Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

stały aparat

Polecane posty

Gość gość

co stosujecie na podrażnione dziąsła u waszych dzieci jak noszą stały aparat? syn nie chce stosować sacholu, narzeka że piecze i szczypie

Gość gość
stały aparat zakłada się, kiedy wyrżną się już wszystkie zęby po mleczakach, nie?

Gość gość
U mnie córka nie ma wszystkich stałych zębów, a aparat nosi, ortodonta stwierdził że leczenie będzie szybsze i skuteczniejsze jak teraz go założy. Na podrażnioną śluzówkę pomaga lactoangin, szybko łagodzi ból i pieczenie. Dodatkowo spray obniża pH w ustach, co hamuje rozwój patogenów.

Gość gość
Może musisz porozmawiać na ten temat z ortodontą? Moje dziecko zakładało aparat w http://ortodontix.pl/ i zawsze dobrze doradzali mi w kwestii pielęgnacji.

Gość gość
szukam dla mojej córki 14 latki dobrego ortodontę z Łodzi lub Warszawy. Czy ktoś może polecić konkretny gabinet i konkretnego ortodontę u którego przeszedł cały proces leczenia? Będę wdzięczna.

Gość gość
To wszystko zależy od tego, jak poważna jest wada. Moja córka ma 11 lat i już nosi aparat. Ortodonta z http://www.medidens.pl/ zadecydował, ze warto korygować wadę zgryzu już teraz, bo później może być trudniej ją z tego wyprowadzić.

Gość gość
Ja zakładałam aparat w gabinecie http://kaiserziorkiewiczbeata.pl/ w Gdyni jak miałam ponad 20 lat. Wiem, jakie spustoszenie może poczynić w jamie ustnej poprzez otarcia, więc pani ortodontka dała mi wosk, zebym mogła nim zabezpieczać zamki. Od tej pory nie mam juz większych problemów z tworzącymi się rankami.

Gość gość
ja z mężem mieszkamy w Wawie, ale jeździmy do gabinetu do stomatologa do Łodzi. Najlepszy ortodonta to dr. Joanna Ślusiewicz u której ja się leczyłam jak jeszcze mieszkałam w Łodzi. Przybyszewskiego 12 :)

Gość gość
Mnie obciera ciagle. Zagoi się po czym znów zaczyna obcierać. W zależności co się zje lub wypije może podrażnić śluzówkę i metal kończy robotę. Generalnie smaruje Dentosept A Bp znieczula tez ale kiepsko smakuje ziołami. Język mi zagoiło od łuku podniebiennego wiec może być Ok. Trzeba przetrwać jak się chce być pięknym i zdrowym

Gość gość
Solcoseryl jest skuteczny, ale dość drogi.

Gość mino28

Jak ktoś szuka ortodonty w Warszawie, to ja polecam Rock Your Smile. Ja się leczę u dr Borzymowskiej-Sawickiej. Świetna ortodontka 🙂 Klinika sama w sobie też jest super  - nowocześnie wyposażona, bardzo przyjazna pacjentowi, z miłym personelem. Teraz widziałam fajną promocję - jak wykonasz diagnostykę (która jest bezpłatna!) do końca lutego, do otrzymasz 15% na leczenie ortodontyczne. Spora oszczędność, więc jak ktoś się przymierza do aparatu, to warto rozważyć 🙂