Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matka zmyśla choroby

Polecane posty

Gość gość

Moja mama ma 60 lat i coraz gorzej funkcjonuje psychicznie.Caly czas wywołuje we mnie poczucie winy.Mieszkamy 300 km od siebie. Rok temu zadzwoniła ze ma raka i umiera. Od razu pojechałam, okazało sie, ze chodziło o wycięcie znamienia.Jeszcze wcześniej tez ponoć był rak, a była to torbiel na jajniku. Teraz ma zapalenie siatkówki i przyjęli ja do szpitala, ażeby robić zastrzyki itp.Ale normalnie chodzi i funkcjonuje.W opowieściach jest umierająca. Teraz wymyśliła ze powinnam do niej przyjechać zeby sprzątać i gotować. Powiedziałam ze jesteś w stanie zapłacić jej pomoc do sprzątania i gotowania. No ale ona tak nie chce. No oszaleć mozna.

Gość gość
Twoja mama wyraźnie wymaga zainteresowania. Może czuje się samotna? może rzeczywiście jej stan zdrowia pogarsza się? Nie zostawiaj jej tak samej sobie. Porozmawiaj z mamą.

Gość gość
Wszystko, co teraz wycinają, nazywają nowotworem i wysyłają próbki do badań histopatologicznych. Tak miałam z piersią. Przeszłam operację i niby jest dobrze, jednak w skierowaniach na USG czy też na mammografię widzę rozpoznanie "nowotwór". To przeraża. U Twojej mamy może być podobnie. Nawet nie wyobrażasz sobie, co głębi się w głowie takiej osoby i jak bardzo potrzebne jest wsparcie psychiczne.

Gość gość
*kłębi się