Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Aborcja w innym kraju

Polecane posty

Gość gość

Jak to w innych krajach gdzie aborcja jest legalna do xx tc ? jak to sie odbywa ? idziesz do ginekologa i mówisz, ze chcesz skierowanie na zabieg ? Pytam tak z ciekawości .

Gość gośćf
Poczytaj w necie, masz tu wszystko. Do którego tyg, gdzie i za ile. Ogólnie do 12 tyg zrobią wszędzie, Słowacja, Niemcy czy Ukraina. Później jest drożej.

Gość gość
Nie rozumiem jak w obecnych czasach mozna" wpasc"....,naprawde kazda Zdzisia Kowalska z Koziej wólki ma internet I milion wpisow na temat antykoncepcji. Nie wierze ze mozna byc tak.....biednym intekektualnie.

Gość gość
Autorka pyta z ciekawości, a już się zleciały umoralniające nudziary.

Gość gość
Nie zostaniesz ukarana w Polsce jeśli zrobisz to w Czechach Słowacji itp koszt w Słowacji to chyba do 2 tys plus dojazd. Gdybym wiedziała że to tak proste to dziecka by nie było

Gość gość
Powinno być wszędzie dostępne a nie takie p********ie

Gość gość
14.42 ,stwierdzenie faktu nie jest umoralnianiem.

Gość gość
Czy chciała by to zrobić czy nie to jest jej wybór. Ja też bym skorzystała gdybym musiała

Gość gość
20 tydzień ciąży i aborcja? Jeśli jest to zdrowe dziecko to ja bym się nie zastanawiała tylko cieszyła się że już jest i tak zostanie. 20 tydzień to już 5 miesiąc ciąży czyli naprawdę duży bardzo rozwinięty płód.

Gość gość
14.32 czego nie rozumiesz? Za trudne czy całkiem nie do ogarnięcia? Niektóre pary są bardzo płodne, niektóre mają problem z płodnością i z niewiadomych przyczyn mają ogromne problemy. Ograniczona jesteś bardzo skoro tego nie rozumiesz. Dwa miesiące temu usunelam ciążę, mam już, dwoje dzieci, trzeciego absolutnie nie chcieliśmy. Wpadliśmy, chociaż po 15 latach małżeństwa dziwnie to brzmi. Tabletka wzięta później i tak wyszło. Nie życzę Ci takiej wpadki.

Gość gość
15.48 gdzie wyczytalas o aborcji 20 tyg ciąży?

Gość gość
Ja też usunęłam ciążę tez trzecia bo już mialam dwoje dzieci ale w 5 tygodniu od miesiączki. Nie mogłabym w 20 tygodniu tego zrobić... Z resztą po co tyle czekać dla chcącego nic trudnego.

Gość gość
Tutaj: Jak to w innych krajach gdzie aborcja jest legalna do xx tc ?

Gość gość
A ja mam jedno i jakbym teraz wpadła to nie będę się zastanawiać usunę poprostu

Gość gość
15.56 nie zauważyłam. 20 tydz to połowa ciąży, kurczę, ja usunelam w 7 tyg, w życiu nie usunelabym w 20 tyg. Autorko na co czekałas? Że zniknie?

Gość gość
No 20 tydz to sporo raczej nigdzie nie usuną

Gość gość
Autorka Ja nie usunęłam ciąży i szczerze nigdy bym tego nie zrobiła Tak zwyczajnie pytam z ciekawości jak to jest w innych krajach . Idzie sie do lekarza i mówi, ze chce usunąć ciąze ? Wiem ze jeszcze 35 lat temu w Polsce tak własnie było. To xx tc znaczyło, ze w każdym kraju sa inne granice. Osobiście uważam ze aborcja powinna byc legalna . Kobieta powinna miec wybór. Przecież nikt nikogo nie zmusza do aborcji .

Gość gość
W holandii usuwaja do 22 tc wiem bo tu mieszkam.

Gość gość
W 20 bys nie usunela, a w 7 serduszko bijace zatrzymac to pikus...

Gość gość
Ze Śląska jeżdżą całe wycieczki do Czech albo na Słowację, turystyka kwitnie. Tak samo jak handel tabletkami, o które ostatnio jest tyle hałasu. Koszt usługi medycznej w Czechach wychodzi taniej, bo tam nie ma euro. Każdy o tym wie, temat tabu. Mieszkam przy czeskiej granicy

Gość gość
Za komuny lekarz pytał pacjentkę czy chce zachować ciążę. Wtedy zakładał kartę ciąży i miała opiekę lekarską i położnej, a jak nie chciała to skierowanie na oddział w celu wiadomym. Mama mi mówiła, że tak było, ale nie pamięta, żeby tak się skrobały, wszystkie jak leci, jak nam się teraz wmawia. Normalne dziewczyny starały się nie być w ciąży, jakieś tabletki były, mama brała, żyje i jest zdrowa

Gość gość
ciekwe ze te kobiety tam zyja a u nas z aborcji robi sie wielkie halo

Gość gość
Pomogę ostrava.ciocia@o2.pl