Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka alkoholiczka

Polecane posty

Gość gość

Jak sądzicie czy matka pijaczka, która upijała się do nieprzytomności przy własnych dzieciach jest totalnym śmieciem?

Gość gość
Matka to matka. Piła tak sobie? czy był jakiś powód który jej w tym pomógł.

Gość gość
Nie jest śmieciem. Jest chora i potrzebuje pomocy.

Gość gość
To choroba,i to taka z którą ciężko się mierzyć.

Gość gość
Miała powody ale czy picie w czymś jej pomogło? Raczej odwrotnie, bo i pieniędzy mniej i bieda większa. Ja nie pojmuję jak można przy dzieciach chlać i się upijać, przecież to zwykła egoistka. A wstyd jaki mi i rodzeństwu przynosiła był dla nas nie do zniesienia. Ciężko było.

Gość gość
a ty się upijasz? nie rozumiem dlaczego młodzież myśli, ze jak się uchleje czy nawet nacpa, to jest ok, a jak matka to - totalny smiec...

Gość gość
Alkoholicy to egoisci z tym się zgodzę. Są słabi , i nieporadni. Ale mimo wszystko to uzależnienie. Alkoholicy to również kłamcy. Jak widać Twoja matka ma poważny problem , ale zamiast wyzwisk powinno być wsparcie . Możesz jej nienawidzić , ale myślę że jednoczesnie ja kochasz.

Gość gość
Moje nastoletnie dziecko nigdy nie widziało mnie wypitą żebym się zataczała, rzadko w ogóle to ma miejsce. Z moją matką rzadko się widuje i nie wypominam jej czy coś z tych rzeczy, ale fakt jest faktem, że była egoistką i przysporzyła mi wiele upokorzeń.

Gość gość
Przez to że taka była nie mam dla niej większego szacunku i raczej to się nie zmieni. Nie żebym nie wybaczyła , ja po prostu mam to gdzieś, było, minęło. Ale tera sama mam dziecko , i tak się zastanawiałam , jak tak można.,.nie mieści mi się w głowie.

Gość gość
A gdyby Twoja mama została sama , i jej problem poglebilby się to pomogłabyś jej ?

Gość gość
Najlepszą pomocą dla alkoholika jest nie pomagać mu!

Gość gość
Ci ludzie nie chcą pomocy, w tym problem. Moja matka już przestała, ale czy nie za późno trochę? Ciągnie ją jeszcze ale ja mam to gdzieś, chcę pożyć innym światem, godnie i bez współczucia.

Gość gość
Jednemu się pomoże a drugiemu nie, tak to jest. Wszystko zależy czy ta chora osoba chce się wyleczyć. Jeżeli daje sobie pomóc to owszem , są nadzieje i wskazana jest pomoc.

Gość gość
Nie zapominajcie, ze to choroba. Śmiertelna! Piszcie, chetnie pomogę.