Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O kurde! Znalazłem nagie zdjęcia siostry na stronie publikującej foty ze snapa

Polecane posty

Gość gość

Siostra ma 16 lat. Widać, że po prostu rozsyła na snapie swoje nagie fotki byle komu. Co teraz zrobić, jak jej o tym powiedzieć? Strona na której te zdjęcia znalazłem 'zajmuje się' 'katalogowaniem' fotek zapisanych ze snapchata.

Gość gość
jest niepełnoletnia :( to jest bardzo źle wiesz na 100% że to Ona?

Gość gość
Tak to jest ona, zdjęcia robiła w łazience i swoim pokoju.

Gość gość
Pokaż to zdjęcie, zobaczymy czy coś można zrobić.

Gość gość
Czyli coś z twoją siostrą nie jest tak, lub w ten sposób dorabia sobie sprzedając swoje akty.

Gość gość
Teraz problem jak się znalazły w internecie? Są trzy możliwości: 1. rozsyła swoje nagie fotki każdemu jak popadnie 2. jej chłopak dla żartu/zemsty/pochwalenia się je gdzieś opublikował i ten ktoś z tej strony je znalazł i wrzucił u siebie. 3. Albo ktoś ją zmanipulował, wyciągając nagie fotki i później opublikował i -dalej jak w punkcie 3-. Problem jest taki, że snapchat nigdzie nie wyświatla wieku użytkownika, przez co rozmówca nie ma jak zweryfikować, że ma ona 16 lat (wogóle z tym snapchatem to cuda się dzieją według statystyk użytkowania to średnia wieku użytkowników to 13-16 lat a główny typ zdjęć przesyłanych to nagie fotki). No i jeszcze pozostaje kwestia tej strony, nie jest w żaden sposób powiązana z Polską, serwery stoją gdzieś w Penaylwani w USA.

Gość gość
gość dziś Chyba cię powaliło. gość dziś Weź mnie nie strasz. X Najbardziej zastanawia mnie kwestia prawna w sprawie wieku, ponieważ snapchat w żaden sposób (przynajmniej z tego co pamiętam jak z dwa lata temu sam na próbę go używałem) nie pokazuje wieku użytkownika. A nawet jakby, to co za problem ustawić datę na kilka lat wstecz. Jak i kto miałby to sprawdzać?

Gość gość
Jakieś rady jak jej o tym powiedzieć, czy przekazać też rodzicom (obawiam się, że nie wyniknie z tego nic oprócz kłótni, a to temat bardzo delikatny)

Gość gość
Normalnie jej powiedz, że znalazłeś jej zdjęcia w necie - lepiej niech będzie uprzedzona, bo ktoś inny może także je zobaczyć i jak nie będzie przygotowana to zostanie upokorzona. Rodzicom nie mów - to ona ewentualnie może im powiedzieć - to musi być jej decyzja.