Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża z trzecim dzieckiem.. jestem przerażona.

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy,bardzo potrzebuję kilku ciepłych słów. Dziś okazało się,że jestem w ciąży po raz trzeci,mam już dwoje wspaniałych dzieci. Wprawdzie ciąża była niby planowana,ale nie spodziewałam się,że uda się w pierwszym cyklu. Zaraz zaczęły mnie nachodzic myśli,że co ja zrobiłam,jak sobie poradzimy,że będzie masakra,że po co,że znów poród i noworodek...Córka to dziecko szkolne,ale syn ma 20 miesięcy,niecałe 2 lata. Nie mogę usnąć,chce mi się płakać. A decyzja o trzecim dziecku była przemyślana..jestem przerażona.

Gość gość
Oj chyba nie do konca przemyslana skoro jak sie stalo jestes taka przerazona.

Gość gość
Nie bedzie tak zle. Mala roznica wieku to nie jest takie straszne.

Gość gość
Ja miałam tak samo , ale z drugim dzieckiem. Planowane a jak zaszlam w ciążę, to też byłam wystraszona, myślałam jak to będzie,czy sobie poradzimy itp. itd. To pewnie były hormony:-) teraz jest wspaniale :-) Zobaczysz wszystko się ułoży. I z ciążą się oswoisz :-)

Gość gość
Głowa do góry! Będzie dobrze! Ja jestem mamą czwóreczki, najmłodsze ma 14 lat, najstarsze 20. Czasem było i jest trudno, moze nawet coraz trudniej, ale nie żałuję bynajmniej. Powodzenia.

Gość gość
Będzie dobrze, gratuluję. Też mam troje, 9,7 i 3 lata. Trzecia ciąża nie była planowana, przeplakanych kilka nocy :)

Gość gość
Czego by temat nie dotyczył zawsze znajdzie się taka co 500 plus wypomni.

Gość gość
A co moze zle napisala ? Taka prawda.

Gość gość
Ja jestem dobę po drugim porodzie. Poród był bardzo szybki ( 2,5 godziny ) ale skończył się pęknięciem II stopnia, szyli mnie godzinę. Powiedziałam nigdy więcej żadnych dzieci i porodów! Ale jakbym zaszła w trzecia ciążę to też bym jej nie usunęła:-) Dasz radę autorko,jesli pierwsze dziecko masz już trochę starsze i samodzielne. Trójka małych dzieci to jest dopiero hardkor, a znam kobiety które są poradziły. Jedna z nich z trójką malutkich dzieci ( 4, 2 latka i pół roku ) zostawił mąż. Musiała dać radę sama. A ty na pewno masz pomoc. Wszystko będzie dobrze :-)

Gość gość
Do 00:20 Nie, nie taka prawda. Wyobraź sobie że są ludzie którzy chcą mieć dzieci i których stać na dzieci i to że dają 500 zł nie wpływa na ich decyzje.

Gość gość
4:24 jak to zostawił mąż przecież oni ponoć właśnie pragną dzieci i nie związaliby się z kimś kto ich nie chce... przecież dzieci to taki miód i takie szczęście rodzinne. Takie szczęście ze kto może ten zwiewa z takiej katorgi

Gość gość
Hm...a czy życie bezdzietnych musi być od razu usłane różami? Każdemu zdarzają się dobre i złe chwile. Ja mam czwórkę,mąż ode mnie nie uciekł, kocha mnie, a wręcz nadal jest zakochany. A, i moje są juz prawie dorosłe, więc darujcie sobie to magiczne"pińcet".

Gość gość
ok mam pięcioro dzieci najmłodsze ma 4 lata co ma 500 plus do moich dzieci ???? Chyba tylko to że zrezygnowałam z pracy bo w końcu mogę siedzieć na dupie i odetchnąć a wy wszyscy możecie mnie w ta dupę pocałować :-p A jak program pincet się skończy to ja mam 16 lat pracy i etat gdzie dziś by mnie przyjęli od ręki :-p ta że walcie sie na ryja A c do Ciebie autorko znam kilkanaście mam które właśnie wpadły i to zawsze po raz trzeci :-) a teraz twierdzą , że żyć bez tego dziecka by nie mgły tak że daj sobie trochę czasu Ja nie miałam tego szczęścia z trzecią ciążą wylądowałam z wcześniakiem w Międzylesiu bo miałam cytomegalię przeżyłam koszmar , ale to było dobre pare lat temu dziś wiem , że MI MIJE DZIECI NADAŁY SENS ŻYCIA MÓJ SENS MOJE ZYCIE i nie zrobiłam ich bo 500 plus i nie wierze , że wszystkie matki teraz decydują się na dziecko bo jest to pincet to krzywdząca i prostacka opinia buractwa spod budki z piwem Z góry przepraszam za błędy ale jestem po nie przespanej nocy :-)

Gość gość
Nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę... Zdrowej ciąży życzę!

Witaj piszesz że była planowana u mnie nie była planowana i też miałam wielkie obawy a teraz gdy mały skończy roczek nie wyobrażam sobie że mogło by go nie być Głowa do góry dasz rade wszystko kwestia organizacji teraz hormony pączątek ciąży ja przez pierwsze 2ygodnie płakałam a teraz jestem szczęśliwa że mam 3dzieciaczków pozdrawiam

Jeśli masz ochote popisać porozmawiać służe pomocą na gg lub telefonicznie

Gość gość
Jezu co trzeba mieć zamiast mózgu żeby teraz każde dziecko utożsamiać z pięćsetką :-o

Ja planuję 3 i nie dla 500 bo zanim się zabierzemy i zajde w ciąża itd to to 500 padnie, budzet tego nie wytrzyma. A z reszta teraz mam 2 i nie biorę na zadne. Stac mnie i meza, nie glosowalismy na pis, moja rodzina nigdy pieniedzy nie brała od nikogo, kiedy byl czas to sie dobrze wyksztalcilismy i mozemy pracowac w dobrze platnych zawodach. I znam wiecej rodzin co nie bierze. Wiec nie wszyscy maja dzieci bo 500 plus.

Gość gość
Autorko to taki pierwsi szok. Zobaczysz to minie. Jak planowaliście ciążę to wiedziałaś, że dasz rade, wiec tak jest. Tylko troszkę się wystraszyłaś. Zazdroszczę Ci trochę bo my mamy jedno i ciężko zdecydować się na drugie ale pewnie też zadziałamy. Zdrówka i lekkiej ciąży bez zyganka co rano.

Gość gość
Tu autorka. Dziękuję za miłe odpowiedzi. :) Przespałam się z tym wszystkim i dzisiaj już się generalnie cieszę. Oczywiście nadal mam obawy,ale nie ma już tego przerażenia co wczoraj. To taki pierwszy szok chyba był. :) A co do 500 + - pudło,mieszkam za granicą ;) W środę mam wizytę u ginekologa, nie planowałam teraz,termin robiłąm już dużo wcześniej,miała być zwykła kontrola,a wyjdzie co innego. :)

Gość gość
Jakos liczba urodzen wzrosla w ostatnim czasie, wiec to ewidentnie efekt 500 plus.

Gość gość
Kobiety traca dzieci, w ciaze zajsc nie moga. A ta potrzebuje cieplych slow, bo zaszla w planowana ciaze. Trzymajcie mnie. W d****h sie ludziom przewraca totalnie. :o

Gość gość
"gość dziś matkoo jakaś ty zgorzkniała hehe Autorko spoko wiele kobiet tak ma . To jest taki pierwszy strzał za chwile przejdzie . Bedzie dobrze :)

17:13 - A nie przyszlo ci do glowy ze roczniki z apogeum wyzu demograficznego (lata 80-te) aktualnie poskladali jakos zycie i wzieli sie za dzieci??

Autorko ja dopiero przezywam horror. Jestem matka niespełna 4 miesiecznego dziecka. Ostatnio mialam pierwszy okres. Mialam tez stosunek zakonczony tak a nie inaczej :-( nie wiem na razie nic na temat dni plodnych/nieplodnych bo za wczesnie. Nie wzielam tabletki "po" bo karmie. Przeciez jak bede w ciazy to chyba w leb sobie strzele.

Gość gość
To cudowne! Gratulacje. Zobaczysz jak będzie fajnie.

Gość gość
Javy ludzie są dziwni. Najpierw planują, robią a później wielce przerazeni. Żałosne.