Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to nie jest chore?

Polecane posty

Gość gość

Uważam to za co najmniej dziwne, że nastały czasy, gdzie wycinanie drzew oburza wszystkie telewizje, w kinach puszcza się film jakimi to potwornymi ludźmi są myśliwi, choć ludzie tych myśliwych znają tylko z opowiadań i jakiś półprawdziwych artykułów , a nikt nie widział myśliwego i nie rozmawiał z nim. Za to aborcja wedle tych ludzi to tylko nieinwazyjny zabieg, do którego powinien być ogólny dostęp. Nastały czasy, gdzie życie drzew i zwierząt ma być bardziej chronione, niż życie ludzkie. Nie mówię, że drzew i zwierząt nie należy chronić, ale chyba należy zachować proporcje.

Gość gość
ja z biegiem lat zrozumiałam że życie ludzie wcale nie jest święte ani dużo warte, ludzie to potwory, kupa gnoju, defekacja i kopulacja, i tak wszyscy zdechniemy i zechlają nas robaki

Gość gość opiekunka
"Czyńcie sobie Ziemię poddaną "oraz przykazanie "Nie zabijaj"wg Pisma św nie dotyczy ono zwierząt aczkolwiek zaraz obok mamy "Nie jedzccie niczego z krwią..."szkoda drzew bo są dziełem Pana,żyją pełnią rolę zielonych ołuc świata..tak bardzo przez nas już skażonego świata.Wierzę że wycinka bedzie dokonywana jedynie na drzewachchirych i obumarłych a nie pod deweloperskie działki mające przynieść zysk.Służcie Bogu".Nie można służyć Bogu i mamonie jednocześnie.Nie zabijaj!-dotyczy głównie ludzi ale ma ono oczywiście bardzo szeroki aspekt ktory należy rozważyć w swoim sumieniu.Nie jestem zwolenniczką myśliwych ,ufam że słowo "Czyncie sobie Ziemię poddaną"ma za zadanie jedynie ograniczyć populacje dzikich zwierząt do rozsądnej liczby a nie dla samego zabijania dla tgzw.przyjemnisci.Na koniec nasuwa mi się Słowo Boże"Nie sądz,byś nie był sądzony".We wszystkich wątpliwosciach najlepiej radzić się Boga..nie ludzi.My wszyscy jesteśmy tylko ludzmi ,jesteśmy narzędziem w jego rękach.Pozdrawiam leśników i lekarzy ,położników,księży i ekologów.Pozdrawiam wszystkich ludzi czystego serca i dobrej woli .

Gość gość
15:03 Jeśli osąd ludzki jest sprawiedliwy to można zobaczyć chorobę duszy. U siebie i innych. Wtedy można podjąć odpowiednie kroki aby ratować siebie i bliźnich prze wiecznym potępieniem. W piekle najgorsza jest samotność. To męka nie do zniesienia. Miałem okresy gdy czułem się opuszczony przez Boga. Cierpienie nie do wytrzymania. Rozrywa duszę, agonia duszy. Ból emocjonalny nie do opisania. Wiele w życiu przeżyłem doświadczeń, ale odczucie bycia potępionym było o wiele gorsze niż wszystkie cierpienia razem wzięte których doświadczyłem.

Gość gość
15:03 Masz rację, trzeba troszczyć się o przyrodę i zwierzęta. To wszystko stworzył Bóg. Ale jeszcze bardziej trzeba troszczyć się o ludzi.

Gość gość opiekunka
15.13 Oczywiście że tak .My jesteśmy jednoscią zprzyrodą-ze świstem a on z nami.Musi być zgoda ,harmonia i równowaga,innej drogi nie ma i nie będzie.Człowiem ma władzę i wolną wolę wibec przyrody a zatem może ją zarównozniszczyć jak i chronić i pielęgnować .Od tego zależy przyszłość nas ,całej ludzkości.Nie możemy zabijać siebie nawzajem bo to największy z grzechów przeciwko ludzkosci.

Gość gość opiekunka
15.12 Ludzki osąd nigdy nie będzie sprawiedliwy bo tylko Bóg może osądzać sprawiedliwie i osądzi ,tylko On zna tak naprawdę najgłębsze zakamarki kudzkich serc i sumień.On zna myśli ,czyny i zamiary.My ludzie łatwo wydajemy sądy pytanie jak ma się to do nas /"Nie sądz -byś nie był sądzony","Jeżeli ktokolwiek jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień","Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźnienu swemu","Jeżeli cokolwiek uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych-mnieście uczynili!"(aborcja)np.itp.

Gość gość opiekunka
15.12 Tulę Cię mocno do serca i ufam że już odnalazłeś Jego drogę,drogę Pana na nowo Niech Ci Bóg błogosławi .

Gość gość
Populacja ludzka powinna byc regulowana aborcja bo w tej chwili jest juz za duzo osobnikow na planecie ..Jak przestaniemy chronic drzewa to zdechniesz z braku tlenu i Ci Jezusek nie pomoze ,a co do mysliwych zabijajacych dla satysfakcji -lepiej zeby sie tacy nie rodzili ..

A o co chodzi z tymi drzewami? tak dokładniej? Nie będzie drzew - nie będzie człowieka. Nie będzie zwierząt - nie będzie człowieka.

Gość gość
15:33 Osądzanie jest potrzebne, ale nie po to aby potępiać. Widzę wyraźnie jacy my ludzie jesteśmy. Dzięki temu mogę zrozumieć, że trzeba liczyć wyłącznie na Boga. Doświadczyłem ogromnego cierpienia, dlatego potrafię zobaczyć do czego my ludzie jesteśmy zdolni. Bóg nie patrzy na to czy mieliśmy dom patologiczny, czy nas prześladowano w szkole, czy jesteśmy chorzy. Grzechu nic nie usprawiedliwia. Każde cierpienie przybliża do Boga.

Gość gość
15:33 Każde cierpienie przybliża do Boga, ale jeśli wierzymy w Boga. Bez wiary i miłości cierpienie niszczy człowieka.

Gość gośćABBA
A przez co tak cierpiales?

Gość gość
uomo dziś A o co chodzi z tymi drzewami? tak dokładniej? Nie będzie drzew - nie będzie człowieka. Nie będzie zwierząt - nie będzie człowieka.--- no, niestety, ludzie tacy, jak autorka tego tematu, uwazaja, z epowietrze dostarcza sie w butlach i rozsiewa samolotami, a zwierzeta to tylko takie przerozne futrzaki niewiele warte byle na futro i buty ewentualnie torbeki lazace gdzie po polach, ale co ja to skoro ona miastowa. wazne, by utrzymywac za wszelka cene najpierw ten zarodek czy sie w plod przeksztlaci czy nie, bo to wazniejsze niz jakiej tam puszcze, drzewa, zwierzeta czy inne gadziny.

Gość gość
no, ja zachowuje proporcje: to, ze usune zarodek NIE plod, znaczy tyle, ze ja dziecka nie urodze, moge nigdy nie urodzic i moja linia sie skonczy. ale jesli ja bede rodzic dziesiatki dzieci a wycinac drzewa, nie chronic zwierzat, to na chu/j moje dzieic w ogole na ten swiat przyjda skoro nie bedzie tu niczego? czym beda oddychac? jak w ogole ten swiat przetrwa bez zwirzat? bez samych pszczol dlugo nie pozyje czy beda drzewa i losie biegaly czy je w chu/j wybija?

Gość gość
15:38 Dziękuję. :)

Gość gośćABBA
Autorka to pustak i moher mysli ,ze aniolki jej tlen w pluca pompuja :D

Gość gość
Drzewa mogą zyc bez ludzi.ale ludzie bez drzew nie przezyja.

Gość gość
Dodam, że cierpienie jest łaską. Będę surowiej sądzony niż inni. Módl się za mnie gość opiekunka, za Pawła.

Gość gość
Jezeli wyginą pszczoly ludzkosc czeka glod i masowa smierc.

Aha... Zwierzęta, drzewa, cała przyroda jest dana człowiekowi aby o nią dbał. Mądrze dbał. Nie potępiam tych, którzy kupują skórzane rzeczy, ale osobiście wolę coś z ekoskóry, by mój kaprys nie musiał pozbawić życia żadnego zwierzaka. Dla mnie to żadna różnica, dla niego kwestia życia. A drzewa...butle z tlenem zamiast drzew? Przecież to jest chore

Gość gość
Jak masz na imię gośćopiekunka?

Gość gość
Jakie cierpienie ? O czym ty nawijasz gosciu ?Jadra Ci puchna od braku masturbacji -to o to cierpienie chodzi? :D

Gość gość
Drzewa oczyszczaja powietrze i zatrzymuja wode.

Gość gość
16:45 Choroba psychiczna. Ludzie jak mnie poznają , uciekają.

Ale co tutaj ma do rzeczy cierpienie?

Gość gośćautorkal
Ale po co Wam drzewa ?Wystarczy miec Boga w sercu :)

Gość gość
Chorobe psychiczna sie leczy -to nie wyrok ani laska..

Gość gość
16:45 Schizofrenia, miałem też urojenia, halucynajce, omamy, myśli natrętne, agresja, próba samobójcza, samookaleczanie, nadużywanie alkoholu, stany lękowe, stany katatonii itd itd

Gość gość
Butle z tlenem?! A skad wziac 7 miliardow butli i skad wziac tlen zeby je napelnic?