Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy spacerujecie podczas alarmów smogowych?

Polecane posty

Gość gość

Normy we Wrocławiu przekroczone są 8-krotnie :/ my wczoraj byliśmy na 15min ,dzisiaj zostajemy mimo że piękna pogoda i 10'C. Wy ignorujecie ostrzeżenia czy zostajecie w domu? Pamiętam jak w latach 80' też był smog ale nikt się nie przejmował...ale dzisiaj to poprostu go czuć..

Ja spaceruję z moimi dziećmi córka 2 lata i 9 mieś i druga córka prawie 4 mieś co dzień bez względu na pogodę , nie ma żadnego smogu , to wymysł . Zresztą mieszkam w małej miejscowości więc powietrze tutaj nie jest złe. Dzięki spacerom moje dzieci są zdrowe . Naokoło pełno ludzi choruje a moje dzieci zdrowiutkie :) A bratowa kisi swoją córkę w domu i ma małego chorowitka. Ostatnio znowu jakieś problemy z uchem ma. Mama słyszała też jak kaszle

Gość gość
No a co mam w chalupie siedziec caly rok ??? Tak nie da sie zyc przeciez

Gość gość
Agatka198801 dziś Smog to wymysł? Really? Przecież widać go gołym okiem i czuć nieuzbrojonym nosem. Litości. A we Wrocławiu to rzeczywiście jest już masakra jakaś.

Gość gość
dziś Cały rok nie ma alarmów smogowych. . . Ja mieszkam w centrum miasta i dzieci wychodzą późnym popołudniem jak polepszy się.Dzisiaj jest masakra aż w gardle drapie

wymyślacie sobie wymówki żeby nie wyjść z dzieckiem na spacer,lenie, a potem bedziecie płakać że chorowitki jak dziecko bratowej Ja tam żadnego smogu nie czuję

Gość gość
Agatka198801 dziś Zapraszam do Wrocławia. Na Stabłowice albo Psie Pole. Zobaczysz co to smog.

Gość gość
Beka z mamusiek

Gość Jakie to żenujące
Wczoraj wyszłam z dziećmi na pół godziny, dziś również, jednak czuć smog w Łodzi.PIS nic w tym kierunku nie robi, bo i poco? Będzie więcej kasy dla Rydzyka!

Gość gość
Caly rok nie ma, no to co cala zime i jesien w,domu mam przesiedziec ??

Gość gość
Jakie to żenujące dziś Zdaje się, że to ludzie palą śmieciem w swoich własnych piecach a nie PIS. Co zrobić z takimi ludźmi? Wlepiać im non stop mandaty czy mamy się zrzucić na opał dla nich i nowe piece? Ludzie nie zdają sobie sprawy, że chcąc przyoszczędzić na ogrzewaniu, tak naprawdę palą swoje własne zdrowie i zdrowie swojej rodziny (i sąsiadów również).

Gość gość
Kurwa w mojej mieścinie byla afera. Pewna rodzinka dostawala opal od mopsu. Ale co sie okazalo palili śmieciami, a wegiel sprzedawali na lewo spryciarze. Taka ludzka mentalnosc jest.

Gość gość
Agatka198801 jak mieszkasz na wiosce i nie ma alarmów smogowych..to spaceruj na zdrowie! Temat nie jest skierowany do ciebie :)

Gość gość
Oooo agatka wrocila. ;) i jej historie z bratowa.

Gość gość
Na szczęście już jakość powietrza jest ok...dzisiaj spacerowaliśmy w deszczu godzinę :D masakra z tym smogiem była,okna mam całe w pyle :/

Gość gość
Takie "przymusowe" siedzenie w domu z dzieckiem to masakra. Jak jakaś kara...

Gość gość
Nie wychodzimy, tzn. wychodzę tyle ile koniecznie muszę, ani dla dziecka, ani dla mnie- w ciąży, nie jest to wskazane. Mąż jak miał wolną chwilę to zabierał małego gdzieś na zamknięte zajęcia, basen albo lekcje gotowania. A poza tym zabawy w domu.

Gość gość
a od kiedy się zaczęły te historie ze smogiem, bo jakos tego nei pamiętam w poprzednich latach?

Gość gość
Na Śląsku zawsze był mega smog ale nigdy TV nie siala takiej paniki jak teraz

Gość gość
Zgadza się, smog był zawsze, nie tylko w tym roku. Wywalcie tv przez okno i nie oglądajcie, będziecie mądrzejsi.

Gość gość
dawniej nie palili plastikami i inną chemią, dlatego było lepiej. Było mneij samochodów i mniej domków jednorodzinnych. Co do tego, czy jest smog wystarczy wejwsc w internet , dane podawne sa na bieżaco.http://powietrze.gios.gov.pl/pjp/current

Gość gość
gość 2017.02.16 Oooo agatka wrocila. oczko.gif i jej historie z bratowa. x Faktycznie, Agatka jak żywa :P

Gość gość
gość dziś Na szczęście już jakość powietrza jest ok...dzisiaj spacerowaliśmy w deszczu godzinę smiech.gif masakra z tym smogiem była,okna mam całe w pyle :/ x Gdzie już jest w porządku?

Gość gość
W Krakowie zawsze był smog i komunikaty o zanieczyszczeniach powietrza, nie wiem czy wszystkie pzedszkola to respektowały ale u małego dzieci nie wychodziły wtedy na spacer. My unikaliśmy kiedy były komunikaty. Ale ostatnio jest nie tylko niedobrze, tylko wręcz tragicznie, nie codziennie ale takiej zimy jeszcze nie było. Kraków jest położony w dolinie, ale teraz dochodzi do tego coraz ściślejsza zabudowa- właśnie się dowiedzialam że obok jednego centrum handlowego, na dzikich zielonych terenach, budują drugie, wyrastają nowe osiedla, miasto nie ma się jak wietrzyć, a do tego więcej osiedli, biurowców- to nasilony ruch samochodowy i wszystko po południu stoi w korkach i smrodzi. Powietrze wręcz cuchnie, nie da się tego inaczej określić, ciężko się oddycha i jest siwo. Kto chce, niech spaceruje dla zdrowia, minister zdrowia w końcu twierdzi że to nic takiego... co najwyżej dziecko nawdycha się powietrza takiego jakby pół paczki fajek wypaliło. Dla ciekawskich- w domu mam oczyszczacz powietrza, kiedyś używany dorywczo, od ponad miesiąca cały czas włączony.

Gość gość
Agatka - braku mózgu u siebie też nie zauważyłaś...

Gość gość
Węglem się zawsze paliło w piecach i z tego taki syf. Plastik i inne rzeczy tez wiadomo ale raczej mało ludzi chce spartolic sobie piec za 10 tys zeby spalić kilka butelek ktore mozna wyrzucić do kosza

Gość gość
haha poczytajcie sobie gdzie największe stężenie smogu jest :D właśnie w takich pipidówkach, np. w Nowej Rudzie odnotowali jak dotąd najwyższe w Polsce. Przecież na wsiach każdy pali w piecu właśnie...pomyślcie trochę

Gość gość
dziś We Wrocławiu już jest na zielono

Gość gość
Ja w tym tygodniu zgłosiłam 10 budynków zasmradzających okolicę do straży miejskiej. Dziś we Wrocławiu rzeczywiście było dobre powietrze. Ale w centrum miasta. Wysiadając z tramwaju na Stabłowicach już było czuć ten charakterystyczny smrodek palenia w piecach. Już jestem zmęczona tą zimą...