Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Idę spytać się o podwyżkę, jak myślicie, jak zareaguje pracodawca?

Polecane posty

Gość gość

Mam umowę o pracę 2 tys. brutto, 40 h tygodniowo ale sytuacja wygląda trochę inaczej. Zaczynam pracę w niedzielę go godzinie 20 Kończę o 6 rano Moja stawka to 8 zł na rękę, a 9,60 dodatek nocny (od 22-6 rano). Umowa jest umową za pośrednictwem urzędu pracy, praca dla młodych do 30 roku życia. W piekarni nie ma w ogóle ludzi, bo każdy stamtąd ucieka. Jutro mam zamiar spytać się o podwyżkę, 10 zł. stawka dzienna a 12 zł stawka nocna. Jestem ciekaw, czy nie powinienem upomnieć się o premie za niedzielę, bo w niedzielę wcale bym nie musiał chodzić do pracy.

Gość gość
pewnie pracodawca ci powie 1. z czego mam dać podwyżkę przecież kryzys 2. na twoje miejsce jest 100 ukraińców :D

Gość gość
Nie bardzo, bo to praca przez urząd pracy, jak chce iść na wolne, to też nie chcą mi dać... bo potem rodzina musi łazić do tej piekarni. W ogóle oni są wściekli jak ktoś bierze sobie dzień czy dwa dni wolnego, zachowują się jakby mieli pretensje.

Gość gość
Zawsze możesz to zgłosić do państwowej inspekcji pracy.

Gość gość
ile już tam pracujesz? Bo jeśli niedawno zacząłeś to rozmowa o podwyżce jest chyba nie bardzo na miejscu

Gość gość
Rok (w tym trzy miesiące na czarno), poza tym chciałbym przypomnieć, że zmieniła się ustawa i teraz pracodawca powinien płacić więcej a praca na nocki (gdzie na umowie mam, że powinienem pracować w godzinach dziennych) jest wykorzystywaniem człowieka i robota w niedzielę jest chora, niedziela to święto.

Gość gość
A na pewno właściciel ma albo merola lub audicę!