Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrystus naszym Panem jest

Polecane posty

Gość gość

Był, jest i będzie :) :) :) kochajmy Go bo On nas kocha.

Gość gość
Miłujmy się wzajemnie jak Ojciec nas umiłował.

Gość gość
Bo to Chrystus przezwyciężył śmierć.

Gość gość
On jest naszym Panem.

Gość gość
On jest prawdą, drogą i życiem

Gość gość
Chociaż nic mu tak naprawdę nie możemy dodać, ponieważ jest doskonały, możemy chodzić do Jego Domu, do Kościoła, który jest przed meczem Jego miłości, którą po naszej śmierci chce nam ofiarować.

Gość xyz12345
W porzadku, tylko...co dalej.. Tez jestem katolikiem i wiem, ze umarl za nasze grzechy, ale stuknelo mi wlasnie 40 lat i nie rozumiem dalej co z tego wynika.

Gość gość
Miłość jest odpowiedzią, bo Pan Bóg jest miłością a jego miłosierdzie trwa na wieki. Jego sprawiedliwość objawia się jako miłosierna - na przykład odpuszcza nam grzechy

Gość xyz12345
Tak, tylko ja dalej tego nie rozumiem. Milosc jest wielka, ale to nic do mnie nie przemawia. Moja corka powinna isc teraz do komuni, ale nie idzie, bo podczas nauki przykazac zapytala sie mnie co to znaczy nie cudzoloz? Jak mam jej to wytlumaczyc? Pojdzie pozniej. Uwazam, ze dzisiejsze nauczanie rozminelo sie z rzeczywistoscia o jakies 300 lat. Szkoda.

Gość gość
Właściwie to musimy chodzić do Jego Domu - do Kościoła, przejęzyczyłem się. Należy Go wielbić, a z bratem i siostrą się pojednać nim będzie za późno. Nie wolno się mścić. Odwetu Bóg nie chce. Nastawmy drugi policzek. I nie gniewajmy się na braci i siostry. Zacznijmy przebaczać i odpuszczać winy naszych braciom i siostrom.

Gość Chrystus Tobie Pomoże
Nie wiem co teraz bym powiedział ja moim dzieciom bo nie mam jeszcze dzieci więc trudno mi całkowicie szczerze odpowiedzieć, ponieważ są dzieci i dzieci. Gramy czasem z młodszymi braćmi na konsolach i są dzieci, które rozumieją więcej a inne mniej, wtedy się człowiek potrafi dopasować do rozmowy.

Gość xyz12345
Strasznie nie lubie stereotypow, ze np Bog jest miloscia, to za malo, rzadko chodze na msze, ale cenie tylko te, ktore zostaja w pamieci, malo niestety ich jest

Gość xyz12345
I widzicie sami - przemawiacie jezykiem takim, ktorego ludzie nie rozumieja. Muzulmanie robia to zupelnie inaczej, czego efekty widac.

Gość gość
O ile warunki Ci dadzą taką możliwość zwiększ częstotliwość chodzenia na msze. A nie tylko te które nam się podobają/które zapadają w pamięci

Gość gość
Bez miłości byśmy pomarli :P jak mówienie o miłości do Ciebie nie przemawia to przeczytaj sobie Hymn o Miłości w Biblii, ja sobie napisałem kilka miesięcy temu flamastrem na ręce gdy bardzo potrzebowałem oczyścić się z ranek i zwiększyć miłość. Ale tatuaży nigdy Ci nie polecę chociaż powiedziałby mi ktoś,że "strzelił" sobie Chrystusa, powód jest prosty, zaczniesz sobie robić to nie przestaniesz, tak mówi np. Piotr Glas np. Na youtube

Gość xyz12345
Dobrze, tylko po co mam chodzic na msze,z ktorych nic nie wynosze? Kiedys uslyszalem na spowiedzi, ze przez to wlasnie zdradzilem Chrystusa... Ja czuje w sercu Boga, nieraz z nim rozmawiam, ale nie wiem do konca, czy kosciol to jest najlepsze miejsce, zeby to robic...

Gość gość
Miłość Boga trzeba głosić wszędzie i zawsze, a jak ktoś stawia opór to go zagiąć miłosierdziem :P

Gość gość
Chodzę całe życie do Kościoła co tydzień więc też co raz więcej rozumiem, ale nie powiem , że nie wynoszę, bo tego się nie da w całości objąć, Boga za nogi złapać się nie da. Bóg sobie nie pozwoli na to, a i tak jak będziesz myślał, że to zrobiłeś to to Bóg nie był. Bóg kocha nas takimi jakimi jesteśmy.

Gość xyz12345
Moze powiem bardziej dosadniej: 20 lat temu ksiadz powiedzial o psie, co milowal swego Pana, mimo tego, ze ten mu milosci nie okazywal, Chrustys jest dla nas taki sam, to bylo trafienie w punkt. Drugi raz w zeszlym roku, gdy inny ksiadz zapytal sie, kto jest naszym krolem (oprocz Chrystusa), spojrzalem na mojego 4-letniego syna, ktory byl ze mna. Lzy same plynely. Niestety, malo jest takich ksiezy.

Gość gość
Religie to najwieksze zlo jakie spotkalo ludzkosc :)

Gość xyz12345
Tyle ze to jedno odroznia nas dzieki temu przykladowo od psa czy swini.

Gość gość
Biblia to stek bzdur o ktory ludzie za zabijaja od wiekow :)