Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafak94

Czy to ciąża?

Polecane posty

Gość rafak94

Po 12 dniach od stosunku w dni plodne (zakonczonego wytryskiem na zewnątrz) partnerka dostała okresu, który trwał jak każdy okres ok 4 dni ze wszystkimi jego objawami np. ból brzucha, humory itp. Od kilku dni po stosunku ma podwyższoną temperaturę czasem 37,5 czasem 37,0, niekiedy normalną 36,0 czy 36,5 a czasem też i wzrośnie do ponad 38. Czy jest możliwe, że wzrosty tej temperatury są objawem ciąży? Czytałem, że u kobiet we wczesnym stadium ciąży temperatura się podwyższa i utrzymuje, a tutaj czasem są spadki i wzrosty temperatury ciała.

Gość beti121
Przede wszystkim ,stosunek z wytryskiem poza pochwą czyli t.zw. przerywany w żadnym wypadku nie chroni przed ciążą ,ponieważ mężczyzna w trakcie stosunku cały czas wydziela już minimalne ilości spermy a ona zawiera masę plemników więc jeśli dni są płodne to ciążą jest nieuchronna. Wytrysk na zewnątrz ,na wargi sromowe również może zakończyć się ciążą,bo plemniki mają tylko jedno w "głowie" ,kierunek pochwa i dalsza droga ku zapłodnieniu. Nie wiem czy temperatura świadczy o ciąży ,ale ta ciąża jest bardzo prawdopodobna.

Gość rafak94
Możliwe, że ta wydzielina preejakulat zawiera plemniki, ale na różnych źródłach podane jest, że te plemniki są upośledzone i prawdopodobnie nie są zdolne do zapłodnienia. I jeżeli okres wystąpił to na prawde możliwa jest ciąża? Czytałem, że jakieś krwawienia po zapłodnieniu są możliwe, ale zazwyczaj nie trwają tak długo jak zwyczajna miesiączka i są dużo skąpsze. Co o tym myślicie?

Gość rafak94
Zapomniałem jeszcze dodać do postu wyżej, że cykle nieregularne i okres pojawił się 2 dni przed wyliczonym dniu, ale to chyba jest normalne, że raz przychodzi wcześniej, a raz później. Pozdrawiam

Gość gość
Czy nie lepiej iść do apteki i kupić już na wszelki wypadek dwa testy ciążowe i to sprawdzić? Ja podczas okresu też miewam podwyższoną temperaturę. Poza tym w ciążę tak łatwo się nie zachodzi. Owszem są przypadki, że pyk i już jest kobieta w ciąży, ale to bardzo rzadko..