Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Student xd

Pomocy Jak przeżyć 6 dni za 22zł mając do dyspozycji

Polecane posty

Jak przeżyć 6 dni za 22zł mając do dyspozycji: -kasza jęczmienna -makaron muszelki -ryż biały zwykły -2 cebule -trochę jakiejś szynki czy to karczek jest (coś do chleba) -przyprawy to chyba każdego kalibru -jakiś sos słodko kwaśmy własnej roboty ale nie komponuje się zbytnio z niczym -no i nasze magiczne 22zł -bułka tarta

Gość gość
Już samo to co masz wystarczy i pamiętaj żeby dużo wody pić, zapychasz sztucznie żołądek, a potem coś zjadaj i sześć dni zleci. Ludzie robią sobie dłuższe głodówki na samych płynach.

Ale chodzi też że mój mózg musi mieć paliwo aby dobrze pracować ponieważ teraz sesja jest i nie mogę się głodzić.

Gość gość
Ja mam 14zl na 2dni a mam makaron i kawalek lopatki to sie zrobi sos Na sniadanie zjem owsianke. Nie kupuje nic wiecej moze schudne z kilo:)

Gość obecny
jeszcze 10 jajek kupisz , szukaj z dwoma żółtkami za 40 groszy , przy takich pieniądzach to można się nawet schlać browarem , bogactwo masz !

Gość gość
To kawa i coś słodkiego jako paliwo, albo jak chcesz zdrowo to witaminy i magnez. Ale bez paniki, to co masz nie doprowadzi w 6 dni, że fizycznie i psychicznie padniesz. Ryż, kasz, makarony to też zapychacze, a "paliwo" z organizmu nie wyparuje przez te kilka dni, organizm na zawsze zapasy z tego co nazbierał do tej pory. Jedz systematycznie, mogą być i malutkie posiłki ale co kilka godzin, tak żeby cukier nie spadł.

Gość obecny
warzywa na patelnię i będzie obiad , ziemniaki na patelnię i będą frytki , gołąb złapany na dachu i będzie rosół , chopie , nie masz pojęcia jak Polacy sobie dają radę na obczyźnie , nawet psy zjedzą

Gość gość
Ech pamiętam jak ja się uczyłam do egzaminów, to niekiedy nawet zapominałam że trzeba jeść i dawałam radę. A potem często robiłam sobie oczyszczającą głodówke przez tydzień, kryzysowy był zawsze czwarty dzień, a później już głodu ie czułam tylko jakiegoś kopa. ale nigdy dłużej jak tydzień nie przeginałam, bo to mogło mieć więcej złych niż dobrych skutków.

Gość gość
kup sobie koncentrat pomidorowy, i taki prosty obiad: posiekana cebula zeszklona na patelni, do tego posiekac choc odrobine miesa jesli masz, smazysz to, potem dodajesz szklanke wody z uprzednio rozmieszana lyzką koncentratu pomidorowego, podlewasz tym cebule i mieso, dodajesz przyprawy do smaku... gotujesz makaron, i tym sosem polewasz