Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 28 lat a czuję się na 88, byłam u kilku lekarzy i nadal jestem zmęczona

Polecane posty

Gość gość

Taki stan trwa juz od 5-6 lat, kiedyś miałam chęc i siłe na imprezy, wycieczki rowerowe po 50 km, dbałam o siebie, ciagle nowa fryzura, eksperymenty modowe, mialam duze ambicje plany, chodzilam na randki... a teraz jestem ''zamulona'', wstaje i nie wiem po co, spie po 10 godzin, z trudem wstaje z łózka, nie mam juz zadnych planow, nic mnie tak naprawde nie cieszy, unikam facetow randek, zawodowo do d**y, tkwie ww firmie na gównianym stanowisku bez perspektyw ale chociaz mam stabilną prace i pensje troche wiecej niz najnizsza - 2100 do ręki Objawow mam wiecej np łatwo marzne, nie mam apetytu, powiecie ze depresja ? Chodzilam do psychiatry, brałam kilka roznych leków, bylam u neurologa, kardiologa bo myslalam że moze mam niewydolność serca, robilam badania na wszystko, od cholesterolu po borelioze i witamine D, bralam rozne suuplementy , głódówka, odkażanie się ziolami sranie w banie czyli co, to juz starość ?

Gość gość
Tylko czemu na "uczuciowym"? Dziwne, że głodówka nie pomogła, ile i jak długo? Tarczycę badałaś? O jodzie czytałaś?

Gość gość
ja czuje sie tak samo, jestem krotko po 30stce i juz od kilku lat tak mam. moim zdaniem to wina psychiki. mam hashimoto ale hormony w normie. zastanow sie gleboko czy stalo sie w twoim zyciu cos nieprzyjemnego? moze w dziecinstwie? u mnie tak bylo i odkad to sobie uswiadomilam to wszystko poszlo w dol. jestem b. zmeczona, senna, calkowity brak energii..nie wiem rowniez co robic. dziwie sie ze byla su tylu lekarzy i nie pomogli bo jakby masz objawy depresji. rozumiem ciebie.. ps. moze tkwisz w jakims nieudanym zwiazku z facetem i nie jestes szczesliwa z nim? moim zdaniem musi byc przyczyna w psychice.

Gość gość
Ja już po 3-dniowej głodówce dostaję pałera.. Ogólnie to: 1. oczyścić jelita (najlepiej wlewami z własnego moczu, czytaj Małachow - Urynoterapia), 2. Oczyścić wątrobę (olej, sok, wcześniej sól gorzka, mnóstwo informacji na guglach), 3. Przejść na dietę głównie roślinną, w jak największym stopniu surową), 4. Odstawić rafinowany cukier, używki, 5. Stosować okresowo głodówki (albo post Dąbrowskiej, szybsze i skuteczniejsze są głodówki), 6. zaznajomić się z technikami pracy z umysłem, np. z metodą Silvy. xxx Wskrzesi nawet umarłego, a co dopiero 28 letnią "dziewoję" :)

Gość gość
I jeszcze jedno - najlepiej wyeliminować z diety gluten.

Gość gość
a wy jak wytrzymujecie na głodówkach ? ja mam podobny problem i kiedys chciałam zrobić głodówkę, 1 dzień bardzo męczący bo ciagle chcialam to przerwać, myslalam sobie ze zaczne jednak od jutra, dzis ostatni dzien jedzenia ale dalam rade, 2 dzien straszny byl maj a ja trzęslam się z zimna w bluzie , wypilam szklanke wody i zaraz ją wysikiwałam, bol glowy, oczu, 3 dnia nie wytrzymalam rzucailam sie jak nienormalna na paczke delicji, a potem juz poszlo, zjadłam tyle co 3 facetow

Gość gość
Taa..glodòwka najlepsza na rozwalenie metabokizmu. Autorko, jesli masz zrobione badania krwi, i są ok, bierzesz magnez i potas, to brakuje Ci...milosci, radosci. To nie choriba ciala, a duszy. Co się stalo? Ty znasz odpowiedz , i musisz znalezc sposób, by sie uleczyc.

Gość gość
Tarczyca

Gość gość
Tez sugeruje przebadac tarczyce ale gruntownie, lacznie z przeciwcialami.

Gość gość
Won z glutenem i cukrem.Postarac sie o dobrą wit D3

Gość gość
brak faceta

Gość gość
Kurczę też tak mam,i tyle lat.Ja kiedyś cwiczylam od 14r roku zycia co dziennie 1.5godziny biegania,basen i to naprawdę dzień w dzień.Teraz chodzę słaba,użyje gary i już mi się nic więcej nie chce,nie mam siły dosłownie. Na początku czekoladą sie próbowałam naenergetyzowac Ale nic.od roku nie ćwiczę w ogole, aż znajomi sie dziwią i rodzina,bo byłam znana ze sportu ogolnie i w moim miescie.Chcialam isc z tym do lekarza,ale co mu powiem,że mi się nic nie chce..

Gość gość
Tsh zbadane?

Gość gość
ciezkie jest zycie na trzezwo. n ie da sie na trzezwo

Gość gość
Ja tez.ale mialam b zly czas w pracy odreagowuje wiec wszystko.wrocilam ma silke.odstawiam czerwine mieso.zbadalam krew.trzeba walczyc:)

Gość gość
mam to samo, poczytaj o nieszczelnych jelitach, w jelitach powstaja szczeliny przez ktore przedostaja się resztki pokarmowe i drobnoustroje do krwiobiegu i to daje wiele objawow m in zmeczenie. Duzo tutaj pomaga dieta sprobuj przejsc na diete bezprszennicza poczytaj o diecie paleo.. to powinno pomoc zlagodzic a nawet wyeliminowac te stan. oczywiscie dieta nie jest rozwiazaniem zupelnym ale pomaga uspic stan zapalny w jelitach, zeby uszczelnic calkowicie jelita trzeba do tego odpiwediej suple,emtacji no i znaleźć też przyczyne. najlepiej poczytaj o tym sobie. Inne przyczy\ny to moze candida.. tez powoduje zmeczenie o ile jej oczywiscie nie wykluczylaś, bądz wszlekiej masc***asozyty, lamblie etc. U mnie przynajmniej okazalo sie że byly to wlasnie nieszczelne jelita, bylam zmecozina 24 h na dobe nawet gdy spalam po 8-12 h. po przejsciu na diete zmeczenie ustapilo, a teraz biore probiotyki by uszczelnic jelita. Mam nadzieje ze choc troche pomoglam, zycze wytrwalosci i zdrowia pozdrawiam

Gość gość
gość dziś brak faceta X Zdecydowanie nadmiar jakiś kretynów w życiu autorek wpisów. Dziwnym trafem straciły całą energię w wieku w którym zaczynają się związki? Przypadek? Nie sądzę.

Gość gość
pojechać nad morze spacery wdychac powietrze z jodem zbadac morfologie pognac lenistwo tą niemoc zapisac się do jakiejs szkoły miec cel przestać się głodzić i jeść normalnie sniadanie obiad kolacje

Gość gość
I dalej sie cweluch podszywa i wymysla niestworzone historie wyssane z brudnego palca, ja p*****le... Klamstwo i bajkopisarstwo na full, gdzie jest psychiatra?

Gość gość
O tym ile mam energii przekonasz sie jak wytrzaskam po ryju za niezliczone klamstwa pasztecie. Znowu zaczne cie wyzywac i bedziesz kwiczal ty nolifie.

Gość gość
gość dziś pojechać nad morze spacery wdychac powietrze z jodem zbadac morfologie pognac lenistwo tą niemoc zapisac się do jakiejs szkoły miec cel przestać się głodzić i jeść normalnie sniadanie obiad kolacje x cos ty, mam hashi wiec wole spacery po Falenicy, bo jod nad morzem zniszczylby mi tarczyce. nie mialam w sobie bolca 4 lata. marzy mi sie takie cos, i zeby jeszcze smyralo mnie czule i podobny gust muzyczno-filmowy mialo. i wyjsciowa twarzyczke. nie wiem gdzie takiego znajde..