Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzecia ciąża..usuwać czy nie?

Polecane posty

Gość gość

Od razu napiszę,że finansowo jest ok,ale nie mam żadnego wsparcia w mężu, już teraz najczęściej sama siedzę z dwójką. On nie pracuje na etat, ma tzw. fuchy,ja finansowo jestem zabezpieczona,ale nie o to chodzi. Mam 30 lat, jestem w ok. 6 tygodniu,może 7.. Nie spałam całą noc i rozmyślałam. Poważnie rozważam aborcję, tzn.na tym etapie wystarczą tabletki. Mieszkam za granicą, tutaj nie ma z tym problemów. Chodzi o to czy ja dam radę w ogóle to zrobić i czy będę w stanie...Z jednej strony wiem,że to rozsądne i racjonalne wyjście,z drugiej...serce. Co innego mówi rozum,co innego serce. Co ja mam robić? Podpowiecie? Za teksty o antykoncepcji podziękuję - tak,wpadłam. Zdarza się.

Gość gość
Tak, dasz rade z 3. Pytanie czy dasz rade spojrzec swoim dzieciom w oczy jak zabijesz ich brata lub siostr. A moze zabij jedno z tych zyjacych, co to za roznica? Tego w brzuchu jeszcze nie znasz, nie pokochalas ale pokochalabys tak samo jak te, ktorej juz sa na swiecie.

Gość gość
sobie głupotę z mózgu usun dziecko się nie prosiło na świat jesteś okropna babo chyba ze to prowo i jesteś starym chłopem o zgrozo

Gość gość
Jeśli masz choć minimalne wątpliwości, nie rób tego, bo będziesz miała wyrzuty do końca życia. Dajesz radę z 2, to i z 3 sobie poradzisz.

Gość gość
Ja mam teraz dwójkę maluchów ( 2,5 roku jedno, tydzień drugie ) nie chciałabym w życiu trzeciego dziecka, a co jeśli to byłaby wpadka ? Gdyby pierwsza córka miała już z 10 lat to pewnie bym urodziła, ale gdyby przydarzyło się nam wcześniej np za rok czy dwa to chyba bym usunęła. Bo nie chcialabym i nie dałabym rady się tak poświęcić. Trójka małych dzieci to jest masakra! Dlatego rozważam nawet jakąś bardziej radykalną antykoncepcje nawet podwiązanie jajowodow.

Gość gość
Też uważam, że jeżeli ma się chociaż cień wątpliwości to lepiej kierować się sercem niż rozumem, bo możesz usuwając ciążę i myśląc, że tak będzie lepiej zniszczyć sobie życie. Co z tego, że fizycznie będzie łatwiej, jak psychicznie tego nie udźwigniesz? Wtedy ta starsza dwójka nie będzie miała takiej matki jak do teraz. Chyba, że wiesz, że nie wpłynie ta decyzja na twoją psychikę to wtedy rozważaj taką opcję.

Gość gość
Twoja decyzja i tylko Twoja, nie podpowiemy nic. Ty będziesz żyła z konsekwencjami swojej decyzji jakakolwiek by ona nie była. Jeśli urodzisz to dziecko to je pokochasz tak jak te starsze, radę dasz, a że będziesz wykończona, to pewne, no ale to "tylko" 3-4 lata później już bardziej z górki jest. Jeśli usuniesz to....... no właśnie, co się stanie? Nie będzie tego dziecka.TYLE!!!!!!!!!! Będziesz potrafiła z tym żyć?Ja potrafię, tysiące kobiet podejmuje tę decyzję i potrafią z tym żyć, ale są takie, które bardzo żałują. Katoliczki i kobiety nie do końca pewne swojej decyzji tak jak ty

Gość gość
A ja mam 3kę: 4,5 roku, 3 lata oraz 1,5 mca. Nie będę ściemniać - jest ciężko, ale łatwiej niż z malutką dwójką. Dasz radę, ale postaraj się jakoś zaktywować męża. Ja w ciąży wymogłam pomoc, bo ok, on wychodził i wracał przed 6, ale ja nie wyrabiałam.

Gość gość
Co ty pier........ z trójka łatwiej!!!!!!! Bajka? Wiem co piszę, bo też mam 3 w wieku twoich dzieci i jest kocioł! Łatwiej było z 2!!!!!! Nie namawiam autorki do aborcji, ale szczerze napiszę z trójka jest ciężko, jeśli nie ma nikogo do pomocy to 3 lata z życiorysu.

Gość gość
Trzecie dziecko mam nieplanowane. Ma teraz cztery lata. Jest kochane, tyle przytulania, ciepłych słów, komplementow...ostatnim cukierkiem sie podzieli, zawsze o mnie pamięta...jakby wiedzial, ze moglo go nie byc i dziekuje mi za to. Nie wyobrazam sobie zycia bez niego.

Gość gość
gość dziś A tak - łatwiej mi jest dziś niż wcześniej, bo dziś moja dwójka chodzi do przedszkola i mam ich od 15 do 8 a nie 24/dobę. Do tego są w stanie się sobą zająć, a i ja nauczyłam się lepiej organizować czas i funkcjonować. Pozdrawiam

Gość gość
Do gosc 13:30 Przy takich wpisach mieknie mi tylek... Powaznie. Niby proste slowa a jakie szczere i prawdziwe. Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego :-)

Gość gość
13.37 łatwiej bo jest przedszkole?! Piszesz poważnie? Argument nie do obalenia.

Gość gość
Autorko nie rób tego.. Będziesz żałować do końca życia, ale niestety tego już nie cofniesz.. Dasz radę i z 3 dzieci.. A w jakim wieku są teraz Twoje pociechy?

Gość gość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :-) Postanowiłam,że urodze. Nikt nie będzie decydować o moim życiu i moich dzieci. Ja je wychowam i mam nadzieję,że zrobię to dobrze. Oby.:-) A co do wieku,to córka 7,5 roku, a syn w czerwcu będzie miał 2 lata.

Gość gość
Nikt nie chciał decydować o Twoim życiu. Powodzenia:)

Gość gość
Jak mozna w dzisiejszych czasach zaliczyć wpadkę ? żałosne :(

Gość gość
Stara klempa i wpadla. A dziecko niczemu nie winne zaplaci zyciem za to, ze matka mysli cipskiem zamiast glowa. Te dzieci co masz, tez kiedyś byly 7 tyg zarodkami. Jako matka powinnas sie wstydzic mysli o aborcji !

Gość gość
Pupa

Gość gość
Nie usunelabym . Sama mam 3 pociech. Pewnie ze nie jest latwo ale tez sa takie chwile dla ktorych serce matki sie raduje. Dasz rade. Dzieci rosna za 4 5 lat bedziesz dumna mama 3 wspanialych dzieciaczkow. Powodzenia.

Gość gość
Ja mam trojke z czego najmlodsze ma 7 miesiecy i plamuje kolejne. Powodzenia autorko

Gość gość
Nie zabijaj. Dostałaś sama szansę by żyć i przeżyć pięknr chwile. Nie odbieraj tej szansy wlasnemu dziecku. Niech Cie Bóg blogoslawi i strzeże.