Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blut

co mam robić?

Polecane posty

Gość blut

Napiszę o sytuacji, w jakiej się znalazłem. Od dawna nie pracuję, skończyłem studia, ale nie mogłem długo znaleźć żadnej pracy. Podejmowałem trochę różne prace dorywcze, popadłem w depresję, piłem. Teraz od wielu lat nie mam pracy, mam 32 lata i z lękiem myślę o przyszłości. Właściwie nie mam żadnego doświadczenia, nie wiem od czego mam zacząć, jestem jakby czystą kartą.

Gość Mirek                   Fajfus
PIERRDOL SIE

Gość gość
wiec gdzie mieszkasz i co jesz

Gość gość
mieszkam z rodzicami

Gość gość
weź się do roboty , bo skończysz źle , facet po 30 mieszkający z rodzicami w dodatku niepracujący :o

Gość gość
wiem, tego że mieszkam z rodzicami się nie wstydzę, tego że nie pracuję już tak. Samo mieszkanie z rodzicami jest wg was złe?

Gość gość
Nie załamuj się :) grunt to myśleć pozytywnie. Każdy jest w stanie podnieść się z dołka!!! Jak potrzebujesz większej motywacji dowartościowania idź do psychologa bo depresja jest najgorsza. Poczytaj książki zastanów się co chcesz robić i zacznij się szkolić w tym kierunku.

Gość gość
ja też mieszkam z rodzicami ale jestem babą , pracuję , pomagam rodzicom w domu , zajmuję się też dziadkiem który mieszka z nami ale facet powinien mieszkać osobno samce odchodzą z domu rodzinnego tak jest w naturze

Gość gość
rodzice co na to mówią ?

Gość gość
z tym argumentem o samcach to mnie rozwaliłaś... w ludzkim świecie to jednak częściej kobiety mają mieszkania. Ja do opieki to się w ogóle nie nadaję, nawet ryby mnie przerastają.

Gość gość
co mówią rodzice? No oczywiście chcą, żebym pracował, ale wyrzucać z domu mnie nie wyrzucają, zwłaszcza że wiedzą przecież, że nie miałbym gdzie iść.

Gość gość
No nie zgodzę się z Tobą. Mnie matka wręcz wypędzała z domu mój brat do teraz mieszka z matką. Bo ja zaradna zarabiam jako kierownik dobrą pensję to sobie poradze. A Grzesiu całe życie odkłada na wymarzone wesele :D Tacy to pożyją. Kurwa mać. Ale tak zrobiła z niego człowieka nieudolnego że nawet w depresje wpada jak coś się dzieje nie tak

Gość gość
Więc kto się zajmie rodzicami jak będą już starzy ??? Mieszkasz z nimi więc ?????

Gość gość
samice też odchodzą z domu rodzinnego:) tak też jest w naturze.

Gość gość
masz 32 lata czy 23 ?? 23 latek ok jeszcze można zrozumieć ... głupie jeszcze ale Tobie niedługo 40 stuknie !!!!

Gość gość
Takich osób jak Ty jest coraz więcej, jesteś w tym pokoleniu pokolenie 30/40 latków bez pracy, mieszkania, rodziny i przyszłości.

Gość gość
no nie, jednak do 40 jeszcze mi trochę brakuje. Poza tym to jest temat o mnie, a nie o moich rodzicach.

Gość gość
Pierwsze co , to szukaj pracy , depresje masz z nudów i z siedzenia w domu , przełam się i szukaj pracy

Gość gość
wiesz, jednak z tego co się rozglądam to jednak większość osób w tym wieku ma pracę, rodzinę i jakieś mieszkanie albo nawet dom.

Gość gość
A może właśnie mama cię hamuje? Straciłeś gdzieś tą samodzielność? Może rusz się znajdź prace potem coś małego wynajmuj dasz sobie rade, całe życie tak chcesz? Miałeś dziewczyne kiedyś ?

Gość gość
nie miałem dziewczyny nigdy jestem prawiczkiem

Gość gość
wiem, że powinienem szukać pracy, ale gdzie, jak jestem w wieku, w którym wymagane jest przynajmniej dobrych kilka lat doświadczenia. Co napiszę w cv, że nic nie robiłem?

Gość blut
wyżej to podszyw, ale jakby zgadł:) Nie miałem dziewczyny. Dlaczego akurat mama miałaby mnie blokować? Mamy normalne relacje, rodzice raczej mi pomagają.

Gość gość
A jakie to studia? Doksztalc sie na jakich kursach, naucz jezykow, moze poszykaj pracy za granicą, znajdz na razie prace ponizej kwalifikacji, ew, wolontariat w zawodzie.

Gość blut
socjologia

Gość blut
czy są jakieś związki między brakiem pracy a byciem prawiczkiem?

Gość blut
up

Gość blut
napisze ktoś?

Gość janickkkkkkeeeewwe
Tez jestem po socjologii, wykonywałam różne prace. Jestesmy w podobnym wieku mam 33lata. Nie ograniczalam sie do pracy w zawodzie. Pracowałam przy badaniach jakich czas robiłam opracownia wyników badań. Ale tez pracowałam w tv kablowej w sekretariacie imarketingu, pozniej pracowałam na dziale it w jednym z elektro marketów. Pozniej redakcja tekstów, także wiele rzeczy mozna robic. Ludzie po socjologii sa raczej otwarci. A moja rada jest taka byś wziął pierwsza lepsza robotę: Telemarketing, produkcja, sprzedawca, a nawet wykladanie towaru byle ruszyć z miejsca. Z każdym miesiącem bedziesz zwiekszal doświadczenie. Malymi krokami, jest pelno ofert prostych prac gdzie nie wymagają doświadczenia. Ale zacznij działa jak najszybciej. Opiniami ludzi sie nie przejmuj. Taki stary nie jestes jeszcze wyjdziesz na swoje

Gość blut
janick: ale ja nie jestem zainteresowany pracami typu układanie towarów na sklepach, to niech robią jacyś ludzie bez wykształcenia, którzy gdzie indziej nie znajdą pracy. Nie chcę im zabierać takiej pracy.