Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owockowa

Przekuwanie uszu dziewczynką

Polecane posty

Gość owockowa

Witam chcialabym zapytac mamusie ktore przekuly swoim malutkim dziewczynką uszka gdzie najlepiej to zrobic i jakie kolczyki kupic. Czy wasze córeczki bardzo przy tym płakały? ja sie nie moge doczekać gdy zobacze moja mała słodka niunie z kolczykami w uszkach. Moja Nikolka ma 2 miesiace teraz. :)

Gość gość
Najpierw kup sobie słownik...

Gość owockowa
"dziewczynką" xxx Oczywiście miało być : chłopczykiem. :-)

Gość gość
Jezeli chodzi o przekuwanie uszu dziewczynką to polecałbym kowala ale troche szkoda dziewczynki. I ucha też.

Gość owockowa
Ale czemu? przeciesz kazda dziewczynka marzy o kolczykach a takie male wygladają słodko w kolczykach i slicznie.

Gość gość
Nikolka plus mamusia analfabetka. Do tego jeszcze tatuś Seba z budowy, lub stojący w kolejce do pośredniaka i oto obraz patoli kafeteryjnej

Gość gość
Tak 2 miesieczne dziecko marzy o przekluciu. Puknij sie w leb. Daj dziecku samemu zdecydowac czy chce miec kolczyki czy nie. Juz sekdualizujesz dziecko. Moze ubierz jej stringi i umaluj jeszcze.

Gość gość
DziewczynKOM debilko dziewczynkom!

Gość gość
Bardzo fajne prowo, gratulacje dla tych co się załapali :-D

Gość owockowa
dlaczego mnie obrazacie? Nie jestem zadna dresiarą fakt robie błendy ale dlatego ze mam dyzlekcje. mój mąż jest wlascicielem dobrze prosperujacej firmy zyjemy na wysokim poziomie. Po prostu chce tylko malej przekuc uszka co w tym zlego? w Czechach wszystkim dziewczynką sie tuz po porodzie w szpitalu przekuwa uszka i nikt nikogo za to nie obraza jest to normalne i dziwne gdy kturas mamusia tego nie chce.

Gość gość
" robie błendy ale dlatego ze mam dyzlekcje." xxx Masz też wbudowany słownik w przeglądarkę.

Gość gość
Uszy się przebija w salonie kosmetycznym specjalnym pistoletem. Nie wiem jak dorosłe musi być dziecko i tak , będzie płakało.

Gość gość
Ja prdl:)

Gość owockowa
po co mi slownik ja i tak nie jestem w stanie zapamietac poprawnej pisowni a wy chyba rozumiecie co pisze dostane w końcu odpowiedzi zgodne z moim pytaniem? bo te co dotąd odpowiedziały chyba nie umieja czytac ze zrozumieniem. :/

Gość gość
Acha , a kolczyki muszą być zrobione ze specjalnego plastiku medycznego.

Gość gość
owockowa dziś polecam czeski szpital

Gość gość
"po co mi slownik ja i tak nie jestem w stanie zapamietac poprawnej pisowni" xxx Po to samo , po co Ci mózg - żeby po Tobie poprawiał , bo aż w oczy kłuje. :-P

Gość gość
Matko,jakie błędy...Mój mąż też ma dysleksję i jakoś dziwnym trafem po rozpoczęciu wspólnego życia ze mną, nastąpiła poprawa o 60%. Kup sobie,kobieto, słownik ortograficzny i zacznij czytać książki. Co do przekłuwania uszu... Córka bardzo prosiła,ale była już starsza,przekłuliśmy na jej 7 urodziny. Była świadoma tego wyboru,ale to ona chciała, moje widzimisię nie miało nic do tego. A kolczyki u 2-miesięcznego dziecka, bo "słodko wygląda" to żaden argument.. kiedyś ci może powiedzieć,że ona wcale żadnych kolczyków nie chce. Zachowujesz się jak niedojrzała gówniara...kup sobie lalkę,przebieraj,maluj...lalki też są słodkie. :/ A co potem, na 3 urodziny balejaż ,a na komunię solarium i tipsy???

Gość gość
Jedz do czech. Po co na pl forum pytasz jak my ciebie nie panimajet.

Gość gość
Powiedzcie mi,na cholere 2 miesiecznemu niemowlakowi kolczyki???Moze autorka "walnie" jeszcze malej dziare,po jednym kolczyku w pepku i jezyku.Przynajmniej jej Nikolka bedzie wygladac szapanersko,choc ja rowniez twierdze,ze glupie prowo.

Gość gość
Hahah typowa mamusia dzesiki i brajanka

Gość gość
gość dziś Mój mąż też ma dysleksję i jakoś dziwnym trafem po rozpoczęciu wspólnego życia ze mną, nastąpiła poprawa o 60% Tezs mam dys leksje, morzemy sie spotkać?

Gość gość
ja swojej córce przebije jak będzie miała z 7 lat i oczywiście będzie chciała. przynajmniej będzie świadoma i się będzie cieszyła, że ma kolczyki. a takie małe dziecko to co z tego wie...to tylko widzimisię matki, po co dziecko męczyć. tak na pewno takie malutkie dziecko słodko wygląda w kolczykach a szczególnie jak jest jeszcze łyse :P

Gość gość
Wy się śmiejecie, ale w moim otoczeniu (moje znajome) poprzekuwaly uszy corkom za niemowlecia. I to nie żadna patologia. Wszyscy się zachwycali, ale ja nigdy bym tego tak małemu dziecku nie zrobiła.

Gość gość
Moja Jennifer miala przekówane uszka u pani kosmetyczki takim pistoletem jak miala 8 miesiency. Super polecam. Dziecko nic nie poczuje. A teraz Jennifer ma sliczne blyszczace kolczyczki. :)

Gość gość
Ja moją córkę zaprowadziłam do kosmetyczki jak miała niecałe 5 miesięcy. W salonie kosmetycznym dostaliśmy kolczyki lecznicze (ja wybrałam srebrne kółeczka).Przekłuwanie uszu robiono pistoletem mała trochę płakała ale jak dostała butelkę mleka to się uspokoiła :-) zapłaciliśmy ok.20 zł. Te kolczyki lecznicze trzeba nosić 6 tyg. Potem znowu poszliśmy żeby zmienić kolczyki na złote. Sama jednak trochę się bałam ciągnąć mała za uszka przy zdejmowaniu ale pani kosmetyczka prawidłowo jej zmieniła :-) dziś moja córka ma 9 lat i ma ładne uszka. Dobrze zagojone. Uważam że czym wcześniej tym lepiej bo takie 5 letnie dziecko boi się i skończy się jednym kolczykiem w uchu.

Gość gość
haha ma ładne uszka, bo mama jej uszy przebiła...:P moja ma ładne uszka bez kolczyków! :P

Gość gośćwarta
a jak się przebija uszka dziewczynką?bierze się dziewczynkę i ona przegryza uszko czy robi dziurkę pistoletem?

Gość gość
moja 5 latka powiedziała ze świnkom i krowom tylko uszka się przekuwa a ona nie chce być przekuta- uważam ze jak dorośnie sama zdecyduje czy chce mieć kolczyki czy nie i wtedy pójde z nią do kosmetyczki -małym dzieciom głupota z tym przekuwaniem uszu

Gość gość
A jak się "przekuwa uszy dziewczynką"? Bo jak się przekuwa żelazo na podkowy np., to wiem... Na kowadle kładzie się jakieś uszy (jakie? świńskie?), bierze się dziewczynkę i wali się nią w te uszy, czy jak?