Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uszkodzenie ciała dziecka w wypadku

Polecane posty

Gość gość

Witam. Nie dawno mieliśmy wypadek samochodowy jechaliśmy razem z 2.5 msc córka. Kobieta nie dostosowala prędkości do panujących warunków na drodze i uderzyła w nasz samochód nam w sumie nic się nie stało po za otarciami itd. Najbardziej ucierpiała nasza córeczka bo ma złamanie ręki i pekniecie czaszki. Czy mogę wkroczyć na droge sadowa dlatego że dziecko ma uszkodzenia ciala?

Gość gość
Należy ci się odszkodowanie (córeczce).

Gość gość
Jak było przewożone dziecko, że ma takie obrażenia???? Ubezpieczenie pewnie macie, więc do ubezpieczyciela z tym a jak nie pomoże to wtedy do sądu

Gość gość
Córka była w foteliku zacięta pasami

Gość gość
Określ przede wszystkim od kogo chcesz odszkodowanie. Od swojego ubezieczycoela czy od sprawcy wypadku czy od producenta fotelikow.

Gość gość
Od sprawcy wypadku. Fotelik zadziałał jak powinien mimo że cały spod popekal gdyby nie fotelik to pewnie mojej kruszynki by z nami już nie było. Sprawczyni uszkodziła 2 auta ba nasze skasowala. W najgorszym stanie jest moja córka.

Gość gość
jak fotelik zadziałal niby? Gdyby zadziałał, córce nic by się nie stało. Skoro była w foteliku to jakim cudem ma pekniętą czaszkę i złamaną rękę? Żle był zamocowany i wyfrunał przez okno i trzasnąl w drzewo???

Gość gość
Moze fragmenty uszkodzonego samochodu spowodowały takie obrażenia? Przeciez wiadomo ze jak cos uderza w nasz samochod to auto sie wgniata do srodka.Co za pytanie...

Gość gość
Dokładnie. Całe drzwi wpadły do środka. Nie rozumiem jak można źle zamocować fotelik jeśli masz taki problem to już twoja sprawa.

Gość gość
Autorko jest mnóstwo firm ktore walcza o odszkodowania za wypadki drogowe. Ubezpieczenie auta ,ktore spowodowało wypadek obejmuje odszkodowania dla poszkodowanych w innych autach bioracych udzial w tym zdarzeniu. Za tak duze obrazenia mozecie otrzymac duuuza kase. Poszukaj w swoim miescie takiej firmy, ona was poprowadzi. A zazwyczaj bierze iles procen (pewnie kolo 20-30)od uzyskanej kwoty odszkodowania.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. Tak bardzo się o nią boję chciałabym mieć to już za sobą i by było jak dawniej.

Gość gość
Aż się dziwię że firma odszkodowawcza jeszce do ciebie nie dotarła. To naprawde bardzo dziwne. Z doswiadczeniia wiem, że ich przedstwiciele docierają niejednokrotnie przed słuźbmi (policja , pogotwoeim). Czy toczy się postepowanie kare wobec sprawcy wypadku, jesli piszesz prawde to czyn sprawcy wypadku wypełnia przesłsłanki 177 kk. Po zakończeniu procesu leczenia córki , proponuję zgłosić szkode do ubepieczyciela sprawcy szkody- z oc posiaacza pojazdu

Gość gość
W jakim foteliku jechała córka?

Gość gość
Fotelik przodem czy tylem? Z ciekawosci pytam

Gość gość
Pewnie fotelik montowany tylem do kierunku jazdy. Przeciez to malenstwo i ja sie nie spotkalam by taki maluszek podrozowal inaczej.

Gość gość
Zapierniczaj kobieto do szpitala i badz przy swojej coreczce, a nie juz na forach urzedujesz i tylko sie zastanawiasz jak i ile kasy wyciagnac z tej tragedii. Zdazysz z odszkodowaniem, teraz skupilabym sie na dziecku. Ostatnie o czym bym myslalam w tej sytuacji to kasa kiedy moje dzieciatko lezaloby w ciezkim stanie w szpitalu

Gość gość
Jechało tyłem do kierunku jazdy. W szpitalu jestem codziennie jakbyś chciała wiedzieć a moje dziecko teraz śpi. Ma złamana reke peknieta czaszkę i krwiaka przymozgowego. O kasie również trzeba myśleć bo nie wiem czy np nie będę potrzebowała na leczenie.

Gość gość
odszkodowanie możesz dostać od sprawcy wypadku, od jego ubezpieczyciela oraz od Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego. sprawa w sądzie dopiero po zakończeniu spraw polubownych i karnej. nawet gdy sprawca miał OC i dostaniesz pieniądze to i tak możesz pozwać UFG gdy udowodnisz ze wasze straty nie zostały w pełni zrekompensowane-ale sprawę zawsze możesz przegrać i wtedy koszt założenia,wynagrodzenia pełnomocników stron, ewentualne opinie bieglych-wszystko Ciebie obciąży.

Gość gość
Jaki model fotelika i jaka mogła być prędkość uderzenia? Uderzenie boczne od strony dziecka czy jakoś inaczej?

Gość gość
Fotelik maxi cosi citi. Uderzenie w stronę kierowcy i przyciągnięcie aż do strony pasażera gdzie siedziała córka. Kobieta skasowala 2 auta i na samym końcu wjechała w drzewo. Więc jak ograniczenie było do 70 to ona jechała ze 110 albo i więcej.

Gość gość
Coś strasznego! Nie wiem, jak jest w przypadku niemowlaka ale pewnie ubezpieczyciel wypłaca odszkodowanie ale w przypadku starszych dzieci objętych takim ubezpieczeniem szkolnym też z te polisy można byłoby się ubiegać o odszkodowanie.

Gość gość
A i tak male dziecko to powinno w foteliku jechac ale z tylu nie z przodu.