Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kafeterianko, co zrobisz gdy już 500 plus zostanie wycofane ?

Polecane posty

Gość gość

bo na pewno bedzie , juz coś krecą, jakies tłumaczenia ze NA RAZIE JEST ZA WCZESNIE NA JAKIES ZMIANY :D czyli juz jakies pomysły na ograniczenie są, zacznie się od zwiększenia wymagań, nowe papierki, jakies limity...az po cichu garstka ludzi zostanie , reszta nie bedzie mogla tego brac...przypominam, ze do tej pory wydano na ten program az 20 MILIARDÓW ZŁOTYCH... ten program to jedna wielka katastrofa, zadłużenie Polski rośnie szybciej niz za rządów PO za SLD bylo lepiej niz teraz :O no ale wy jestescie socjalistkami więc kibicujecie prezesowi, reszta was nie obchodzi tylko własna dupa :D

Gość gość
ja mam 1000 z 500 plus odkładam co miesiąc na przyszłośc dzieci mąz zarabia ja wychowuje dzieci, jak zabiorą nic się nie stanie a sumka do tego czasu urośnie spora-a do tego wynajmuje swoje panieńskie mieszkanie więc kase mam

Gość gość
Co zrobię? Lamentowac nie będę. Biorę 500+ na drugie dziecko ale traktuje to jako taki dodatek, odkładam całość. Oboje z mężem pracujemy. Ja wychodzę z założenia, że to rodzice mają utrzymać swoje dzieci, a nie państwo. I naprawdę dziwię się, a znam takie, kobietom rezygnującym z pracy ze względu na 500+. Przecież można pracować, a dodatkowo dostawać 500+ (no ale wtedy na pierwsze już odpada). Dla mnie ten program mógłby nie istnieć, nie robi mi żadnej różnicy. Ja się zastanawiam nad jednym. Jak te wielkie zwolenniczki, które dałyby się pokroić za 500 żyły przed wprowadzeniem tego. Ich dzieci glodowaly, chodziły nagie, mieszkały pod mostem?

Gość gość
Powinni zlikwidowac to 500 plus

Gość gość
Ty autorko masz dzieci ?

Gość gość
Będzie ciężko, kosmetyczka, fryzjer, ciuchy. Sama będę musiała zarobić ;)

Gość gość
mam dziecko ale nie chodzę po mopsach i nie prosze się o jałmużnę :D mam za co zyc i nawet nie wiem jak się to załatwia, nie mam czasu na głupoty :D

Gość gość
Mam nadzieje ze nie przedłużą tego i będzie tylko do wrzesnia

Gość gość
rzucaja prace bo jest 500 plus i sie ciesza ze nie msza pracowac, a jak zlikwiduja czarna rozpacz

Gość gość
oj tam... jak nie bylo 500 plus tez wychowywalam dziecko. a teraz odkladam dla dziecka. moze sie kiedys przyda ta kwota

Gość gość
Niektórzy to nie mają żywcem żadnego zajęcia ani tematu tylko całymi dniami rozmyślają o tym kiedy zlikwidują 500+ i obsesyjnie zakładają tematy o tym. Autorko nie rozmyślaj w bunkrze całymi dniami na takie tematy bo życie ci ucieknie szybciej niż te rezerwy finansowe w Polsce.

Gość gość
Czy jest jakis centralny rejestr dzieci na ktore jest 55plus? Bo moj były nie placi alimentow i z taką babą ma dziecko. Dochod ma wysoki ale wlicza jako pierwsze dziecko ktorym się nie opiekuje. I w ten sposob wyłudza piec stoww,. Gdzie to zglosic?

Gość gość
zlikwidują to zlikwidują a na razie super ze jest 500 plus jedziemy na fajne wakacje i odkładam z tego programu 1500zł mam 3 dzieci 3 lat 6 lat i 10 lat nie pracuje teraz a maz zarabia wiec starcza nam niedługo 15000 tysięcy będę maiła bo już rok jest program super dla mnie to dodatkowa kasa

Gość gość
500 plus super i kupiliśmy mieszkanie 3 pokojowe ,mam 2 -ke dzieci z programu 1000 bo nie pracuje ,maż zarabia 2000 tysiące wzięliśmy kredyt i mieszkanie zamieniliśmy na większe bez 500 plus byśmy się nie zdecydowali a tamnto 2 pokojowe zarabia bo są lokatozry i spłacamy tym kredyt dotego kasa z 500 plus jest dobrze

Gość gość
Jak zlikwidują to zlikwidują...nie którzy to obsesyjnie podchodzą do tego programu.Ja obecnie nie pracuje i pobieramy 1.000zł od września córka idzie do przedszkola a ja do pracy i zostanie 500zł na drugie i będzie na opłaty związane z przedszkolem.

Gość gość
500 plus jest dobre nie musze na kasie pracować mam 2 ke dzieci wiec w domu siedze, i zapisałam się na zaoczne studia mam 1000 z programu,maż pracuje jak zlikwidują pójde do pracy i będę miała studia

Gość gość
ja inwestuje w siebie mam 3 dzieci, dotej pory nie pracowałam ,było ciężko teraz mam 1500 z programu i zapisałm się do szkoły fryzjerskiej, jescze trochę i otworze swój salon stać mnie na to i dają w urzędzie dotację na rozkręcenie biznesu , kase z 500 plus odkładam całą mam już prawię 16000 na biznes wystarczy dodatkowo karta dużej rodziny zniżki , mąz pracuje i dzięki programowi mamy lepsze warunki startu w przyszłośc

Gość gość
Sama patologia A do roboty k***y

Gość gość
A ja nawet nie będę ściemniała że odkładam- nie odkładam, a raczej odkładam niewiele, bez żalu wydałam większość żeby małemu kupić rózne bajery do pokoju, uzupełnić meble- bo pokój był świeżo zrobiony, mógł w końcu coś wymarzonego dostać. Bez problemu wychodzę z nim na basen, do kawiarni, rok wcześniej prywatna diagnostyka i leczenie były kosztem moich zimowych butów, w tym roku musieliśmy powtarzać i nie było to żadnym kosztem tylko po prostu nie odczuliśmy. Co zrobię jak nie będzie? A, to samo co robiłam przez poprzednie lata, po prostu będę starała się bardziej oszczędzać, wyszukiwać promocję, a w razie potrzeby wezmę dodatkową pracę. Jak na razie- nie muszę, ani ja, ani mąż w tym roku nie planujemy pracy na urlopie.

Gość gość
ja urodziłam swoje 5 dziecko 3 lata przed erą 500 plus Więc jak myślisz autorko co ja zrobię :-D

Gość gość
czyjes pieniądze w oczy kolą sam idz autorze wacku do roboty i zasuwaj na 500 plus

Gość gość
autor ma na myśli kaferianki które zerują na 500 plus, dają to biorą i korzystają a ty niestety musisz harać jak wół

Gość gość
Nie wycofają 500+ . Zrobili badania i rzeczywiście od zeszłego roku ur się stosunkowo więcej dzieci niż w zeszle lata. Gospodarka tez idzie do przodu. Nie siejcie propagandy bo rząd słowa na temat wycofania 500+ nie mowil.

Gość gość
To co robiłam zanim wprowadzono 500 plus -chyba to logiczne?

Gość gość
wszystkie odkładacie 500+ , no ciekawe :D

Gość gość
Nie wycofają, bo dzięki temu mają władze. Prędzej podniosą koszty czego innego, komu innemu zabiorą, ale 500 plus zostawią. Nie są głupi, wiedzą, że jeśli to zlikwidują już nigdy nie wygrają wyborów. To nie są samobójcy, ale cwane lisy :)

Gość gość
Znów zaczniemy jeść psy.

Gość gość
tak odkładamy a ty frajerze nie

Gość gość
frajer nie ma kasy to zakłada takie tematy w oczy kole jak jaja bawole

Gość gość
ja odkładam 1000 miesięcznie z 500 plus dzieci mają 2 i 4 l trochę przybędzie na lokacie