Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośśśśćććć

Chorobliwa zazdrość

Polecane posty

Gość gośśśśćććć

Cześć dziewczyny! Liczę na Waszą pomoc.. Otóż jestem w szczęśliwym związku z moim chłopakiem. Kochamy się bardzo, nasza miłość kwitnie. Jednak jest jeden problem. Tym problemem jestem ja, a raczej moja chorobliwa zazdrość. Ufam mu ale boję się, że popełni ten sam błąd co mój były, że mnie zdradzi. W każdej kobiecie widzę rywalkę. On studiuje i mieszka w mieszkaniu ze współlokatorami i oczywiście WSPÓŁLOKATORKAMI. I właśnie tu jest problem, że o jedną jestem cholernie zazdrosna, gdy słyszę jak się śmieją, żartują to ogarnia mnie wściekłość. To samo w innych przypadkach jak jakaś inna kobieta go dotknie bądź z nią rozmawia. Zdaję sobie sprawę z tego, że to jest chore ale nie potrafię sobie z tym poradzić. Dodam, że jest przystojnym mężczyzną co potwierdzają spojrzenia innych dziewczyn na ulicy czy też w innych miejscach. Rozmawiałam z nim, powiedział, że mnie rozumie, kocha mnie itd. Ale czuję, że ta zazdrość psuje nasze relacje. Nie wiem co mam robić. Staram się hamować, ogarniać, tłumaczę sobie, że przecież tylko mnie kocha. Ale w środku cała drżę ze złości. Macie jakieś rady jak się z tym uporać? Kocham go i na prawdę jest nam razem wspaniale. Proszę o pomoc.. P.S. Bardzo proszę o nie dodawanie głupich komentarzy. Bądźmy tolerancyjni i szanujmy się. Bo jak niekiedy widzę takich właśnie "hejterów" co ktoś ma problem i się z niego śmieją czy piszą coś obraźliwego... To jest po prostu przykre. Pozdrawiam. :-)

Nie pomoge Ci niestety, ale mam wręcz ten sam problem. Tyle że nauczylam sie zachowywac zimną krew. Czyli ze nawet gdy moja wyobraznia podsuwa mi chore wizje, to nie ma u mnie reakcji pt zasypaywania sms-ami, albo wydzwania po 15 x, ale jest jedno "ALE"- to sie odbija na zdrowiu, czlowiek mimo ze nie robi żadnych dziwnych nieprzemyslanych ruchów, to wewnątrz kotłują sie myśli, ktore doprowadzaja czlowieka ogarnietego zazdrością do szału. I nic nie mozna z tym zrobic. (chyba)

Gość gośśśććć
aveQrva Dokładnie tak. Ale obawiam się, że zniszczę tym zachowaniem coś na czym mi bardzo zależy. Jest dla mnie najważniejszy, wiem, że mnie kocha ale jak widzę go koło innej laski to aż mnie dusi ze złości..