Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

muusia

sierpniowe mamy 2016 cz. III

Polecane posty

Gość gość
v

Gość gość
t

Gość gość
up

Gość gość
s

Gość gość
up

Gość gość Klaudia
dziewczyny co robicie z za małymi już ubrankami? trzymacie czy sprzedajecie?

Gość monika900
jak byl maly to nie akceptowal tej pozycji, potem duzo z nim lezelismy i cwiczylismy i kolo 5 miesiaca polubil. odkad zaczal się obracac to lezal czesto na brzuchu a od tygodnia nie chce. tak jak gosc napisal chyba woli noszenie, ewentualnie lezenie w bujaczku bo jak tylko go klade na mate to ryk, albo polezy chwile i dopiero potem placze

Gość monika900
Klaudia ja polowa oddalam, a druga polowe zostawilam sobie dla drugiego dziecka

Gość Ancia1000
Mamy winowajcę;-) widzę biala kreseczke na dole, pierwszy ząbek się pcha... Tylko on takie noce ma od urodzenia, to nie bardzo mogę na ząbki zwalić. Ale w te ostatnie to ewidentnie coś mu przeszkadzało to jest teraz wytłumaczenie.

Gość Rzsowa
Ja właśnie nie wiem co z tym ubrankami robic. Jedne wyrzucam, inne oddaje na pck itp, a te najładniejsze zostawiam ale nie mam dla kogo :( w sprzedawaniu sensu nie widzę. Kilka dni temu wystawilam sukienke do chrztu corki. Lezala w szafie tyle lat moze ktos kupi. I mam zamiar wystawic kilka jej sukienek kupowanych w smyku. Ale takie drobniejsze ubranka typu body czy jakies spodenki to nie wiem kto by kupowal. Bo chyba wychodze z zalozenia skoro ja nie kupuje to inni tez nie kupią. Moze doczekam sie spotkania mam i wymiany ciuszków bo u nas w miescie jest to praktykowane i ostatnio bylo na jesieni. Klaudia Tymek w dzień ma dwie drzemki łącznie jakies 2-3 godziny. I podczas tego spanie nie marudz tak jak w nocy tylko spokojnie spi. Dzis cos mu się katarek lekki pokazał. Mam nadzieje ze przejdzie po viburcolu a jak nie to atekortinem posmaruje.

Gość gość
a czy wasze dzieci przewracają się na brzuch i na plecy w obie strony?

Gość gość
rzs a jakie masz najmniejsze te ubranka od córki?

Gość gość Klaudia
no własnie. ja mam mase pieknych ciuszkow po Emilce. Niektorych nawet ani razu nie ubrałam. Widzialam na sprzedajemy.pl ze tam wystawiaja całe paki na dany rozmiar....i to kupują ludzie..tak sie zastanawiam czy nie wystawie

Gość Ancia1000
RZSowa a czym ty to smarujesz? To jest jakaś maść?

Gość gość Klaudia
moja córka się przewraca z plecow na brzuszek i spowrotem w obie strony

Gość gość
Ghh

Gość gość
Max przewraca się z pleców na brzuch, w druga stronę udało mu się tylko kilka razy ale od tygodnia zaczął się czołgac i coraz sprawniej mu to wychodzi. Izka

Gość gość
to znowu ja - od pytania o przewracanie się dziecka w obie strony:) miałam na myśli obie strony, czyli przez prawe i lewe ramię:)

Gość Kłębuszek31
Moja tez przekreca się w dwie strony. Monia, nie martw się. Pewnie synek ma gorszy okres i dlatego marudzi na brzuchu. Moja tez tak miała, że Jej się nudziło ale teraz jest już ok. A drugiego dzidziusia kiedy planujesz? :-) Przepraszam, że tak pytam. :-)

Gość Kłębuszek31
Ancia, super! Doczekalas się. :-) Ja jak zaglądam do buzi mojej to widzę takie małe białe punkciki na dole ale to jest okrągłe i mikroskopijne wiec chyba nie to. :-)

Gość Ancia1000
No to Klebuszek czekamy teraz na twojego zabka;-) u nas jest taka biała kreska i jak smaruje palcem to coś tam wyczuwam

Gość monika900
Klaudia a to Twoje pierwsze dziecko? nie planujesz kolejnego? ja jeszcze nie wiem kiedy, na pewno nie jedno po drugim, chce wrocic do pracy i moze za 2-3 lata a Wy dziewczyny planujecie wiecej dzieci? gosciu moj przewraca się w obie strony, duzo czesciej z plecow na brzuch niz z brzucha na plecy, ale umie w obie strony, w prawo i w lewo

Gość monika900
powiem Wam, ze tak czytam te informacje w necie i mysle sobie, ze kiedys bylo źle jak nie bylo dostepu do informacji ale teraz jest ich nadmiar, ataktuja z kazdej strony i przez to czlowiek sie tak martwi o to dziecko przynajmniej ja tak mam, naczytam się co juz powinien robic a jak nie robi to się martwie...:(

Gość gość Klaudia
Monika mam dokładnie to samo...potem sobie wmawiam, że już nie będę czytać..mija kilka dni i dalej czytam :P ale tak już chyba będzie...już zawsze będziemy się mniej lub bardziej martwić o nasze skarby :) Ja planuję drugie dziecko. Ale nie wiem kiedy. Dlatego nie chcę tych ubranek trzymać. Może minie rok, a może 5 :P a może będzie chłopak..a ja mam większość typowo dziewczęcych ubranek. Uniwersalne dałam bratowej bo w grudniu urodziła chłopczyka. Jak będę w ciąży to będę mieć całe 9 miesięcy na kupowanie :) Poza tym już wiem, że przy Emilce przesadziłam z ilością tych ubranek. Ale po pierwsze brak doświadczenia a po drugie nie mogłam się opanować :D

Gość Kłębuszek31
Nie martw się a już na pewno nie czytaj tego co w necie. Nabijesz sobie tylko do głowy różnych rzeczy i będziesz się denerwować. Każdy dzidziuś ma swoje tempo wzrostu i rozwoju. Zobaczysz, jeszcze trochę i nie nadazymy za Nimi. :-) Będzie dobrze.

Gość monika900
Klaudia a w jakim wieku jesteś jak to nie tajemnica?:) ja mam duzo uniwersalnych ubranek. Te lepsze i te co szczególnie mi się podobają to zostawiam :) ale wszystkich faktycznie nie ma co trzymać, moda się zmienia a ochota na kupowanie takich małych ciuszków zawsze jest :)

Gość gość
Monia u nas tez teraz jest niechęć leżenia na brzuchu, oni są w podobnie urodzeniowa to może faktycznie taki okres. Obraca sie w obie strony chociaż częściej na prawa stronę a z brzucha na plecy to sporadycznie. Nie szczepiła małej bo syn ma zapalenie krtani i wole zaczekać tydzień. Dzisiaj byłam w szoku bo chętnie sie uśmiechała do pielęgniarek i nawet rówieśniczkę zaczepiała. Wazy malutko bo 7115 g. Nika

Gość gość
Up

Gość gość
Ip

Gość gość
Upip