Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Całkowity zakaz c.hemicznej antykoncepcji jesteście za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość

http://natemat.pl/191201 ,przeciwnicy-praw-kobiet-w-natarciu-oprocz-totalnego-zak azu-aborcji-teraz-forsuja-jeszcze-totalny-zakaz-antykoncepcj i Plusem byłaby na pewno ochrona zdrowia i plodnosci u kobiet czyli wyzszy przyrost naturalny, a minusem pewnie wiecej niechcianych ciaz... A wy jestescie za czy przeciw?

Gość
Jestem za! Moze wtedy wreszcie ten glupi narod obudzi sie i pogoni czarnych i ich przydupasow.

Gość gość
Nie zrobia tego. Noe sa az tak głupi.

Gość gość
chachachachachachachacha... ale jaja... na szczescie już mam prawie 40 lat i bekę z tego durnego kraju...

Gość gość
Najbardziej przerażające jest to, że oni mogą to zrobić, a głupi naród nic nie zrobi, bo nastrasza, że 500 zabiorą. Ja mam spiralke, dopiero zainstalowaną więc........ Ocet niektórym zostanie.

Gość gość
I wykopanie dołu w ogródku za krzakiem porzeczki 😴

Gość gość
Jestem jak najbardziej za! Plodnosc to dar, ale trzeba nauczyc sie z niego korzystac sposobami naturalnymi.

Gość gość
A chemiczna to jaka ? Tabletki ? Pytam serio

Gość gość
chemieczna czy doustna? chemiczna wg mnie wszelkiej masci - globulki ktore wepchniete do piczy pienia sie i rozpuszczaja by zabic plemniki. ciekawe czy po stosowaniu takich globulek kobieta nie ma pieczenia, uplawów itd. moze i srodek plemnikobojczy ktorym pokrywaja jelitko wciagane na kindybala :D

Gość gość
No i bardzo dobrze. Bo hormony i środki pomocnicze zawarte w antykoncepcji (nie tylko doustnej) niszczą zdrowie kobiet (prowadząc nie tylko do nowotworów, ale są również genotoksyczne, co z kolei jest przekazywane potomstwu). Tylko tego nikt nie mówi, a większość kobiet jest zbyt prosta, żeby samemu chcieć sprawdzić, doinformować się itd. Są inne bezpieczne metody kontrolowania płodności (np. zewnętrzne monitory cyklu i poziomu hormonów: Persona + Lady Comp, albo po prostu wazektomia)

Gość gość
gość dziś No tak, już lecę się bawić w rosyjską ruletkę, elektroniczną czy nie :o To raz. Dwa: nie mam zamiaru uprawiać seksu wtedy, kiedy "można", tylko wtedy, kiedy mam ochotę. A przeważnie największą ochotę mam wtedy, kiedy "nie można".

Gość gość
Tepe babska biora hormony latami zeby pan i wladca mogl zamaczac fioooota bez gumy. Upodlone krowy. :D

Gość gość
Dobrze, że mój mąż zdążył zrobić wazektomię, bo jeszcze i to zdelegalizują....

Gość gość
Będę się pierd/olic, bo lubie, a nie plodze i brać tabletki i moga mi naskoczyc :):):)

Gość gość
Nie korzystam z chemicznej antykoncepcji. Stosujemy z mężem wstrzemięźliwość w dni potencjalnie płodne, mierzenie temperatury i obserwację śluzu, a jak nas weźmie nagła chuć, to prezerwatywę. 12 lat małżeństwa, dwoje planowanych dzieci, myślimy o trzecim (na moje 40ste urodziny).

Gość gość
ja podobnie jak z 07:37 :D Chyba ich pogieło!!!

Gość gość
A co z kobietami, które biorą tabletki leczniczo?

Gość gość
gość dziś Nie korzystam z chemicznej antykoncepcji. Stosujemy z mężem wstrzemięźliwość w dni potencjalnie płodne, mierzenie temperatury i obserwację śluzu, a jak nas weźmie nagła chuć, to prezerwatywę. 12 lat małżeństwa, dwoje planowanych dzieci, myślimy o trzecim (na moje 40ste urodziny). Z Chyba żartujesz, że miałabym tak żyć :/

Gość gość
Nie każdy ma ochotę robić to dzień, w dzień, kiedy można, czyli dosłownie może 6 dni, a potem nic. Ja np. wolę co 2-3 dni, czasem rzadziej, co w praktyce przerodziłoby się w 1 raz w miesiącu.

Gość gość
gość dziś Każdy wybiera co mu pasuje. Na pewno nie jest to metoda dobra dla często zmieniających partnera singielek, ale dla statecznych, zdrowych małżeństw o zbliżonym libido jest skuteczna, zdrowa i wbrew pozorom nieupierdliwa.

Gość gość
Ale wszystkie nagle się troszczą o cudze zdrowie. Niech najpierw zaczną walczyć z papierosami i chemią w jedzeniu, bo to bardziej niezdrowe i nie mamy wyboru. Oczywiście rząd tego nie zrobi, bo ich interesuje tylko zaglądanie innym do łózka, a nie zdrowie narodu. Niech biskupi spojrzą na swoja otyłość, to także jest niezdrowe i może prowadzić do śmierci. Na swoje grzechy to już nie patrzą. Nie biorę tabletek, więc mnie problem nie dotyczy, ale wkurza mnie to wpieprzanie się we wszystkie sfery życia. Jeżeli ktoś lubi i seks i chce go uprawiać kilka razy dziennie, a nie tylko wtedy, kiedy może, to jest to jego sprawa i rządowi nic do tego.

Gość gość
gość dziś Ale ja mam męża i właśnie o tym mówię, że wolimy np. co 3 dni, niż dzień w dzień, kiedy mam niepłodne. Czasem jest tak, że wychodzi tydzień przerwy, czyli bez tabletek byłby to raz w miesiącu, bo potem płodne i okres.

Gość gość
Mnie to rybka, nie robiłam i nie zamierzam robić sobie bałaganu w hormonach. Tylko gumka.

Gość gość
Mi nie chodzi o zdrowie, bo skutki beda odczuwac te co lykaja hormony latami. Ale czego sie nie robi dla misiaczka, zeby mogl poroooochac bez lateksu Upadlacie sie, kosztem swojego zdrowia. Odpowiedzialny mezczyzna nie pozwoli kobiecie faszerowac sie przez lata, tylko robi wazektomie.

Gość gość
Odpowiedzialny mezczyzna nie pozwoli kobiecie faszerowac sie przez lata, tylko robi wazektomie. xxx Otóż to!

Gość gość
Z Chyba żartujesz, że miałabym tak żyć :/ XXXXXXXXX A co w tym takiego strasznego ?? Ja tez uzywam prezerwatywy w dni plodne, a w pozostale dni bez. Obserwacje prowadzę od 10 lat i doskonale wiem, kiedy mogę zajść w ciążę. Nie zawiodlam się, bo w ciążę zaszlam raz i to w pierwszym cyklu starań. ;) wiec dla mnie rowniez prezerwatywa + obserwacje od lat sa najlepszym sposobem i w niczym nie ograniczaja, nie wiem co w tym takiego strasznego. Tak samo moglabym napisac ze codziennie branie hormonow jest dla mnie straszne ale mi zwisa jak sie kto zabezpiecza. ;)

Gość gość
poszłabym dalej i gumki też na receptę... albo wycofać ze sprzedaży. Nie mówiąc już o niebieskich tabletkach

Gość gość
gość dziś Obserwacja cyklu to żadna metoda, bo do sprawdzenia owulacji potrzebowałabyś USG.

Gość gość
gość dziś Nie rozumiesz, że niektóre kobiety chcą mieć kontrolę w swoich rękach, a gumka może pęknąć?

Gość gość
Niebieskie tabletki zostaną, gumki będą zakazane. Naród musi się rozmnażać, ktoś musi na nierobow z wiejskiej zapier......., Tu nie chodzi o nasze zdrowie, nie bądźcie naiwne, oni mają to głęboko w powazaniu. Tu chodzi o kontrolę, oni chcą kontrolować każdy aspekt naszego życia. Niektóre z was uważają, że to uwlaczające kiedy używając tabletek pozwalamy facetom na seks bez gumy, no może, ale dla mnie bardziej uwlaczajace jest to, że jakiś obcy facet decyduje o najbardziej intymnych sprawach w moim życiu. Tyle w temacie.