Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasze wrazenia z wczorajszych preselekcji do eurowizji

Polecane posty

Gość gość

Mialam dodac temat na ogolnej, ale jak poczytalam, jakie tam sa tematy to zrezygnowalam... Mam nadzieje, ze tutaj bedzie wiekszosc ludzi na poziomie, dla ktorych normalna kulturalna dyskusja oraz wymienienie sie pogladami, bez chamstwa i zlosliwosci, to nie nie abstrakcja. Ogladalam wczorajsze preselekcje. Glosowalam na Kasie Mos. Dlaczego? Bo bardzo zaimponowalo mi, jak ona po prostu CHCE. Jak duzo pracy wlozyla, by w koncu na ta Eurowizje pojechac i mam nadzieje, ze jej sie powiedzie. Na zwyciestwo nie licze, bo nie oszukujmy sie- chocbysmy wyslali sama Beyonce z chorkami, w sklad ktorych by wchodzila Elzbieta II, to nie zwyciezymy na tym konkursie. Jedynie mozemy wypromowac dobra artystke. I taka wlasnie wydaje mi sie Kasia Mos. Bardzo ta dziewczyne polubilam. Jej utwor nie wpisuje sie sztywno w pojecie ballady, wedlug mnie. Jest przyspieszenie, jest power, piosenka inna, ciekawa. Ale chcialabym tez napisac o innych wrazeniach, juz mniej pozytywnych. O ile mysle, ze wszyscy mieli w miare fajne utwory, jedni mniej, inni bardziej i nie musimy narzekac, ze nie bylo z cego wybierac, o tyle uwazam, ze kategorycznie do wymiany jest prowadzacy. Bylam zazenowana jego zachowaniem, gdy zbil z pantalyku jedna z osob wspierajacych Anete Sablik. Zachowanie karygdone, moim zdaniem. I to wdawanie sie w dyskusje z bliskimi, ktorzy przyjechali wspierac swoich faworytow... Ciagle podkreslanie, ze Eurowizja to tandeta i najmniej wazna jest piosenka (tak bylo i jest-polityka jest najwazniejsza na Eurowizji, ale poziom sie podnosi, z roku na rok jest coraz wiecej ambitnych utworow), wiec po co w ogole od tylu lat jest konferansjerem tego konkursu? Czemu ma to sluzyc? Chyba tylko temu, ze wiekszosc artystow nie chce brac udzialu w tym. W duzej mierze przez pana Orzecha, ktory Eurowizji wystawia nienajlepsze swiadectwo. A to przeciez tylko zabawa, a nie opera. Poza tym bylo jeszcze kilka innych minusow- np. zachowanie publicznosci podczas podawania wynikow. Ludzie wybuczeli Brzozowskiego.I chociaz sama uwaam, ze byl za wysoko w punktacji, to nie podoba mi sie, ze niektorzy nie maja szacunku dla czyjejs pracy. Szkoda mi bylo chlopaka. Nie mylmy krytyki, ktora moze wyrazic kazdy, z chamstwem i pogarda dla czlowieka. Bo to nie jest wtedy krytyka. Z drugie strony podobno pan Brzozowski rowniez nie zachowal sie najlepiej- podobno pokazywal palcem na publicznosc, wyzywal... No nie ladnie. Ogolnie mam wrazenie, ze tv nie przyklada sie za bardzo do tego, by Eurowizja byla postrzegana przez Polakow pozytywnie. Pewnie duzy wplywa ma na to, to ze nie jestesmy zbytnio w Europie doceniani, stad to rozgoryczenie, ale same preselekcje sprawialy wrazenie, jakby robione byly na szybko. Takie przeskakiwanie z piosenki na piosenke, byle by juz sie skonczyly... A szkoda, bo mazna by bylo zrobic z tego naprawde niezle widowisko. Nie dziwmy sie wiec, ze europejskie jury tak nas traktuje, skoro my traktujemy Eurowizje jak zlo konieczne. Przeciez na pewno widac to nasze podejscie do konkursu i wyboru naszego reprezentanta, w Europie. Wszechobecny hejt i nizadowolenie, bez wzgledu na to, kto pojedzie to nasze cechy charakterystyczne. W tamtym roku pojechal Szpak- o Boze, co to bedzie, wstyd, druga Conchita, a jak zajal niezle miejsce to dzisiaj kazdy go uwielbia i nagle fanow mu przybylo. Wiec moze dajmy naszej reprezentantce najpierw sie wykazac, niech zaspiewa w Kijowie, a potem dopiero psy wieszajmy, bo moze sie okazac, ze bedzie wysoko. A jestem pewna, ze dziewczyna sie przylozy, bo bardzo jej zalezalo na tym, by pojechac na Eurowizje. A jakie sa Wasze wrazenia?

Gość gość
miałam dokładnie takie same wrażenia. ten orzech to pomyłka

Gość gość
Orzech nie zbił z pantałyku tej pani. On ją usadził na miejscu. Co to za zabieranie mikrofonu prowadzącemu? Na bezczelność odpowiedział podobnym. Mnie tam Orzech nie przeszkadza. Dobrze, że jest ktoś, kto się nie szczypie i mówi prawdę o Eurowizji, o dyskryminacji nacji. Piszesz zabawa. Tak to ma być zabawa, ale od wielu lat widać, ze nią nie jest. I to bynajmniej nie od strony naszego kraju.

Gość gość
Tego orzecha powinni zdjac juz dawno. Po co bierze udzial w czyms co mu nie lezy? :) Fajna ta kasia mos. Niech moc bedzie z nia. Szpaka tez lubie i od poczatku wierzylam ze da rade. Fajny otwarty facet w dodtaku oryginalny i utalentowany. Czemu brzozowskiego wybuczeli? Najladniej i tak wygladala doda. Bosze jaka piekna suknie miala! Zjawiskowo wrecz. Pustak bo pustak ale wrazenie robi.

Gość gość
Nie oglądałam, ale jak dobrej piosenki byśmy nie mieli to i tak nie wygramy bo co z tego ze podoba się publiczności z Europy skoro to konkurs polityczny i jury i tak nam bardzo obniża noty. Wiec równie dobrze może ktoś jechać i zaśpiewać hakuna matata

Gość gość
A mi się podobała taka gruba laska co śpiewała przedostatnia

Gość gość
dla mnie najlepsza piosenke ma carmen.i slicznie spiewa.

Gość gość
Orzech zachowal sie bezczelnie. Juz gdy jej powiedzial, ze kto ma mikrofon ten ma wladze, ta dziewczyna malo sie nie spalila ze wstydu. A to ''zabieranie'' mikrofonu pewnie bylo w ferworze wrazen, tak troche podswiadomie, a nie celowo. Mogl jakos mniej surowo to powiedziec. A nie bezczelnie przed milionowa publicznoscia: nie zabieraj mi mikrofonu. Potem ona nie doslyszala, co mowil, zapytala sie ''co prosze'', a ten zamiast powtorzyc, to powiedzial do niej: mow co masz do powiedzenia! Nosz... gdybym tam stala na jej miejscu, to poprosilabym chyba o innego proawdzacego. Dziewczyna jednak nie chciala pewnie psuc wystepu Anecie, ale niesmak mi po tym zdrzeniu pozostal. A o tym, ze Eurowizja to konkurs polityczny, to chyba wie kazdy i nie trzeba juz i tak negatywnych emocji w Polakach podkrecac, co pan Orzech ewidentnie robi. W tamtym roku tez mnie wkurzal, gdy prezentowal kolejno uczestnikow (to juz byla eurowizja wlasciwa, w Sztokholmie) i przy kazdym reprezentancie prawie wspominal o Poli Genovej z Bulgarii, jaka to z niej okropna gadula. Nie wystarczyloby raz? Ludzie by to potraktowali jako ciekawostke, a on po prostu wystawil jej zle swiadectwo, bo ile razy mozna komus gadulstwo wypominac? Zwlaszcza, ze raczej z nia za czesto nie rozmawial... On strasznie faworyzuje uczestnikow. Na innych wiesza psy... To mi sie nie podoba.

Gość gość
tez mnie irytowal prowadzacy, gosc nie ma w sobie luzu, traktowal tych ludzi z gory. Piosenki - nic nowego, wiekszosc jednym uchem wpada a drugim wypada, po 5 min nie pamietalam kto co spiewal, o czym i po co. taki radiowy zapychacz. Jedyne co zapamietalam to Agate Nizińską, piekna ballada kojarzaca sie z Celine Dion, tylko troszke angielski do poprawki. Posenka Kasi Mos tez ladna ale za bardzo w stylu Skyfall. Moim zdaniem to powinnismy wyslac Poparzonych Kawa albo Enej a najlepiej to po zeszlorocznych wynikach olac caly ten cyrk.

Gość gość
Do Eneja stracilam szacunek po tym, jak dowiedzialam sie, ze nazwa zespolu to tak naprawde pseudonim jednego z czlonkow UPA, ktory osobiscie obcinal Polakom glowy (chociaz na Eurowizje w Kijowie moze i by sie spradzili ;: )Kasia to dobry wybor. Ogladalam ja pns- jak tej dziewczynie zalezy! Pewnie i oprawa bedzie lepsza jak w zeszlym roku. :)Niezaleznie, ktore miejsce zajmie to zycze jej sukcesow, bo zasluzyla. Ta dziewczyna jest przesympatyczna.

Gość gość
Też nie lubię Eneja, to zarozumiały krasnal z dumą noszący ksywkę mordercy Polaków.