Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można kochać kogoś, kto przyjaźni się z moim wrogiem

Polecane posty

Gość gość

Pewien człowiek przyznał się do uczucia do mnie a bardzo lubi osobę, która mnie dosłownie nienawidzi (tzn. nie zauważa, patrzy z pogardą, obgaduje, kpi, szkodzi, nie traktuje poważnie, z tą osobą ludzkie, przyjazne relacje są niemożliwe). Czy mam dalej kochać taką osobę, bo serce mi pęka, gdy ktoś mnie źle traktuje a on się do niej uśmiecha, lubi i traktuje tak, jakby zasłużyła na pełen szacunek czy nawet na nagrodę. Miłość tutaj chyba to jest jakieś nieporozumienie. Miłość, choć nie robię w sercu miejsca na zazdrość czy inne złe uczucia, to jednak tego człowieka kochać sobie odmawiam i walczę ze sobą, by nie kochać. Że go pokochałam to k...jakieś nieporozumienie, bo te porąbane serce jest ślepe...O gdyby chociaż raz mógł zwyciężyć rozum, to bym tej małpie przypierdzieliła w ryj a jego kopła w dupę...nie wiem co mnie przed tym blokuje, jakaś siła tajemna...Proszę umotywujcie mnie w końcu, by rozum w końcu zwyciężył a te ślepe uczucia poszły w cholerę....

Gość gość
tak, tylko czy coś tu emocje pomogą? tylko ty ucierpisz, nie oni. Rrozumiem doskonale ten stan...ale radzę w sposób pokojowy odciąć od kochanego, spokojnie, z uśmiechem powiedzieć: do widzenia. A na toksycznych ludzi nie ma rady. Musisz być asertywna.

Gość gość
relacje, w których brakuje spokoju są po prostu niszczycielskie i nie wnoszą nic do życia tylko pustkę i stan rozpaczy... kochasz go? to dziwne.. dla mnie wniosek jest jeden: ty nienawidzisz siebie samej, nie kochasz siebie, bo pozwalasz się rujnować!

Gość gość
Przyjaciel naszego wroga jest naszym wrogiem - i ten wróg w dodatku chce cie wyro/chać!

Gość gość
a nie pomyślałaś, że oni współdziałają przeciwko tobie? jakie to są relacje? pracownicze? uważaj!

Gość gość
kiedyś będzie bum w tym bagnie...

Gość gość
Ten wróg to napalony na ciebie facet który obie z tym nie radzi. To nie nienawiść a frustracja.

Gość gość
że jest sierotą i niedołęgą, to nie znaczy, że musi komuś łez dostarczać..

Gość gość
bo faceci to dupki, myślą rozporkiem a nie sercem

Gość gość
oczyma wyobraźni widzę taką sytuację: facet dostaje kosza i od razu idzie do drugiej i się mści... ile odmów ma na koncie?

Gość gość
juź nie ma dobrych chłopów..

Gość gość
widzisz, niedobry chłop...i czego głupia chcesz walić w ryj????

Gość gość
nie wiem czy sierota i niedołęga...po prostu facet - dziecko - zupełnie niedojrzały emocjonalnie i psychicznie.

Gość gość
chodzi o jelenia i goske :D chuy im w d**e przegrywy

Gość gość
nie chodzi o żadnego jelenia i gośke!

Gość gość
i tak woytek byl lepszy. a jak o woytka chodzi to nie mam w jego otoczeniu zadnych wrogow. obu pawelkow uwielbialam przeciez, sympatyczniejsi od niego <3

Gość gość
21:28 Aż trudno mi w to uwierzyć. To wręcz niemożliwe. Autorka

Gość gość
Nie można kochać takiego kogoś.

Gość gość
smieszne

Gość gość
mozna, ale najpierw trzeba byç mega frajerem

Gość gość
Masz zadatki na osobę bardzo naiwną. Ktoś, komu można wmówić cokolwiek lub namówić z dużą łatwością na czynności przynoszące tej osobie straty, to ludzie, którymi się tylko poniewiera. A więc masz jeszcze zadatki na bycie np. zoną w połączeniu z jego kochankami. Chcesz być frajerką, to bądź.

Gość gość
Chcesz wiedzieć kto jaki jest, zobacz z kim przystaje, komu poświęca czas np. na rozmowę.

Gość gość
komu poświęca dużo czasu...to są najczęściej ludzie do siebie podobni.

Gość gość
Pytanie zadane w temacie jest typowo kobiece. Pamiętam na studiach czy że szkoły że jak chciałaś się przyjaźnie z jedną to nie mogłaś z drugą chociaż sama nic do niej nie miałaś. Wydaje mi się to śmieszne. Postaw się w sytuacji tego chłopaka. Dlaczego on nie może się przyjaźnie z kimś do kogo nic nie ma.

Gość gość
7:45 A ty chciałabyś żeby twój narzeczony przyjaźnił się z osobą, która cię niszczy, obgaduje, pogardza tobą. Wątpię. Więc śmieszna to ty jesteś. Ta sytuacja opisana przez autorkę ma nazwę zdrada.

Gość gość
Nie. Normalni dorośli ludzie są w stanie powiedzieć sobie, i odpowiednio się do tego zachować, nie lubię twojej dziewczyny ale do ciebie nic nie mam. Poza tym czy chciałabyś być kiedyś w odwrotnej sytuacji ktoś cię przestaje kochać bo nie znosi twojej koleżanki albo siostry.

Gość gość
no więc, niech każdy się trzyma towarzystwa, którego chce się trzymać. To widać gołym okiem, że on nie ma do niej szacunku, a tamta baba jej zazdrości i ją niszczy. A tworzenie mezaliansów już nie jest modne. Więc niech się rozstaną. Pytanie, kto jest lepszy? on czy ta baba która ją prześladuje? Myślę, że obydwoje są siebie warci. W przyrodzie nic nie ginie.

Gość gość
"Nie lubie twojej dziewczyny" nie znaczy, że masz zielone światło, by go kogoś niszczyć ...!!! a cała reszta...to.... No chyba większość ankietowanych miałaby odczucia podobne do autorki.

Gość gość
ale jest cos takiego jak lojalność w związku i liczenie się z uczuciami drugiej osoby porozmawiaj szczerze co czujesz jeśli ta osoba będzie się z tobą liczyć to powinna zakończyć relacji takie mam zdanie po ja mam podobnie chodzi o znajomym faceta z którymi pracowałam oni mnie gnoili równo go przy tym nie było i nie był świadkiem tego wszystkiego nie dowierza bo oni nagle zachowują się jak gdyby nigdy nic się nie stało i nagle się zrobili tacy mili, sorry ale nie chce mieć już z nimi nic wspólnego

Gość gość
moja sytuacja jest bardzo podobna, on nie dowierza, tamte idealizuje a ze mnie robi trudną, bo jestem dla niego trudna:-P