Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasi znajomi zastawiają w lombardach co się da...a wy myślicie że oni mają kase

Polecane posty

Gość gość

wiekszość polaków to takie dziadostwo jak beneficjenci programu 500 plus, zwykle wsiury zyjące na kredyt, biedronkowicze, frankowicze... pracowałam w lombardzie i nawet sobie nie zdajecie sprawy jacy ludzie przychodzą buhaha wcale nie meliniarze tylko tzw ''panie''

Gość gość
Opowiesz? Bo ciekawe

Gość Krzysiek93
Proszę Pani, każdy ma prawo przyjść do lombardu i zastawić jakiś przedmiot - nie tylko osoby bezrobotne, czy po prostu ubogie. Nic w tym dziwnego. Jest to dla nich chwilowy zastrzyk gotówki, wielu z nich (tak jak Pani wspomniała) może mieć problemy np. z kredytem frankowym. Nawet osoby które na pierwszy rzut oka wydają się zamożne mogą mieć spore problemy finansowe, mają firmy, np. na które zaciągnęli wspomniane kredyty we franku szwajcarskim. Warto o tym poczytać lub przejrzeć youtube'a. Dużo można znaleźć informacji czy nawet szkoleń w tym temacie. Podsyłam ciekawy filmik z yt - warto obejrzeć: bit(WPISAĆ KROPKĘ)ly/2kwoC6A

Gość gość
nigdy w życiu nie wynosiłam niczego do lombardu, ale wiem, że dużo ludzi wydaje pieniądze na niepotrzebne pierdoły, biżuterię, więc potem ma co sprzedawać na złom u jubilera albo sama nie wiem gdzie. Niestety wiele ośób ile by nie zarobiło to mało. Koleżanki potrafią lekką ręką wydać 300 zł na perfumy z Douglasa albo Sephory jak dostaną wypłatę, a potem płacz, bo kasy zabrakło i wysprzedają się ze złota, co się nazbierało z prezentów od rodziny. Zarobi najniższą krajową, a leci po alkohol i papierosy, artykuły pierwszej potrzeby, pełno takich niepoważnych

Gość gość
Nie należy wydawać więcej niż się zarabia, bo to prosta droga do lombardu, a nawet do komornika ☺