Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania dopplerowskie kiepskie przeplywy

Polecane posty

Gość gość

witam jestem po 2 poronieniach w obecnej ciąży od początku biorę acard profilaktycznie . Miałam wykonane usg doppler i wyszły zle przepływy w lewej tętnicy macicznej oprócz tego mam nadciśnienie i biorę dopegyt. Pytałam mojego lekarza czy powinnam brać jeszcze jakieś leki np clexane bo wiem ze dzieczyny to biorą to mówił że nie tylko będę chodzić do niego co 2 tyg obecnie 28 tc mały jak narazie rozwija się ksiazkowo . ktoras miała podobnie i jak się to skończyło

Gość gość
A moge wiedzieć jak sie odżywiasz lub odżywialas dotychczas i czy masz nadwagę? Bede wdzięczna za odpowiedz

Gość gość
Jem wszystko na co mam ochote, do tej pory nie mialam problemów z wagą miałam nawet niedowage ale w krótkim czasie przytylam aż 15 kg !!!! i jestem opuchnieta oprócz tego mam nadciśnienie byłam w spzitalu i wykluczyli zatrucie

Gość gość
Dziekuje za odpowiedz.

Gość gość
Mam nadzieję że liczysz ruchy. Miałam podobnie z tym ze nie brałam leków bo mój lekarz bagatelizowal moje ciśnienie. Skończyło się to tak ze dziecko przestało rosnac przeplywy były zle i zrobili cesarke w 32tyg. Dziecko było w ciężkim stanie ale wyszło z tego wszystkiego bez szwanku.

Gość gość
Nie liczę jeszcze ruchów lekarz mi nie kazał. Ja wysokie ciśnienie mam od początku ciąży miałam 145/90 co wizyte a w domu w normie raz na wizycie miałam 160/90 w domu też zaczęło mi skakać i zapisali mi leki dopiero od 24 tc

Gość gość
Czyli jak ciśnienie będzie w normie to te przepływy też powinny się unormowac ?

Gość gość
Ja jestem po ciąży z nadciśnieniem, od 27 tc brałam dopegyt i z tego powodu byłam wtedy w szpitalu. Synek ładnie przyrastał. Przepływ były dobre, chociaż jeden na granicy normy. Póki małych rośnie i lekarz co 2 tygodnie będzie Was oglądał to dobrze. Mogę doradzić byś jeszcze co tydzień badala mocz - czy nie pojawia się białko.

Gość gość
Wydaje mi sie ze powinnas mocno ograniczyc sol i wszelka kofeine, czyli tez czekolade. Dziewczyny w szpitalu z nadcisnieniem mialy specjalna diete. No ale nie znam sie, lepiej doczytaj, dieta zawsze pomoze.

Gość gość
dziękuję

Gość gość
I tak dieta ograniczają sól, bo to powoduje wzrost ciśnienia. Sporo odpoczynku. Ja po dopegycie dużo piłam i spałam, ale miałam maksymalna dawkę:) Trzymam kciuki za Ciebie i malucha:)

Gość gość
Na początku brałam 2×1 w szpitalu mi zwiekszyli do 2×3 ale cosnienie miałam niziutkie 90/60 i stwierdzili że będę brała 3×1 po tej dawce mam 110/60 nie wiem czy pisałam wyżej ale jestem w szpitalu pojechałam ze skokiem ciśnienia mowilam im o diecie bezsolnej ale dawaja mi to co wszystkim. jutro wychodzę w domu mam brać 3×1 jak zacznie skakać to zwikszyc dawkę . Jak myślicie czy acard trochę pomaga w tych przeplywach ?

Gość gość
Już jestem drugi raz na ciśnienie w szpitalu jak byłam jakiś czas temu to miałam 200/110 mimo brania leków skakalo teraz jest ok w domu będę dużo leżeć bo jak się lezy to ciśnienie jest niższe