Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 miesieczne dziecko pije małe porcje mleka ok 90ml

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Karmię piersią, ale odciagnlam mleko,bo chciałam sprawdzić,ile dziecko wypija i wypilo na noc 90 ml. Nie chciało więcej. Dałam jeszcze pierś,ale raz zassalo i nie chciało już. Czy da się jakoś nakłonić dziecko do picia większej ilości mleka? Często budzi się w nocy. Już kiedyś zauważyłam,ze pije małe ilości mleka ale często. Przybiera bardzo dobrze.

Gość gość
Widocznie tyle dzieciatko potrzebuje,i chyba nic na to nie poradzisz ze je czesciej ale mniejsze porcje

Gość gość
Mój też dość długo pił małe porcje. Jak miał 12 mc to pił 120 ml. Dopiero jak przeszedł na mm zaczął wypijać więcej.

Gość gość
A jak przybiera na wadze? Ile ważyło po urodzeniu. A ile teraz? Ile zjada innych posiłków?

Gość gość
Wow podziwiam ja mam 3 tygodniowego noworodka i specjalnie odciagnrlam żeby zobaczyć i z całego dnia miałam 60 ml . Wiem ze z miesiącami pokarm sie zwiększa ale polozna wciska mi ze nie ma czegoś takiego jak zanik pokarmu niestety jest . To tak zbaczajac z tematu .

Gość gość
A przybiera na wadze dobrze. Waży 8400 a przy narodzinach 3600. Innych posiłków na mało więc nimi na pewno się nie najada.

Gość gość
Do gość - nie sprawdzaj laktatorem ilości pokarmu. Ja czasami laktatorem nie jestem w stanie uciągnąć więcej niż 20ml , a dziecko ssie i cały czas leci i się najada. A autorka tematu musi to przeboleć niestety. Moja jest trochę młodsza (5mies), ale też często woła o małe porcje.