Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie jedzenie na roczek

Polecane posty

Gość gość

Co można podać dla gości Przyjęcie skromnie w domu pora popołudniowa już po obiedzie

Gość gość
Up

Gość gość
Po obiedzie to samo słodkie czy słodkie i kolacja?

Gość gość
Kawa, herbata, tort, słodkie wino deserowe.

Gość gość
Może zupa pomidorowa i kotlety devolaje (nie wiem jak się pisze) a na deser galaretka z bitą śmietaną i czekoladowymi drażetkami. Myślę że będzie smakować

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi Zupa odpada bo to juz po obiedzie ma być raczej o skromny poczęstunek mi chodzi chce np zrobić sałatkę i myślę co tu jeszcze Goście raczej sami dorośli będą :-)

Gość gość
Tort to na pewno, jakieś dwa rodzaje ciasta (jabłecznik i wuzetka) W zupełności starczy bez żadnych deserów już. Na kolacje bym upiekła w piekarniku pałki z kurczaka. Kotlety z piersi z kurczaka lub z czego wolisz, podaje z pieczarkami (pieczarki podsmażone) Z dwie sałatki bym zrobiła (np. jedna z tuńczyka a druga do mięs z sałat taka lekka) Kiełbasę zgrzać, jakieś wędliny, sery na talerzu do chleba.

Gość gość
Ciasto, kawa, zimna płyta, sałatka np jarzynowa, sałatka z selera, frankfurterki, może jakaś rybka a jakby ci dłużej siedzieli to może bigos.

Gość gość
U nas też wkrótce roczek, ale ja bardzo lubię siedzieć w kuchni i cieszę się ostatnimi chwilami na macierzyńskim. Podam roladę serową, ogórki zielone faszerowane serem feta z warzywami, rogaliki z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowym, sałatkę król imprezy, sałatkę śledziowa, szynkę w galarecie, ciasto, jakąś wędlinę. Większość przepisów znalazłam w internecie. Poszukaj, na pewno znajdziesz coś dla siebie. Trochę tego będzie, ale tak jak pisałam, mnie gotowanie sprawia przyjemność i w kuchni się relaksuje. Za to nie znoszę sprzątać, dobrze, że od tego mam męża.

Gość gość
Najlepsze są jednak proste rzeczy... Kotlety posypane pieczarkami, pieczone udka z kurczaka. Dwie sałatki w jedna z sałat i starczy.

Gość Babcia Jagna
Wczoraj byłam na imprezie roczku u mojej prawnusi.Było po obiedzie więc podano sałatkę, mnóstwo słodkości.Piętrowy tort od Bliklego, kawa, herbata, napoje oraz szampan.Różne soczki naturalne.

Gość gość
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi i pomysły :-)

Gość gość
Skoro po obiedzie to jakie sałatki? Po co? Słodki podwieczorek, jak wyżej sugerują, i tyle.