Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trudy małżeństwa

Polecane posty

Gość gość

W żadnym małżeństwie miód się nie leje jest czasem tak że człowiek ma ochotę zniknąć bo czasem ta druga połówka robi rzeczy których byście się nie spodziewali.W moim przypadku mąż 4 lata po ślubie sprzedaje swoją obrączkę ślubną w lombardzie. Chwilę słuchałam głupich tłumaczeń... ale tak naprawdę szczerze co myślicie??

Gość gość
Nie miał kasy czy co?

Gość gość
nawet jak nie miał to smutne mój swoją zgubił rok niecały po slubie ja w złości tez przestałam nosic

Gość gość
Twierdzi że nie miał pieniędzy ale obrączke ślubną zastawić !!!!

Gość gość
przecież nie zgubił jej specjalnie!

wszystko zależy . bo jednak powód dla którego zastawił tą obrączkę jest istotny .

Gość gość
Jeszcze dowiedziałam się o tym w bardzo przykrych dla mnie okolicznościach, zresztą cała moja rodzina wie że takie coś miało miejsce... wstyd cios poniżej pasa, może przesadzam ale przeszłam to na własnej skórze i otrząsnąć się nie mogę:((((

Gość gość
obrączka to tylko przedmiot który czasem przeszkadza w funkcjonowaniu nie rozumiem czemu ludzie tak przywiązują wagę do tego zwyczaju ważniejsze jest na co kasę wydał jak na gry hazardowe lub na alkohol to widać że problem jest ale nie z jego miłością do ciebie ale z używkami

Gość gość
Z różnych rzeczy trudno się otrząsnąć, a mężczyźni obrączki ślubnej nie traktują jak amuletu, to raczej cecha kobiet. Jak miał do wyboru obrączkę która jest bezużyteczna i np telefon który jest użyteczny, to wybrał obrączkę, dosyć logiczne.

Gość gość
małżeństwo to szkoła przetrwania do tego trzeba faceta z jajami a nie chłopaczków w rurkach albo jak kuba wojewudzki on do niczego sie nie nadaje

Gość gość
małżeństwo to szkoła przetrwania do tego trzeba faceta z jajami a nie chłopaczków w rurkach albo jak kuba wojewudzki on do niczego sie nie nadaje xxxxxx boli cie ze nie wszyscy pragną małżeństwa ?

Gość gość
Wiem że to tylko przedmiot, ale od tego czasu nie wiem na czym stoję bo już wcześniej było z nami bardzo żle, a ta obrączka dodała oliwy do ognia, a mój mąż wogóle nie czuje z tego tytułu żadnych wyrzutów nic się nie stało po co rozmowy tłumaczenia. Lepiej żyć i traktować się jak powietrze, tylko ja teraz po tym wszystkim twierdze że chyba szkoda czasu na bałwana.

Gość gość
Moi rodzice są razem od 27 lat. Mam nosi obrączkę, ojciec nie. Właściwie to nigdy nie pamiętam, zeby to ją zakładał. Jest z zawodu mechanikiem więc zakładam ze z praktycznych względów nie nosił jej do pracy, i pewnie weszło w przyzwyczajenie. Mimo to są udanym małżeństwem, mamie nie wydaje się do przeszkadzać albo sama przywykła. Ja z kolei bylabym bardzo przygnębiona w takiej sytuacji, ale jestem typową romantyczką

Gość gość
mój mąż też wogóle jej nie nosił leżała sobie zapomniana dopóki nie znalazła się w lombardzie.

Gość gość
a ile jest warts taka bile jaka obraczka? skoro ja sprzedal to i tak nie mila dla niego zadnej wartosci? dostal pare grassy i tyle jego. A tak lezalaby w szufladzie.

Gość gość
boli cie ze nie wszyscy pragną małżeństwa ? nie kazdy sie nadaje do małzenstwa

Gość gość
Ja sprzedałem swój pierścionek zaręczynowe bo mój mądry marzeczoby w odwecie po kłótni odciął mnie od kasy.mamy małe dziecko. To zemsta.co mu zrobiłaś