Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja matka zwariowała! Nie rozumie,że synowa nie chce jej pomocy!

Polecane posty

Gość gość

Moja matka i żona mojego brata bardzo się lubią od samego początku. W zasadzie to aż się dziwie bo moja matka to na prawde trudny człowiek. No ale to dobrze że się lubią :). Problem tkwi w tym że moja matka na siłe chce jej pomagać przy dzieciach. Mają 8 miesięczne trojaczki. Od początku nie chcieli żadnej pomocy od nikogo przy dzieciach bo po prostu sobie radzą. Mój brat pracuje 5-8 godzin dziennie ale moja bratowa sobie radzi z całą trójką więc nie ma potrzeby by ktoś jej pomagał. Moja matka non stop chce im pomagać,odciążyć itp. Moja bratowa jasno jej powiedziała że nie potrzebuje pomocy a jak będzie porzebowała to o tą pomoc poprosi. Nie zrozumiała. Bratowa poprosila mnie o pomoc w przetlumaczeniu tego matce. Powiedziała mi że jak jedno śpi to drugie sie bawi a trzecie je i tak w kółko albo chłopcy śpią albo sie bawią więc nie ma problemu i ona moze sobie w domu cos porobic czy odpocząc. Ogólnie mają tak grzeczne dzieci że aż im zazdroszcze. Gdybym ja miała takie to mogłabym i 5 mieć. Ale do mojej matki nic nie dociera. Jak jej to w końcu wytlumaczyc?

Gość gość
Wytlymacz że zamiast zrobić przyjemność synowej tylko ją denerwuje.

Gość gość
A może poradź bratowej, żeby umowiła się z Twoją matką, że np raz w tygodniu ona przychodzi na godzinę czy dwie a bratowa wychodzi na miasto i więcej pomocy im nie potrzeba. Matka będzie spelnioną babcią, bratowa odetchnie i zrobi zakupy spokojnie czy co tam chce i będzie mieć babcię z głowy. A jeżeli takie rozwiązanie jej nie pasuje, np boi się że teściowa sama sobie nie poradzi z trójką to wytłumacz matce prosto z mostu, że bratowa sobie świetnie radzi i wizyty teściowej to problem a nie pomoc bo zaburza dzieciom rytm dnia, który mama im wypracowała. No innego sposobu jak rozmowa to nie ma.

Gość gość
Dziewczyny. I ja i bratowa jej to tłumaczyłyśmy na różne sposoby. W końcu się obraziła.

Gość gość
Ja uwazam ze mama nie tyle ze chce pomoc ale po prostu troszke pobyc z wnukami. Noe na codzien rodza sie wnuki a trojka to juz wogole. Mama po prostu chce z nimi spedzic czas,cieszy sie i po prostu potrzebuje przy nich sie pokrecic. Moze lepiej zaczac tak na to patrzec. Tak jak ktos pisal dwie godziny w tygodniu i kazdy powinien byc zadowolony.

Gość gość
Luksus ze chce. A bratowa co taka kurs domowa niech wyjdzie gdzieś sama a babci zostawi wnuki. Gdyby moja tak chciała.