolada można ją jeszcze wykorzystać do ciasta, ciasteczek? mam całe opakowanie nie otwartej marmolady i troszkę otwartej i nie wiem czy mogę ją wykorzystać jeszcze doradźcie mi proszę

Gość gość
Kiedy minął jej termin?

Gość gość
Pewnie zależy ile po dacie ważności... ja marmolad itp. nie kupuję, sama robię konfitury, dżemy itp. i powiem Ci, że jak nawet przestoi z dwa lata to nie wyrzucam, tylko właśnie wykorzystuję do ciasta czy bułeczek. Tylko jak robię sama to poza cukrem nic nie daję a w tych kupowanych może są jakieś dodatki, które po czasie mogą szkodzić... mimo to, jeżeli smakuje normalnie a termin nie jest jakoś bardzo po to myślę, że spokojnie do ciasta może być.

Gość szplitra śląskaaaa
4 listopad 2016

Gość gość
wal samogon¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ na walentynki bedzie jak znalazł

Gość gość
Ponad trzy miesiące po terminie to chyba zbyt długo.

Gość gość
NIE BÓJ ŻABY DA RADE (♥‿♥)

Gość gość
Spokojnie możesz wykorzystać do wypieków. Na pewno nic się jej nie stało, a to że kupna, to lepiej niż domowa, bo jest w niej pełno konserwantów, które wydłużają trwałość. :D

Gość gość
zrób se rodzynki jak se trocha podeschnie powycinaj bobki i niech schnum dali az bedzie jako susona rodzynka a jak ni to sus dali bedom kulki do stselania ze procy ,,magewajwer''