Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje lenistwo

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam prawie 14 lat i jestem w 1 gimnazjum. Od początku roku szkolnego stałam się bardzo leniwa, nic mi się nie chce. Zawsze np. w piątek wieczorem planuję sobie że od jutra nie będę siedzieć na internecie czy tv tylko będę się uczyć, odrabiać lekcje itp ale niestety zawsze , zawsze , zawsze kończy się na tym że robię wszystko na ostatnią chwilę. Szukałam sposobów na lenistwo takie jak nagrody ale u mnie to się niestety nie sprawdzi poniewaz mój zakres finasowy kończy się na 5zł miesięcznie kieszonkowego czasami nawet na 2 miesiące niestety...starałam się brać za naukę w taki sposób, że gdy wiem że muszę się nauczyć tego i że jeśli nie wezmę się TERAZ do roboty to mogę np. nie zdać, nie mieć średniej powyżej 4.20 ale teraz już mi się to nie sprawdza nie obchodzi mnie ck się stanie jak nie wezmę sie za naukę. W chwilach gdy nagle nachodzi mnie motywacja zaczynam sobie rozpisywać plan gdy już go skończe znowu kładę się na łóżko z telefonem. Teraz wlasnie naszła mnie taka motywacja, stwierdziłam że może tutaj mi ktoś pomoże sobie z tym poradzić.

Gość gość
powiem ci dziecko z mojego doświadczenia szkoła g****o daje i to co się nauczysz i tak zapomnisz moja rada chcesz być kimś np. lekarzem ucz się przedmiotów które będziesz musiała zdać na maturze żeby się tam dostać a resztę olewaj rób ściągi tak żeby zdać od klasy do klasy i jeszcze staraj się uczyć angielskiego bo to standard