Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak długo nosiłyście ubrania ciazowe po porodzie

Polecane posty

Gość gość

jak długo nosiłyście ubrania ciazowe po porodzie? podobno brzuch opada stopniowo, ja bede miec cc wiec pewnie to bedzie trwac jeszcze dluzej

Gość gość
W ogóle... na wyjście ze szpitala już miałam normalne ubrania. I też miałam cc.

Gość gość
slyszalam wiele razy od kolezanek z pracy zeby nie brac do szpitala ciuchow sprzed ciazy bo sie w nie nie wejdzie po porodzie:)

Gość gość
Ja jakiś tydzień, żeby nie naciskać na macicę za bardzo. Jeśli chodzi o spadekbwagi to po 3 tygodniach ważyłam tyle co przed ciąża, ale żeby brzuch z powrotem stal się jędrny to potrzebowałam ok 3 miesięcy

Gość gość
chwilę, może z max 2 tyg. też waga mi szybko leciała w dół, bo ledwo to kilka kg po porodzie zostało...

Gość gość
macica się szybko obkurcza jak sie karmi piersią

Gość gość
Waga spadła b. szybko, macica też szybko się obkurczyła , ale bebech został na długo. nie moglam sie go za cholere pozbyc, zniknal dopiero sam laskawie, po ok. roku albo i wiecej.

Gość gość
ja miałam cc i nie kp. brzuch miałam spory bo praktycznie tylko w brzuch mi poszlo-wygladalam jak kij od szczotki z doklejona piłka :D ale w luzniejszych ciuchach chodziłam ok 3-4 tygodniu, raczej ze strachu żeby nic nie uciskalo rany. A jędrność? cóż jestem prawie 7 lat po porodzie i ciało na brzuchu jest wciąż takie inne...

Gość gość
Ja miałam cc i nosiłam jakieś dwa tygodnie ze względu na ból blizny, leginsy ciążowe czy spodnie mają nieuciskające pasy, a w zwykłych rzeczach gumka jest zazwyczaj na wysokości brzucha (który bolał mnie bardzo, ta skóra porozciągana mnie bolała) albo na wysokości samej rany po cc. Jeśli chodzi o rozmiar to spokojnie wchodziłam w rzeczy sprzed ciąży ale nosiłam ciążowe ze względu na wygodę, były luźne i nie uciskały nigdzie.

Gość gość
ja chodzilam w ciuchach ciazowych przez 2 miesiace. Bylo mi w nich po prostu wygodnie i nie mialam cisnienia na to zeby sie jak najszybciej wepchnac w ciuchy sprzed ciazy :) nie daj sie wiec zwariowac. Ja 5 lat po porodzie wygladam lepiej niz przed ciaza :D

Gość gość
Fakt że nie weszłabym w dżinsy sprzed ciąży wychodząc ze szpitala, i nie znam nikogo kto by wszedł, połóg, w tym obkurczanie się macicy, trwa ok. 6 tyg a nie 3 dni. Ale nie brałam już ciążowych ciuchów bo by mi po prostu spadały z brzucha, bluzkę miałam jakąś luźniejszą, do karmienia, i legginsy.