Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się spotkać była partnerkę mojego faceta

Polecane posty

Gość gość

Wiatr, Mam 23 lata i jestem w poważnym związku od 1.5 roku i od dawna borykam się z pewnym problemem. Bardzo męczy mnie temat bylych partnerek seksualnych mojego faceta. Zacznę od tego że wcześniej byłam w jednym poważnym związku jednak dopiero z moi obecnym partnerem uprawiałam seks po raz pierwszy. On z kolei nigdy nie był w poważnym związku natomiast zaliczył dwa stosunki bez zobowiązań, w obu przypadkach pomimo umowy jego partnerki chciały kontynuować relację. Sprawa tym bardziej jest dla mnie drażliwa, iż obie z tych dziewczyn ( niestety poznałam ich imiona) znajdują się w kręgu jego dalszych znajomych i wszyscy wiedzą o relacjach które ich łączyły. Wiem, że zazdrość o przyszłość jest tu nie na miejscu, ale nie mogę znieść myśli, że podczas któregoś ze spotkań z "jego paczką"pojawi się któraś z jego byłych partnerek. Najzwyczajniej boję się konfrontacji i tak źle mi ze świadomością że wiem kim one są, a wszyscy jego kumple wiedzą o ich schadzkach, żeby jeszcze dodatkowo musieć je poznawać, oceniać czy są ładniejsze, szczuplejsze i wizualizowac sobie to wszystko co robiły z moim ukochanym. Zawsze wydawało mi się, iż na partnerki do seksu bez zobowiązań wybiera się kobiety, z którym później nie utrzymuje się kontaktu i które po zbliżeniu nie narzucają się facetowi. Stąd tez moja złość, że on wybrał akurat swoje znajome. Jak poradzić sobie z tą sytuacją? Czy to normalne że myśl o tym że mój ukochany spotka się z którą z nich podczas wypadów na miasto mnie przeraża? Tak samo jak widmo spotkanie którejś z nich jak będę mu towarzyszyć?

Gość gość
Nie, to nie jest normalne. Masz problemy z samoocena.