Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badanie z krwi

Polecane posty

Gość gość

Znalazłam cos takiego w internecie: od 7 dnia po owulacji do 3. tygodnia po - mniej niż 5 mIU/ml . Czyli jeśli robilam bete 4 dni po terminie miesiączki to mogła jeszcze nie wykryć ciąży , dobrze rozumiem? Bo pisze ze do 3 tygodnia jest mniej niż 5, a ja miałam 2. Dobrze rozumiem?

Gość gość
2 od miesiaczki,beta po okresie juz wykryje,jesli owu byla tak jak liczysz

Gość gość
wykryje już dwa dni po @ beta na pewno jak 2 to ciązy niema

Gość gość
ciązy nie ma 4 dni po @ i beta 2

Gość gość
No robilam bete 25 dni po stosunku i 3/4 dni po terminie miesiączki. I mam <2, nie wiadomo ile dokładnie..

Gość gość
Nie ma ciąży na 100%. Nie nakręcaj się.

Gość gość
I mam jeszcze pytanie, jeśli jest cień cienia na kresce, tylko nie w tym miejscu gdzie powinna byc kreska to co to znaczy? Tu jest zdjęcie: https://zapodaj.net/8f613610fc42e.jpg.html . wiem ze osoby których to nie dotyczy nic tu nie widza, lecz jak jest takie białe urwane po prawej stronie to od razu jak sie konczy to jest taki cień, trzeba przybliżyć. Dodam ze wlasne ten test robiony był 36 dni po stosunku. Proszę o nie hejty tylko normalne odpowiedzi, niby miałam okres, trwał 5 dni , 2 pierwsze obfite reszta mniej, i dostalam go wlasniendzien po becie, ale bardzo źle sie czuje, mam bardzo widoczne żyły na dole brzucha nogach i piersiach. Wszystko mi sie odbija i mam uczucie guli w gardle. I mam pytanie czy w ciąży jest podwyższona temprestura ciała mierzona pod pacha?

Gość gość
Nie jesteś w ciąży. Chyba, że urojonej bo na siłę szukasz. Szkoda gadać...

Gość gość
Ale naprawdę może mi ktoś odpowiedziec na te pytania czy tylko ze jestem w urojonej ciąży. Czy jest tam cos za tym białym, czy może pokazać sie w innym miejscu, co z ta beta, odbijaniem, żyłami, i czy tyle dni po stosunku nie powinna być wyraźną?

Gość gość
na teście ewidentnie brak ciązy jedna kreska,wiem ze jak się czeka to się chce zobaczyć chociaż cien ,może w następnym cyklu się uda- ile masz lat ,to pierwsza ciąza staranie czy koleja? trzymam kciuki żeby ci się udało

Gość gość
a miesiaczka wystąpiła czy nie ?

Gość gość
a jak długie masz cykle i którego dc była owulacja i ten stosunek po którym mogłaś zajść w ciąze tzn ostatnie w ogóle zbliżenia w tym cyklu ,to ważne?

Gość gość
Nie jestes w ciazy. Staram sie dwa lata o drugie dziecko, jesli to cie uspokoi. Nie przesadzaj. Ja rozumiem cie doskonale, bo tez bym bardzo chciala byc w ciazy. Raz nawet wypadl mi cykl, nie mialam okresu, potem mdlosci itp. Zrobilam bete, niska, wiec odpuscilam. Czasem glowa potrafi namieszac. Beta nie klamie, a ten test jest calkowicie negatywny, to nie jest cień cienia kreski, uwierz mi.

Gość gość
Proponuję pilną wizytę u psychiatry, kolejny test nie tylko rozbierzesz na kawałki, ale jeszcze podłożysz pod laser żeby dobrze naświetlić? Gula w gardle to jak nic ciąża pozamaciczna... o co chodzi- koniecznie chcałaś złapać go na dzidziusia? I to była jedyna okazja?

Gość gość
Właśnie oto chodzi ze teraz nie planuje ciąży, poniosło nas z narzeczonym w 5 dniu cyklu tj 19stycznia, i był to stosunek przerywany, wiem ze tez są szanse podczas niego. Długość moich cyklu to od 27 do 30. Okres powinna dostać 10 lutego lecz sie spoznial i 13 zrobilam bete <2, a dla kobiet miesiączkujacych mam podana norme <4. Robilam sikance wczesniej ale wychodziły tak jak na tym, ze tylko ja cos widziałam. No i ten jet 35 dni po stosunku. No i 13 byłam na becie a 14 dostalam okres 2 dni obfite 3 takie słabsze, no i uspokoilabym sie ale niby są plemienia w ciąży i do tego tak jak juz pisalam mam widoczne żyły, odbija mi sie po jedzeniu bardzo, temp ciała w normie jednak, i taka gula w gardle.. Nwm co myslec. Gdyby liczyć ze to było plamienie to bylabym teraz ponad 5 tyg ciąży, i taki wynik , a bete niby w 4 tygodniu. Co myliscie? Mogę spać spokojnie?

Gość gość
beta jest wiarygodna a 2 to nie ciąza na pewno 4 dnio po spodziewanej@, a sterujesz się bardzo i wstrzymałaś sobie @ i dlatego się spóżnia czy miałaś okres , jak długie masz cykle?

Gość gość
w takim razie uspokój się i na 100 procent w ciąży nie jesteś jak miałaś okres i cieszyć się powinnas jak nie chcesz ciąży teraz czy jedak byś chciała?

Gość gość
jak nie chcesz się więcej stresować to zabespieczajcie się tym razem to masz farta i ciązy na 100 procent nie ma- możesz spac spokojnie, może masz grype żołądkowa stąd mdłości

Gość gość
Tak jesteś w ciąży bo chyba to chcesz przeczytać. Okres miałaś ale co tam- jesteś w ciąży, jest kreska.

Gość gość
No ale nie wiadomo czy beta mogła cos wykazać 25 dni po stosunku i 4 po terminie miesiączki. Może mam bardzo malo tego, może było za wcześnie.. Ale sikance 36 dni po powinny cos pokazać co? I skąd te objawy? I w 5 dniu cyklu nawet jeśli ouwlacja byłaby 13 dnia to raczej nie możliwe żeby plemniki wytrzymały co? I to mniej te z preejaktulatu?

Gość gość
Jeśli teraz nie jestem w ciąży to juz w życiu przerywanca. Ale chodzi oto czy na pewno nie jestem.. Kreska juz powinna być widoczna tak? I przeczytakam gdzieś ze powyżej 1 w becie to ciąża..

Gość gość
ja miałąm bete 3,5 dwa dni przed miesiaczką a za 3 dni była @ wiec ty na 100 procent w ciąży nie jesteś,ciaza jest powyżej 5, i tez może się nie utrzymać i osoba dostaje miesiączke w terminie

Gość gość
w ciązy na 100% nie jesteś

Gość gość
autorko będziecie się starc w kolejnym cyklu?

Gość gość
Narazie nie planujemy dzidziusia :) A co z sikancami, powinny juz buc wyraźne krechy co?

Gość gość
A i dodam jeszcze ze od razu po tym ostatnim @ miałam taki śluz biały nie ciągnący sie a teraz wypadają mi niby dni płodne i mam taki ciągnący sie przezroczytso biały, to dobrze czy źle?

Gość gość
Ja na tym teście widzę kreskę...

Gość gość
Nie moge z toba po prostu, wspolczuje rodzinie i otoczeniu. Nigdy nie widzialam wnetrza testu ciazowego hehe, czlowiek sie uczy cale zycie. Ok, napisze po raz 20-ty. 25 dni po seksie beta wynosilaby kilkaset, a nie <2. Testy sikane juz kilka dni temu pokazalyby wyrazna druga kreche. Sa plamienia w ciazy ale nie sa obfite, jesli sa obfite to zazwyczaj jest to poronienie po prostu. Nie, 2 kreska nie pojawi sie nigdzie indziej niz w miejscu w ktorym ma sie pojawic. To co widzisz gdzies za bialym polem to odbarwienie, ktorego bys nie widziala gdybys nie rozebrala testu na czesci. Ale jako ze codziennie piszemy ci tu to samo a ty dalej swoje to napisze tak: Tak, jestes w ciazy:) beta sie myli, testy sie myla, ten okres to nie okres. Zyly to bardzo wiarygodny objaw ciazy. Stresowa gula w gardle to samo, ja sie po tym zorientowalam. Serio. Mialam identyczna sytuacje, testy nie wychodzily ale poczulam gule w gardle i wyszly mi zyly na nogach i juz wiedzialam ze to ciaza. Gratuluje i powodzenia! Mam nadzieje ze safysfakcjonuje cie ta odpowiedz.

Gość gość
Tak, autorko, jesteś w ciąży! Oczywiście nic innego nie dociera, założysz jeszcze tematy po kolejnych zasikanych testach, 40, 50 i 60 dni po stosunku... Biały śluz który teraz masz to na pewno upławy ciążowe, powiększone żyły na nogac wyłącznie od ciążowych zaburzeń krążenia, za chwilę będziesz miała pełen zestaw objawów ciążowych jak przestaniesz sypiać (dojdą zawroty głowy i senność) i będziesz wymiotować ze stresu... Co z tego że miałaś normalny okres, że testy wychodzą negatywne, dla ciebie <2 to jest to samo co 2, a gdzieś przecież coś tam przeczytałaś... Podejrzewam że nawet jakbyś poszła do ginekologa teraz to nie wyszłabyś uspokojona bo gdzieś na jakimś forum znalazłabyś informację o tym jak to u innej w 6 czy 7 tygodniu jeszcze lekarz nic nie znalazł. Nie widzę więc innego wyjścia jak kompletować wyprawkę.

Gość gość
Nic nie zakładam juz, w żadnej ciąży nie jestem. Dziękować kochane i przepraszam za swoja umolnosc!