Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kolczyki w wardze niszczą zęby?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym zrobić sobie kolczyk w wardze - myślę albo o środku górnej wargi (medusa) albo o dwóch kolczykach po bokach dolnej (snakebites). Wiem, że zwykły labret na srodku może mieć zły wpływ na zęby, ale o tym o snakebites i medusie słyszałam rózne opinie. Może ktoś wypowiedzieć się z własnego doświadczenia?

Gość oryx2000
A nie przyszło ci do głowy,że taki kolczyk może mieć zły wpływ na twój wygląd? Myślisz,że normalnym chłopakom podobają się dziewczyny w z kolczykiem w wardze albo w nosie? Ohyda ,ja nie mogę patrzeć na takie głupie ,oszpecone idiotki.

Gość gość
Nie tylko zeby,tobie juz zniszczyły mózg

Gość gość
Myślisz, że obchodzi mnie co podoba się "normalnym chłopakom"? W jaki sposób normalne jest wyskakiwanie z takim tekstem do kogoś kto cię o zdanie nie pytał? Nie chcesz, to nie patrz. Strasznie denerwują mnie dzieciaki (i ludzie którzy nigdy nie wyrośli z tej szczeniackiej mentalności) ktorzy w ten sposób odzywają się do innych.

Gość gość
oryx2000 dziś - że niby TY jesteś normalny? :D

Gość gość
oryx2000 dziś A nie przyszło ci do głowy,że taki kolczyk może mieć zły wpływ na twój wygląd? Myślisz,że normalnym chłopakom podobają się dziewczyny w z kolczykiem w wardze albo w nosie? Ohyda ,ja nie mogę patrzeć na takie głupie ,oszpecone idiotki. X X x ten osąd mnie obraża jako normalnego faceta;) mow za siebie. ja takie kobiety uwielbiam:) moze nie z kolczykiem w nosie czy brwi ale w wardze jak najbardziej tak;)

Gość gość
mnie sie bardzo podobają kolczyki w nosie (te z boku, nie na środku)

Gość gość
Może ktoś jednak odpowiedzieć na pytanie?

Gość gość
gość dziś , chyba w sromowej wardze.Normalne dziewczyny nie robią takich upiększeń

Gość gość
a jaka to jest normalna dziewczyna? Tylko taka która tobie się podoba? :)

Gość gość
Przerażenie facetów, że ich zdanie kogoś nie obchodzi jest powalające

Gość gość
w wardze sromowej tak,,o pomysl ,jak chce ci kaske zebami piescic a trafi n kolczyk to zą zlamany tragedia:-P

Gość gość
Niech zgadnę, w życiu nie widziałeś nagiej kobiety i samo pisanie o wargach sromowych cię podnieca? I ty się dziwisz, że prześladowali cię w szkole? ;)

nie oszpecaj sie,oryx ma racje.Nie tknąłbym dziewczyny z taka ozdobą .Jesteście niestety w mniejszości i spodobasz się tylko takim samym jak ty

Gość gość
Kolczyk w wardze niszczy i zęby i wizerunek tej osoby.W wielu firmach nie znajdziesz zatrudnienia.Taki kolczyk świadczy o twojej osobowości,niestety nie najlepiej a poza tym spójrz w lustro,czy wyglądasz lepiej?

Gość gość
Z tego co się orientuję to mogą trochę wykrzywiać zęby, jeśli są zdobione w takim miejscu, że kolczyk napiera na zęba, ale to chyba da się przeskoczyć. Przede wszystkim musisz znaleźć dobrego piercera i dokładnie wypytać.

Gość gość
Vega - ale ja cię nawet nie znam! Ja nie chcę żebyś mnie dotykał, kim ty w ogóle jesteś żeby taki argument wysuwać? gość dziś - więc może powiesz dokładnie co świadczy, bo "nienajlepiej" (to jedno słowo, nie dwa) to dość ogólne pojęcie. Poza tym wziąłeś pod uwagę, że mogę już mieć pracę?

Gość gość
gość dziś - właśnie nad tym się zastanawiam, w sumie nie tyle boję się wykrzywienia zębów to wykruszenia się szkliwa.

Gość gość
a to kto?

Gość gość
Jeśli kolczyk jest dobrze dobrany (długość i materiał) nie masz się co martwić o zęby. Sama posiadam labret i medusę od dwóch lat, żadnego uszkodzenia i wygoda. Znajdź dobrego piercera, który również po samym przekłuciu będzie sie Tobą opiekował.

Gość gość
mogę zapytać z jakiego materiału masz kolczyki?

Gość gość
Stal chirurgiczna, medusa na początku miała stopkę z bioplastu

Gość gość
Muszę się bardzo postarać, by w ogóle kolczyki dotykały zębów - ładnie zatapiają się wewnątrz jamy ustnej - dlatego rozmiar jest tak ważny, nic nie może odstawać.

Gość gość
dziękuję, poszukam piercera który dobiera kolczyki na wymiar. Do tej pory nigdy nie interesowałam się specjalnie tatuażami i poza uszami i nosem nie mam żadnych.

Gość gość
Najlepiej kupić u piercera kilka kolczyków w różnych rozmiarach - później ewentualnie podejdziesz na wymianę na mniejszy / większy. Ja przy przekłuwaniu kupiłam różne i w ten sposób dobierałam idealny. Na początek przyda się dłuższy, bo mozesz spuchnąć (choć wcale nie musisz - u mnie opuchlizny nie było w ogóle). Trochę doświadczenia mam z igłami, więc jak mogę to pomagam - jak czasem czytam posty pseudo ekspertów, to ręce opadają.

Gość gość
Pewnie nigdy w życiu nie widziałeś na żywo intymnego przekłucia i na samą myśl się ekscytujesz... po co komentować jeśli jest się ze slepej kliszki?

Gość gość
Ja spuchnę na pewno na kilka dni, akurat do tego mam tendencję. Wiem, że niektórzy piercerzy oferują też przycinanie bizuterii, może uda mi się kogoś takiego znaleźć. O tej medusie myślę od dłuższego czasu, ale zbieram się z tym jak sójka za morze. O kolczyku w nosie myślałam ze 3 lata zanim się zdecydowałam.

Gość gość
Za mną przekłucia też chodziły kilka lat a zrobiłam je dość spontanicznie - przechodząc obok salonu zdecydowałam w kilka sekund. Jeśli się nie spodoba - zawsze można wyjąć, to nie tatuaż ani dziecko, niektórzy widzę tutaj to co najmniej tak przeżywają.