Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kupno mieszkania przy ulicy

Polecane posty

Gość gość

czy warto kupic mieszkanie 110 m z pieknym rozkładem z widokiem na ulicę (bez tramwajów, ale autobusy są) czy lepiej mniejsze ale w cichszej okolicy? cena taka sama

Gość gość
To zalezy, ile metrów potrzebuje Twoja rodzina. Ja bym kupila to wieksze i zainwestowała w dobre okna. Poza tym i tak nigdy nie wiadomo, czy sie cos nie zmieni w tej 'cichej okolicy". Nie ma gwarancji.

Gość gość
okna to jedno ale latem musze je otworzyć.... teraz mieszkam w idealnie cichym mieszkaniu i okolicy, boje sie, że nie przyzwyczaję sie do hałasu z ulicy, a musze kupic inne...

Gość zanzibar4
no bez lokaliacji, chociaż miasta to ciezko doradzić. ja wiem że jak szukaliśmy mieszkania w gliwicach to najwazniejsze było dla nas czy do pracy nie mamy bardzo daleko no i oczywiście czy inwestor jest wiarygodny. wybraliśy w końcu nowe wiśniowe w gliwicach, bo spełniło wszytskie oczekiwania.

Gość gość
Nie kupiłabym mieszkania przy ulicy, nawet gdyby było sporo tańsze. Spokój i cisza nie ma ceny.

Gość gość
gość dziś --> zgadzam sie w 100 procentach. Tez bym nie kupila. Kupujac mieszkanie pzede wszystkim kupuje sie lokalizacje. Cala reszte mozna zmienic, ale dzielnicy i sasiadow nie zmienisz.

Gość gość
Mieszkałam rok przy głównej ulicy tez bez tramwajów. Choć okna nie można było otworzyć latem bo nic nie było słychać oraz kurz i brud z ulicy, to do hałasu się przyzwyczaiłam. Ale miałam 22 lata a dla rodziny wolałabym spokój.

Gość gość
Na dłuższą metę jest to problem, jeżeli zależy Ci na pięknych widokach i możliwości zrelaksowania się w centrum miasta polecam http://www.portpraski.pl

Gość gość
nie nie i jeszcze raz nie. wynajmuje mieszkanie przy ulicy i zdecydowanie odradzam. auta jezdza non stop i niestety wszystko slychac nawet przy zamknietych oknach. teraz w okresie letnim moge pomarzyc o otwarciu okien w ciagu dnia, nie da sie funkcjonowac przez ten halas. rano i wieczorem podczas wietrzenia i tak mam wrazenie, ze wdycham spaliny. okna ciagle zakurzone. jedyny plus tego, ze mieszknie w centrum i mam wszedzie blisko. jednak na dluzsza mete nie kupilabym takiego mieszkania.

Gość gość
Moja koleżanka mieszka tak przy ulicy, którą jeżdżą autobusy. Rzuciła sie na to mieszkanie jak szczerbaty na suchary bo było stosunkowo tanie. Po kilku miesiącach wymieniła okna z powodu hałasu. Pomogło, zimą jest ciszej ale latem masakra, nie można ich otworzyć, a mieszkanie jednostronne. Teraz marzy zeby sie wyprowadzić . Spokój jest bezcenny, a jesli masz rodzinę, potrzebujesz odpoczynku po pracy to odradzam zycie w hałasie.

Gość gość
Aha, tej mojej koleżance lada moment tramwaje puszczą pod oknami. Także autobusy, tramwaje, wariaci na motorach i samochody. Masakra

Gość gość
Ja tak mieszkałam - kamienica, choć w weekendy bywało ciężko bo w piwnicach była kręgielnia i jak się gówniarze opili to były i śpiewy i bójki to w tygodniu nie było najgorzej. Plusem było to że wszystko miałam pod ręką, gdy urodziłam pierwsze dziecko to przenieśliśmy się do innej kamienicy też w centrum ale mieszkanie mam od podwórka, wejście i wszystkie okna na ogródek, parter. Bajka.