Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość zbuntowana

co byście zrobiły jakby teściowa buntowała wam męża

Polecane posty

Gość gość zbuntowana

Jak wynajmowaliśmy po ślubie mieszkanie mój mąż gotował , często mył podłogi , sam z siebie nigdy nie musiałam palcem pokazywać. Jak zamieszkaliśmy u teściów (osobna góra) to teściowa tak nagadała mężowi że nagle przestał robić cokolwiek w domu , przestał sprzątać, odnosić ubrania na swoje miejsce , czyścić kibel po załatwieniu się , nie chciał zajmować się dzieckiem . Teściowa go tak nabuntowała, nagadała mu że on ma po pracy odpoczywać albo robić coś na placu albo pomagać jej i teściowi i szwagierce. I on jej posłuchał . Kłóciłam się z nim , zagoniłam do ugotowania obiadu to teściowa komentarze zaraz że jak to? jej syn ma stać przy garach A ja nie siedzę w domu tylko pracuję na pełny etat . Mamy małe dziecko i teściowa by chciała żebym ja po pracy robiła wszystko a jej syn ma palcem nie kiwnąć . Natomiast jej , teściowi i szwagierce to ma pomagać co byście zrobiły w takiej sytuacji? jestem ciekawa jak wy byście sobie poradziły.

Gość gość
Jak w mieszkaniu nie miał co robić - to mył podłogi (ciekawe dlaczego nie ty?). A teraz ma huk robót na podwórku - typu rąbanie drewna, kopakie dołów, spawanie ogrodzenia, naprawiania trachtora.... Odczep sie od chłopa i wracaj do szmaty!!

Gość gość
Co zrobic w tej sytuacji? Wypriwadzic sie, po co wy sie wgl tam pchaliscie, tylko nie pisze ze gora stala pusta i szkoda bylo bo to argument z du@@py. Wczesniej stac was bylo na wynajem wiec sytuacji finansowej raczej zlej nie macie

Gość gość zbuntowana
Jak w mieszkaniu nie miał co robić - to mył podłogi (ciekawe dlaczego nie ty?). A teraz ma huk robót na podwórku - typu rąbanie drewna, kopakie dołów, spawanie ogrodzenia, naprawiania trachtora.... Odczep sie od chłopa i wracaj do szmaty!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx bo ja odkurzałam ,zmywałam, prałam i wycierałam kurze to on mył podłogi bo tak chciał i lubił a co ja miałam wszystko robić skoro oboje pracowaliśmy ?

Gość gość
Co zrobic w tej sytuacji? Wypriwadzic sie, po co wy sie wgl tam pchaliscie, tylko nie pisze ze gora stala pusta i szkoda bylo bo to argument z du@@py. Wczesniej stac was bylo na wynajem wiec sytuacji finansowej raczej zlej nie macie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx wprowadziliśmy się tam bo myśleliśmy że zaoszczędzimy i szybciej się wybudujemy ale niestety to była pomyłka , straszny błąd bardzo żałuję tej przeprowadzki

Gość gość
Bardzo żałuje bo chłop troche nosa wyściubił spod pantofla. Pufff..

Gość gość
W takiej sytuacji spakowalabym siebie i dziecko i się wyprowadzila, zostawiając ten burdel na kółkach

Gość gość zbuntowana
to znaczy że co? że wy robicie wszystko w domu po pracy a mąż nic ? nie ma żadnych obowiązków? a wy macie kierat na 2 etaty praca -dom -dziecko i się na to godzicie? no nie wierzę.............

Gość gość
Jak to nie ma obowiązków - zasuwa na podwórzu przecież.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie mieć takiego męża, któremu ktokolwiek cokolwiek mógłby kazać jak jakiemuś debilowi. Biadolicie na te swoje teściowe, a to nie z nimi macie problem tylko z tymi swoimi wykastrowanymi mentalnie chłopcami, bo mężczyznami ich nazwać się nie da.

Gość gość
Zagnała sierote do gotowania obiadu buuuhahahaha ;) Normalny. zdrowy facet to tak by ci przyj..ał patelnią w rozdartą jape, że kartofle to byś w locie obrała!!!

Gość gość
Zagnała sierote do gotowania obiadu buuuhahahaha oczko.gif Normalny. zdrowy facet to tak by ci przyj..ał patelnią w rozdartą jape, że kartofle to byś w locie obrała!!! grubo masz laska, że cie chłop tak traktuje.

Gość gość
Mnie tak nie traktuje, bo ja go szanuje. Nie dre japy i nie ganiam mena do stania przy garach i jeżdzenia na szmacie.... A wy jak ganiacie - to taki szacunek macie. Strachem, japą i fochem rządzić - to kiepskie rokowania dla związku. Już ci tam jedna doradziła - zbieraj dope w troki, kup se silikonowego przyjaciela i .... wuala! Szczęśliwego nowego życia - jako puchar przechodni (i przechodzony).

Gość gość zbuntowana
Gościu wyżej nie muszę kupować silikonowego przyjaciela ponieważ po wielu rozmowach z mężem i kłótniach udało mi się go przekonać i obecnie mamy podział obowiązków, mąż już też mniej pomaga teściom i szwagierce. Teściowej też wygarnęłam ale ona nie zrozumiała niestety o co mi chodzi :( Za rok skończymy budowę i się wyprowadzamy :) sytuacja którą opisałam to już przeszłość , chciałam po prostu poznać wasze opinie jakbyście sobie poradziły w takiej sytuacji a wy oczywiście najechałyście na mnie

Gość gość
Jak ta twoja ciapa jest tak posłuszna i dobrze mu pod pantoflem - to spoko. Tylko tak z raz w tygodniu wypuść go na podwórko - żeby ci w przedpokoju nie narobił ;)

Gość gość
Masz rację autorko. po pierwsze to tylko sprawa między Tobą i Twoim mężem jak ustalacie obowiązki małżeńskie, a nie teściów, nawet jeśli im się to nie podoba, bo mają tradycyjne podejście. Masz pełne prawo oczekiwać pomocy w domu od męża. Jak faceci są tacy tradycyjni, że uważają to za babskie sprawy to niech idą do pracy, zarobią na utrzymanie rodziny, a kobieta będzie zajmować się domem. Niestety takie czasy , ze mało który jest w stanie to zrobić. Skoro wiec kobieta pomaga mężczyźnie w jego obowiązku zarobienia na rodzinę i chodzi do pracy to niech on jej pomaga w domu.

Gość gość zbuntowana
gościu z 13:37 wreszcie ktoś mądry

Gość gość
Taki mundry jak i ty.

Gość gość
gość zbuntowana wczoraj No super,tylko napisz nam co ty robiłaś w tym związku?

Gość Malinowo2323
Nie rozumiem takie kobiety jak Ty autorko. Narzekasz. .a czemu się nie wyprowadzicie gdzie indziej. ? Po co sobie życie utrudniać. Wiadomo, że jak syn jest koło mamusi to tak będzie robił. Miałam taką samą sytuację jak wynajmowalismy dół a oni byli na górze też wiecznie mówiła jak przychodził z pracy ze nie powinien robić. Mimo to, że Ja też pracuje. Cały czas wtracala się i cieszyła jak się klocilismy. Powiedziałam jemu jak chce niech ożeni się z nią najlepiej. I niech mu sprząta gotuje itp tylko ze wtedy żadnej kobiety nie znajdzie. Później spokojna rozmowa i kupiliśmy mieszkanie 50 km dalej. :) i wszystko wróciło do normy odwiedzamy ich czasami, oni nas też rzadko. Mamy swoje życie, on również sprząta i w ogóle nie trzeba nic mu mówić. :) szybko problem się rozwiązał. :) Mama zawsze mi powtarzała: Najlepiej mieszkać osobno z dala od teściów i od rodziców. :) Święta racja. :) będę powtarzała to naszym dzieciaczka. :):)