Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Mania

Zawroty głowy w drugim trymestrze ciąży

Polecane posty

Gość gość Mania

Hej dziewczyny może któraś miała zawroty głowy w drugim trymestrze...bo mnie dopadły i lekarze twierdzą że wszystko jest ok a one się nasilają.

Gość gość
A z cisnieniem wszystko ok?

Gość gość
Zawroty głowy są zazwyczaj przy niskim ciśnieniu. Takim 90/60 w dół.

Gość gość
Mnie w 2 trymestrze mocno głowa bolała a jak zaczął się 3 to tak jakby ręką odjal. Może u ciebie będzie tak samo

Gość gość Mania
Dziękuję dziewczyny... Byłam wczoraj u rodzinnej dr. i też uważa za niskie ciśnienie bo w trakcie zawrotów około 120 na 70 bo mąż mierzył mi. A u dr.miałam 100 na 60 i dr.rodzinna twierdzi że za niskie bo przeważnie jest stres mały na wizycie u lekarza i powinno być wyższe. Czekam dziś kontrola. Dodam że te zawroty łapią mnie jak siedzę i trwają dość długo bo nawet parę godzin i towarzyszy im drżenie mięśni na całym ciele.

Gość gość Mania
Jestem po kontroli i ataki tych zawrotów już prawie codziennie,dostałam skierowanie do neurologa ale najszybciej za 3 tygodnie wizyta. Po tych atakach jestem tak wykończona że nie mam siły na nic i leżę cały dzień. Robie się bezsilna a to 27 tydzień do porodu jeszcze trochę...

Nie sądzę żeby to było normalne, można czasami mieć takie zawroty ale nie codziennie, chyba że bardzo szaleje Ci ciśnienie ale to też nie jest błaha sprawa i należałoby się dokładnie przebadać, poczytaj sobie o prawidłowościach drugiego trymestru http://www.osesek.pl/ciaza-i-porod/kalendarz-ciazy/drugi-trymestr-ciazy.html Ja będąc w ciąży miałam dużo różnych dziwnych dolegliwości i często lekarz mówił że to normalne a skończyło się porodem w 34 tc, stanem przedrzucawkowym i początkami cholestazy. Grunt to wnikliwy i dobry lekarz

Gość gość
A może cukrzyca ciazowa?

Gość gość Mania
Po tych kilku tygodniach już wiem co mi było... Neurolog dotarła... Choruje na niedoczynność tarczycy Hashimoto i za szybko została podniesiona mi dawka leku,dodam że tsh mi podrosło i dlatego mi ją lekarz podniósł... po delikatnym obniżeniu dawki po paru dniach zawroty zaczęły słabnąć a od 2 tygodni nic...znów jestem sobą i cieszę się ciążą tak długo oczekiwaną... dzięki dziewczyny i pozdrawiam mam nadzieję że mój przypadek pomoże komuś rozwiązać podobny problem