Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka oliwka najlepsza: Johnson, Bambino, Ziaja, Babybydream?

Polecane posty

Gość gość

Która oliwkę polecacie?

Gość gość
zdecydowanie Babydream. W przeciwieństwie do reszty nie zawiera parafiny i oleju mineralnego,cena tez ok.

Gość gość
Hipp albo Babydream, inne wymienione to szajs na parafinie.

Gość gość
Tylko Hipp lub zwykła oliwa z oliwek extra vergin.

Gość gość
Tu autorka. Zawsze byłam dobrze nastawiona do oliwki bambino, może to sentyment z dzieciństwa. Zawsze miałam ogólnie świetną opinie o tych kosmetykach. O kosmetykach baybydream tez słyszałam dobre opinie.

Gość gość
E45 to najlepszy krem dla dzieci. Rozmawialam z dobrym dermatologiem i bardzo odradzal te markowe, lub wogole ze sprzedarzy detalicznej. mozesz tez kupic aveeno, tez nie ma az tyle s****wa ale e45 jest najlepsze. Ja osobiscie uzywam oleju kokosowego, o wiele lepsze od tych mieszanek: http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/olej-kokosowy-zastosowanie-w-kuchni-kosmetyce-wlasciwosci-oleju-kokoso_35755.html https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/f0/53/ad/f053ad65ca000007bc2be97b4f028a79.png

Gość gość
Jeżeli ktoś chce używać oliwki to naprawdę niech postawi na naturalny olej . Oliwka ma zawyżony skład, zawsze tam wejdą jakieś nienaturalne kompozycje zapachowe i inne dodatki a olejek naturalny to jednak 100% olej bez dodatków. Ja wypróbowałam już wiele olejów (lniany, sezamowy, kokosowy ) i u mojego dziecka najlepiej sprawdził się jednak kokosowy (delikatny, antybakteryjny, przeciwgrzybiczny). Ważne by każdy olej był kupowany w małej ciemnej szklanej butelce i był tłoczony na zimno , dodatkowo bio. Tu gdzie mieszkam w szpitalach polecają dla noworodków przez pierwszy miesiąc olej słonecznikowy ale ja odrazu stosowałam kokosowy .

Gość gość
Żadnej z tych oliwek nie polecam. Ziaja ma zbyt mocny zapach i jak wspomniano jest na parafinie , Johnson to kiepska jakość , bardziej popularna podmarka Johnson to Penaten i ta ma już lepszą jakość . Bambino o zgrozo to same perfumy i o ile zapach ładny to nie wierzę że niemowle podziela to zdanie. Z oliwek gotowych polecam Hipp bo jest bez parafiny na naturalnym oleju migdałowym i naprawdę delikatnym zapachu. Co do olejów naturalnych to wiadomo że są najlepsze bo cenne w minerały i witaminy oraz kwasy omega.

Gość gość
gość dziś Brak wiedzy po prostu ;) Jak ja się nauczyłam czytać składy to większość sentymentów poszła do kosza bez żadnego sentymentu. Oliwka Bambino nie dość, że ma tę nieszczęsną parafinę, to jeszcze olej sojowy (może zaburzać gospodarkę hormonalną), i na dodatek 2 czy 3 konserwanty. Złamanego grosza to niewarte.

Gość mammamaja
Ja najbardziej lubię tą: www.johnsonsbaby.com.pl/johnsons-baby-%C5%82agodna-oliwka Dostępna jest też wersja w sprayu. Ładnie nawilża i dobrze natłuszcza i ma delikatny zapach. Ta w sprayu super się sprawdza na wyjazdach.

Gość gość
mam dwójke dzieci i nigdy nie używałam oliwki przez pierwszy miesiac ma dziecko suchą skóre ale to mija i nigdy nie używałam żadnych kremów nawilżających ani oliwki tylko płyn do kąpieli babydream nivea jaki był w sklepie jeżeli są problemy skórne to trzba iść do lekarza pozsrawiam

Gość gość
mammamaja 2017.08.04 ile ci płacą za reklamę tego gooowna? bo wperidalasz ten spam od parunastu tygodni na każdym możliwym forum... :o

Gość Slodchen S
Bübchen Verniosa

Gość gość
imie Oliwka bardzo ładne. Johnson lepiej brzmi jako nazwisko. Bambino to dziecko po włosku,ale jako imie byłoby fajne. Ziaja to nazwa firmy,nie dałabym go dziecku Babydream to zlepek słow,rownież nie nadaje się na imie imie Oliwka bardzo ładne. Johnson lepiej brzmi jako nazwisko. Bambino to dziecko po włosku,ale jako imie byłoby fajne. Ziaja to nazwa firmy,nie dałabym go dziecku Babydream to zlepek słow,rownież nie nadaje się na imie

Gość gość
Najlepszy jest olejek migdałowy i pięknie pachnie. Naturalny bez chemii i zapychaczy