Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Całkowity zakaz c.hemicznej antykoncepcji jesteście za czy przeciw?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś gość dziś Obserwacja cyklu to żadna metoda, bo do sprawdzenia owulacji potrzebowałabyś USG. Xxxxx Nieprawda. Ja wiem, kiedy mam owulacje (dni plodne zaczynaja sie przed nia), bo widze po wykresie, w cyklu z ciaza zaobserwowoalam nawet dolek implantacyjny i juz wiedzialam ze bedzie ciaza. Poczytaj najpierw na czym ta metoda polega, a potem sie wypowiadaj. Przez 10 lat jakos zawsze udawalo mi sie wyznaczyc dobrze dni plodne, i mam jedno planowane dziecko. A hormonow brac nie mogę. Dlatego lacze te metoda z prezerwatywa wlasnie zeby moc sie kochac tez w dni plodne.

Gość gość
Czemu wasi mezowi nie zrobia wazektomii jak nie chcecie wiecej dzieci ?

Gość gość
gość dziś Nie jesteś w stanie zaobserwować owulacji, ewentualnie dni płodne, ale nie owulacje, bo ją można stwierdzić tylko u lekarza przez badanie USG

Gość gość
niedługo będzie gorzej niż w Afryce :D :D :D

Gość gość
gość dziś Bo za trwałe pozbawienie płodności kodeks karny przewiduje kary dla lekarzy + to jednak operacja pod narkozą, a nie takie hop siup

Gość gość
Czemu wasi mezowi nie zrobia wazektomii jak nie chcecie wiecej dzieci ? x Bo jest to trwałe pozbawienie płodnosci. Dlatego. Ani ja ani mąż nie chcemy być trwale niepłodni, bo być może jeszcze kiedyś będziemy chcieli mieć kolejne dziecko. Z resztą co kogo boli moja macica czy układ hormonlany? G****o komu do tego jaką anykoncepcję i z jakich powodów stosuje.

Gość gość
Oczywiście, że jestem przeciw. Mimo, że sama stosuję prezerwatywy.

Gość gość
Phahaha chyba posralo tych debili, co ich obchodzi czy biorę sobie pigułki czy nie? Niech spiertalaja ode mnie downy. Tyle rzeczy do zrobienia w tym kraju gospodarka, służba zdrowia, a ci się zajmują tym co baby sobie do piczy wkładają...

Gość gość
Prezerwatywy zmniejszają doznania również kobiet, więc rezygnuje się z nich nie tylko dla wygody facetów. A wazektomia jest dobra dla par, które już więcej kategorycznie nie chcą dzieci. Wyobraźcie więc sobie, że są również pary, które aktualnie nie chcą dziecka, a kiedyś, w przyszłości będą chciały. Poza tym za to pewnie tez się wezmą w dalszej kolejności.

Gość gość
przecież w Polsce wazektomia jest zabroniona tak samo jak aborcja, więc po co takie głupoty pisać? Niedługo dojdzie do tego, ze każdy będzie się seksił sam ze sobą z obawy przed niechcianą ciążą.. Prezes żyje bez, to i reszta może

Gość gość
Tak w ogóle to stary temat. Problem upadł czy nawet nie został podjęty, a my się niepotrzebnie emocjonujemy. Może warte jedynie uwagi jest to, że przy obecnym rządzie takie zagrożenie jest realne.

Gość gość
gość dziś Nie upadł, poszedł do Pani Premier.

Gość gość
Do pani pasztet...

Gość gość
I papierosy i alkohol też zabrać! A co! Jak szaleć to szaleć

Gość gość
gość dziś gość dziś Bo za trwałe pozbawienie płodności kodeks karny przewiduje kary dla lekarzy + to jednak operacja pod narkozą, a nie takie hop siup xxx To jest zwykły zabieg ze znieczuleniem miejscowym. Wchodzisz do gabinetu na pół godzinki i wychodzisz do domu i zapominasz. Mój mąż to miał. Nie ma żadnej operacji ani narkozy.

Gość gość
gość dziś gość dziś Bo za trwałe pozbawienie płodności kodeks karny przewiduje kary dla lekarzy + to jednak operacja pod narkozą, a nie takie hop siup xxx Aha, i wazektomia u mężczyzn jest odwracalna. I nie ma żadnych kar dla lekarzy z tego powodu. Normalnie takie zabiegi u nas się wykonuje. Nie wykonuje się podwiązania jajowodów kobietom.

Gość gość
Paniom poslankom z partii rządzącej za antykoncepcje służy uroda...a raczej jej brak.:-D

Gość gość
gość dziś przecież w Polsce wazektomia jest zabroniona tak samo jak aborcja, więc po co takie głupoty pisać? Niedługo dojdzie do tego, ze każdy będzie się seksił sam ze sobą z obawy przed niechcianą ciążą.. Prezes żyje bez, to i reszta może xxx Wazektomia jest całkowicie legalna. Po co piszesz głupoty skoro się nie orientujesz w temacie?

Gość gość
Wazektomia jest odwracalna, więc chłopak który nawet nie jest w stałym związku tylko się jeszcze buja po imprezach może jej dokonać dla świętego spokoju, żeby nie zaliczyć z nikim wpadki, a jak zechce mieć kiedyś dzieci może ja odwrócić.

Gość gość
I jest to zabieg nieinwazyjny, wykonywany przy znieczuleniu miejscowym i nie niesie za sobą żadnego ryzyka w przeciwieństwie do sterylizacji kobiet, która niesie za sobą szereg powikłań (głównie na tle hormonalnym) i jest w przeciwieństwie do wazektomii operacją.

Gość gość
I jest to zabieg nieinwazyjny, wykonywany przy znieczuleniu miejscowym i nie niesie za sobą żadnego ryzyka w przeciwieństwie do sterylizacji kobiet, która niesie za sobą szereg powikłań (głównie na tle hormonalnym) i jest w przeciwieństwie do wazektomii operacją.

Gość gość
A prezerwatywy to jest śmiech na sali. Powinny być stosowane ale tylko razem z monitorami cyku i hormonów wymienionymi na wcześniejszej stronie. Natomiast w ogóle ale nie chronią przed STD-sami. Świadomość polskich kobiet na temat STD-sów jest żenująca, tym bardziej w obliczu coraz większego przyzwolenia społeczeństwa na rozwiązłość. Większość z was się tu rozpisuje często jak to normalne jest że miało co najmniej 3 partnerów przed dziećmi, a ojcowie waszych dzieci po 6-7 partnerek. Założę się że 90% z was ma HPV, o którym nie wie, bo nie wie nawet co to, a potem się będziecie dziwić skąd macie nowotwory szyjki macicy. Wy się nawet nie badacie z nowymi partnerami przed rozpoczęciem współżycia w nawet najbardziej podstawowej formie. Niestety nasz Ciemnogród nie finansuje wymazów diagnozujących HPV, żeby zapobiegać późniejszym zmianom onkologicznym, tylko śmieszną nic nie wnoszącą tanią cytologię, która jedynie potwierdzi już zaistniałe zmiany nowotworowe.

Gość gość
A poza HPV jeszcze szereg innych niespodzianek, bo współżyjąc z każdym jednym mężczyzną dostajecie w pakiecie wszystkie syfy jego dotychczasowych partnerek i ich wcześniejszych partnerów. Czyli to jest tak jak byście współżyły z dziesiątkami przeróżnych ludzi, a czasem setkami (jak zaliczacie osoby prostytuujące się lub mające kontakt z osobami prostytuującymi się).

Gość gość
Nie przesadzajcie, że wazektomia jest taka idealna. Po pierwsze występują po niej skutki uboczne, rzadko bo rzadko, ale na kogoś musi paść. Poza tym odwracalność nie jest w 100%, może się zdarzyć, że nic z tego. Takie dane podaje nawet klinika zajmująca się wazektomią, więc raczej trudno, aby kłamali, bo to nie jest w ich interesie. "Odwracalność wazektomii jest możliwa, ale zabieg naprawczy jest skomplikowany i nie zawsze kończy się powodzeniem. Dlatego powinieneś zdecydować się na wazektomię tylko w przypadku, gdy jesteś zupełnie pewien, że nie chcesz mieć już więcej dzieci."

Gość gość
Masz kiepskie informacje. Skutki uboczne wazek. są śmieszne w porównaniu z tym co dzieje się z organizmem kobiety po ligacji jajowodów - przechodzi przez naglą menopauzę. Poza tym wazek. jest aktualnie absolutnie odwracalna, a nawet czasem dochodzi do samoistnego zrostu, dlatego mężczyzna musi co jakiś czas badać nasienie pod kątem obecności plemników, żeby nie było że myśli, że jest zabezpieczony, a tymczasem jest na nowo płodny i wpada.

Gość gość
11:51 akurat laska wyżej napisała prawdę. Zabieg wazektomii nie zawsze jest odwracalny.

Gość gość
11.20 Masz 100 % rację, podpisuję się rękoma i nogami pod tym co napisałaś. Nie zarzucaj jednak innym ignorancji, wiele z nas zdaje sobie z tego sprawę. Już widzę te pary, które przed pierwszym stosunkiem idą do rodzinnego po skierowanie na pakiecik badań. Nie orientuje się za bardzo, ale ten wymaz to chyba w sanepidzie?

Gość gość
Znikomy %!!! W dodatku nie powoduje nijak bezpłodności! Wystarczy pobrać nasienie z kanalików jak się chce mieć dzieci i dokonać prostej inseminacji (nie mylić z IVF!!)

Gość gość
No skoro się nie orientujesz i piszesz o sanepidach to jesteś jedną z tych, które raczej nie zdają sobie z tego sprawy. Wymaz się robi u gina. Nie jest refundowany. Jest refundowany jedynie w szpitalu dla młodych dziewcząt, ale też ciężko dostać skierowanie (witamy w PL!!!)

Gość gość
Ten projekt ustawy dotyczy nie wszelkiej antykoncepcji chemicznej, tylko tej zapobiegającej zagnieżdżeniu,więc np. spiralom. Co do zdrowia- nie ma żadnych przekonujących dowodów na to że długotrwałe zażywanie tabletek niesie ze sobą zagrożenie. Co do płodności- hm, biorę prawie 10 lat, w ciągu których dwie planowane ciąże w które zaszłam w pierwszym cyklu... meża na wazektomię nie namawiam bo nikt nie da gwarancji że będzie zupełnie odwracalna, a nie wiadomo jak się życie potoczy, może za rok mnie samochód przejedzie a on znajdzie inną żonę która też będzie chciała mieć dzieci. Sama też bym się na to nie zdecydowała, tzn. na podwiązanie jajowodów. Metody naturalne które polegają na nie uprawianiu seksu to już kompletnie nie dla nas, tak samo jak seks w prezerwatywie- nie wiem skąd przekonanie że tylko mężczyznom to nie pasuje, dla mnie to też kiszka...