Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

metoda krakowska czy ktoś może korzystał u dziecka z autyzmem

Polecane posty

Gość gość

Proszę o opinie. Nie wiem czy moje dziecko poddać tej metodzie która jest dyrektywna metoda nie zwazajaca na łzy i opór dziecka. Nie rozumiem dlaczego nauka musi boleć. Dziecko ma 3 lata i prawie nie mówi, podejrzenia o autyzm, raczej spektrum.

Gość gość
Wejdź na forum autyzmu, tam jest trochę info

Gość martaa98999
Wiele pozytywnych opinii słyszy się na temat tej metody krakowskiej. Są też specjalne pomoce dydaktyczne do kupienia na stronie https://juniora.pl/metoda-krakowska-inf-27.html aby sobie pomóc. Mam nadzieję, że widzicie u swoich dzieciaków jakieś poprawy.

Spróbujcie może nauki czytania "obrazkowej" (nie pamiętam fachowej nazwy). Często jest polecana dla dzieci z zaburzeniami neurologicznymi. Nie jest tak "bolesna"

Gość gość
PETS

Gość gość
Nasza psycholog twierdzi, że metoda krakowska ma sens dopiero wtedy gdy u dziecka wyćwiczymy umiejętności bazowe, podstawy takie jak dzielenie pola uwagi, patrzenie w oczy, bycie w kontakcie z rodzicem, bez tego dziecko nauczy się mówić, ale nie będzie się komunikować z innymi, a nie o to chodzi by dzieciak mówił sam do siebie albo do ściany.

Gość gość
Czy problemy z mową to jedyne problemy twojego dziecka? Jak u niego z gestykulacją, jak daje do zrozumienia, że czegoś chce lub potrzebuje? Dzieli z wami pole uwagi? Dopiero teraz podejrzewa się autyzm? Wcześniej nic cię nie zaniepokoiło?